-

Jätkällä on kyllä välineet ja näkemys hanskassa! _b

Kiinnostais nähdä 191-senttisen ajoasento ton pyörän päällä. Erinomaisen komee laite kyl, mä muistan lapsena olleeni ihan vihree jos jollain oli tuon tyylinen fillari. Itellä oli vaan kämänen Tunturi Poni…

Nostalgiaa parhaimmillaan! Tykkään!
Mulla oli muuten lapsena tuollainen sininen…

Kiitos paljon palautteesta! Mullahan ei skidinä mitään pitkäsatulaista koskaan ollut. Tämä siis vasta aikuisiän villitys. Lähinnä ajoin serkuilta perityillä tai muuten käytetyillä lasten/nuorten vakiopyörillä ja myöhemmin sain uutena Tunturi Vip:in. Ei näissä pyörissä mitään vikaa ollut ja enkä mä muistaakseni kauheasti osannut kaipaillakaan mitään krossaria.
Varhaisimpaan 20" Monarkkiin tuli kirjoiteltua renkaisiin valkoisella maalilla autonrenkaiden nimiä mitä oli kadulla nähnyt joissain jenkkraudoissa, Dunlop, Good Year jne. Tarakalle kun pisti kaks alumiiniputkenpätkää niin oli “pakoputket”. Ja kun ajoi tarakalta, oli “pitkäsatula”. Nopeusmittari oli ehdoton. Varsinaisia oikeita pitkäsatulaisia oli kyllä pyöräkellarissa ns. “isommilla pojilla”, ja ne oli yleensä maalattu kaiken värisiksi ja muutenkin rottakunnossa.

Hah viimein tää pitkäsatula tuli, kattelinki sillon että ei kyllä meikäläisen alle tule mutta on se kyllä hauskan näköinen vehje ja huhhuh mikä kerronta taas :slight_smile: peukku!

Kiitoksia Henkka :slight_smile: Kerran kokeilet niin jäät koukkuun.

Kyttyrä kyseli ajoasentoa. Mulla on tähän hätään antaa esimerkki vaan flätiltä noiden 20" temppuvehkeiden kanssa. Stradalla polkeminen näin ollen huomattavasti tätä mukavampaa. Onneksi on siunattu taipusilla nivelillä.

DigDig!

2Fresh - 16:01, 2.4.2012 » Kiitoksia Henkka :) Kerran kokeilet niin jäät koukkuun. Kyttyrä kyseli ajoasentoa. Mulla on tähän hätään antaa esimerkki vaan flätiltä noiden 20" temppuvehkeiden kanssa. Stradalla polkeminen näin ollen huomattavasti tätä mukavampaa. Onneksi on siunattu taipusilla nivelillä.
Heh. Tiedänpä nyt miltä näyttäsin bemaksin selässä, nimim. 191 cm kukkakeppi

Ero on varmaan siinä että BMX-pyörällä ei olekaan tarkoitus polkea pitkää matkaa eikä edes kovin paljon istualaan. Vielä urpommalta näyttää BMX jossa on puolen metrin satulaputki koska kuljettaja vaan istuu :slight_smile:

Dude aivan mahtavaa pyörä ja hienon työn oot tehnyt. Todellaki tuosta tuli lapsuus mieleen. Saa varmasti katseet kääntymään;)

Tämä on kaunis.
Mulla oli tuommoinen sininen.

Kaunista.

Nyt tuli tämän sivuston kautta ostettua itsekkin tälläinen :slight_smile:
Tätä kun en kävinä saanut niin nytpä sain sitten viimein!
Kiinnostaisi vaan tietää onko kenelläkään mitään hajua mistä sellaisen vaihdekepin saisi tuohon keskelle?
Ei varmaan kovin helpolla mistään (tai halvalla)
muistaisin että oli 3-vaihdetta sellaisen automaattivaihteen näköinen…ja sattui helvetisti kun siihen tippui pähkinät edellä :smiley:

keulii varmaan aika hanakasti! hienosti loppuu asti viety projekti

Myin vähän aikaa sitten pois nämä 3 italo-valmisteista vaihdekeppiä vaihtajineen tarpeettomana, ja jos olisin tiennyt olisit saanut omasi ilmaiseksi.

Mutta turha jossitella.
Kääntäisin katseen esim saksan tai brittien ebayhin. Suomessa tuntuvat olevan haluttuja ja ylihintaisia jos niitä joskus näkee, kiitos viime vuosien Jopo Rodeo / Raleigh Chopper -hulluttelun. 3-Rattaisia freewheelejä olen puolestaan nähnyt mm. ranskan ebayssä, saattaa niitä olla vaikka Pyörätohtorillakin.

haha tässä kierrettiin kirjaimellisesti veistä haavassa :smiley:
Mikähän ton nimi sit on millä sitä kannattaa hakea?
Koittanut kaikenmoisia variaatioita gear shifter stickistä automatic-lookkiin mut ei löydy.

Saattaa olla kyllä iso projekti kun sit pitäis saada käsijarrut myös jostain (vaikka vain raukka painaa jarrua :wink:
Mutta en voi sanoa että mulla tässä ENÄÄ niin kiire on kun viimeinkin sain omani!

Pahoittelut veitsenkäännöstä :wink:
“Chopper” ja “stick-shift” hauilla ja vähän muillakin sanavariaatioilla on joskus tullut huvikseen näitä etsiskeltyä briteistä. Sekä “Old school”, “vintage”, “Raleigh Chopper” “gear” “stick shift” jne. Saksan vastineita en tähän hätään muista, mutta “bonanzarad” jne. haulla pitäisi päästä oikean aiheen jäljille kun selailee hakutuloksia. Varmasti on euroopassa olemassa myös putiikkeja, joista näitä voinee kysellä suoraan, mutta niissä en nyt osaa auttaa.

Jarruista; Kannattanee väijyä esim. vanhaa Sturmey Archerin rumpujarru/vapaaratas napaa taakse ja normaalia rumpujarrunapaa eteen niin ei tarvi vannejarrujen kanssa pelata. Rumpujarru-etunapoja multa löytyy pari ylimääräisenä, JÖS ja Sachs.

Tai, esim. Duomatic napavaihde jos vaihteita kaipaat, mutta toki ymmärrän vaihdekepin merkityksen nimenomaan esteettisestä vinkkelistä.

http://mostlymu.ipower.com/mmshifters/mb2013.htm
Tuolla on jotain ja jos/kun hinnat huimaa niin ainakin hyviä hakusanoja löytyy.
Huutonetissä oli taannoin Haagasta Jamppa nickillä Sumo, jolla oli jotakin vipuvaihtajia.

http://www.cycles.fi/retropyorat.htm
http://kevytpyora.fi/varusteet-ja-varaosat
Tuolla on noita retroja. Kannattas kysyä sitä vaihtajaa. Ja mitä tohoon Stradaan tulee niin nätti. Melkein harmittaa, että just myin omani pois :slight_smile:

Joo noistahan löytyy vaikka mitä! tänk juu!

Ja siis se olin minä joka sen pyörän kävi hakemassa :slight_smile: