353

Tämä pyörä oli itselleni poikkeuksellisen pitkä projekti. Rupesin joskus 2009-2010 kattelemaan, että Gangstahan voisi olla kova. 2000-luvun alussa silloisina maastopyöräilyaikoina kuolattiin BMW:n RaceLinkkia ja ParkBikea, joten merkki oli tarunhohtoinen jo vuosien takaa. Siinä vaiheessa V1:sta ei enää saanut ja V2:sta en osannut päättää, että oisko se S vai L, kun pitkäjalkaisena 175 senttisenä jäin vähän kokojen väliin. Oikeastaan merkkarin S-kokoinen buildi selvitti sen, että ei ainakaan S:ää, mutta toisaalta L:kin tuntui isolta. Sitten taas unohdin asian toviksi ja totesin, että ei tuosta taida mulle sopivaa kokoa olla. Loppuvuodesta 2012 sitten päätin, että perhana, kokeillaan L:ää, jos jostain käytetty löytyy. Palstalle ilmoa ja kuinka ollakaan W1N tarjosi 46cm V1:sta. Tovi väännettiin hinnasta, sille itselleni ei (siinä vaiheessa) ollut väliä, onko runko V1 vai V2, joten tuntui turhalta maksaa ekstraa V1:sta. No, maksoin kuitenkin ja sain rungon. Tämähän oli alunperin Cluster-haarukalla, millä ei silläkään ollut itselleni juurikaan merkitystä. Siirsin osat satulatolppaa ja ohjailaakeria lukuunottamatta suoraan Rollerista Gangstaan ja ajoin.

Talvi mentiin tämmöisellä kokoonpanolla.

Runko tuntui hyvältä, ei tosin miltään tajunnanräjäyttävältä. Toki Rolleri oli erinomainen, mutta jotenkin tuo 46cm tuntui näennäisestä pituudestaan huolimatta sopivammalta. Rollerin kohdalla jäin vähän 53:n ja 56:n väliin, joten sekin oli vähän kompromissi kokonsa puolensa.

Kevään tullen kaivoin taas Mashin esiin ja Gangsta jäi hetkeksi talliin. Jotenkin tuo katurataliekki oli vaan sammumaan päin, joten aloin harkitsemaan Mashin myymistä. Annoin pyörälle aikaa ja ajoin, mutta ei vaan napostellut. Yhä useammin huomasin silti ottavani Gangstan lähtiessäni liikkeelle. Samoihin aikoihin sattumalta lfgss:n kautta tuli eteen OG-haarukka. Tämä ei itselleni tosiaan ollut mikään pakkohankinta, mutta kun semmoinen nyt tuli saataville, niin harkitsin hetken, maksoin itseni kipeäksi ja ostin haarukan. Nyt on sitten semmoinenkin. Okei, Mash lähti sutjakasti uuteen kotiin ja siirtelin käteen jääneitä osia (tanko, stemmi, polkimet, satula) Gangstaan. Lopulta mulla oli yksi fiksirunko ja kolme paria kiekkoja. Päätin jättää Mashin kevennyskiekot “kesäkiekoiksi” ja purin kaksi muuta paria. Näistä sain rakennettua pommin- ja säänkestävät kiekot krossiin, talveen yms. Nyt näyttäisi, että kaksilla kiekoilla, polkimilla sekä läjällä tankoja, stemmejä ja rattaita Gangstalla pitäisi ajaa kaikki ajot, mitä fiksillä nykyään tulee ajettua.

Pirun hyvä runko, joka tuntuu koko ajan paremmalta. Voisin sanoa, että en myy, mutta olen sanonut niin joskus aikaisemminkin, mutta ei ole pitänyt. Voisin myös sanoa, että tällä mennään, enkä toista fiksiä tarvi, mutta mistäpä sitäkään tietää. Nyt en ainakaan tarvi.

Runko: BMW Gangsta Track 46cm (353)
Haarukka: OG
Ohjainlaakeri: BMW
Stemmi: Thomson X2
Tanko: Merek Carbon 48cm
Tolppa: Thomson Elite
Satula: Selle Italia SLR
Kammet: Sugino 75
Keskiö: Phil Wood
Eturaras: Blackspire Track 44t
Takaratas: Phil Wood 17t
Kiekot: Phil Wood HF/ NoTubes ZTR355/ DT Competition
Renkaat: Panaracer T-serv / Continental 4season
Polkimet: CB Eggbeater titaaniakseleilla

Kiitokset W1N:lle rungon metskaamisesta. En olisi ikinä jaksanut itse alkaa sitä metsästämään maailmalta. Lisäksi kiitokset kimille konsultaatiosta ja MikeNAS:lle tarroista.

tässä on kaikki kunnossa. hyvä!

Muuten todella hieno, mut Blackspirestä en tykkää.

hieno-o.

edit: siis og keulan kanssa.

Hahaa, tussasit jarrupinnat. Oikein :slight_smile:

Ehei. En tussaa mitään. Nuo on 29er-kehät.

Ohoh, olimpa lukutaidoton ja sokea. No, joktap noi näyttää siivommilta kuin ne jarrupinnalliset jotka tossa oli aiemmin.

Kowa, ehkä joskus vielä itekin.

Hiton hyvältä näyttää uudelleen kasattujen krossikiekkojen kanssa.

Vaikka oon kuvistakin katsellen ihan tykännyt gangstoista, niin livenä nähtynä oli odottamattoman hieno. Suosikkiyksityiskohtia haarukan ja seat stayiden profiilit sekä seat cluster (mitä lienevät suomeksi).

Tää uusin versio on hyvin pitkälle sitä mitä Gangstan pitääkin olla. Propsit. Ja Blackspiresta saa maastomieheltä peukkua, NTKT jne.

Kyllä, diggaan, hyvä meininki!

P-2 - 13:41, 7.6.2013 » Kowa, ehkä joskus vielä itekin.
Tämä!!! Itelle putoaa näistä myös räikeemmän väriset rungot, mutta onhan musta aina perus varma!

Näyttää ajopyörältä, hyvät palat ja hyvä että hankit sen OG:n toho.

hyvähyvä

Hieno pyörä. hyvä. Brooklyni on ainoita ns tällasia ei ratarunkoja joka kiinnostais kadulla.

Kuulin tosin tosi ällön huhun, että ei mielellään hirveesti hypittäis noilla kiekoilla…

Täähän on ehkä siisten Gangsta koskaan. Blackspire täydellistää työkalumaisen luonteen, hyvä!

Mää munis luulen, että huhu koski niitä kevennyskiekkoja, jotka oli aiemmin kiinni. Noiden 29ereiden luulisi kestävän.

Vaihdoin kuvan.

Todella nätti ja ajopelin näköinen setuppi. Tykkään ja odotan innolla että saan oman pelin kans ajoon!

Tykkään edelleen, eikä ole Mashia ollut ikävä. Pompetaminen hankinnan jälkeen Gangsta on päätynyt puhtaasti kaupunkipyöräksi, kun ei tarvi enää väkisin koittaa vääntää siitä krossaria. Droppitangon kahvaote oli yksinkertaisesti liian pitkä. Renkaat ja ketju kuluivat loppuun. Vaihdoin ketjuksi HKK Vertexin, äänekkäämpi kuin PC-1, mutta menkööt. Muutoin palikat pysyneet samoina ja pysyvätkin, sillä en miettimälläkään keksi, mitä vaihtaisin. Renkaiden vaihdon myötä päätin koittaa tubelessia katupyörään. 4season tivistyi hyvin ja pitää sen 4-5 baria sisällään. Gaattori ei taakse tiivistynyt, mikä onkin ehkä parempi, sillä ei se tubeless ehkä ole viisain ratkaisu brakeless-fiksin takarenkaana. Kevennyskiekot lähti kiertoon, emmää niitä käyttänyt. Talveksi sitten Kendan SB8:t, 0-kulma stemmi ja 10cm leveämpi riseri.