Toimintamalliohjeita ilmoituksen laittajille

ritari_s - 8:59, 19.2.2010 » Voipi aiheuttaa ropleemia tollanen, foorumin kellonajathan näyttää vähän sinnepäin. Ja jos joku haluaa huutokaupata tavaransa niin kai se myyjälle on vaan etu että huutajia on enemmän kuin yhden foorumin kultapossukerholaiset?
Tietyissä tavaroissa käyttäjät saattavat olla jopa lähes kattavasti tietyillä foorumeilla.

Viestit tulevat varmasti ainakin lähetysjärjestyksessä jonoon, ja ei päättymisajankohdan tarvitse olla kiinteä, vaan esimerkiksi viisi minuuttia viimeisestä huudosta. (edellyttää myyjän paikallaoloa päättymisajankohtana kyllä)

asb - 9:06, 19.2.2010 »
tienlaita - 8:59, 19.2.2010 » Huutokauppasivustoille ei monet halua osallistua.
...koska huutokauppasivun huutokauppa on laillisesti sitova, eikä nilkki huutokauppaaja siksi voi halutessaan ryömiä veke kaupasta. Sulta unohtu. Korjasin. HTH. Eli painukaa sinne huutonettiin huutokauppoinenne. Siellä on olemassa mekanismit ja koneet just sitä varten.
Nilkkimäistä puhetta! Ei herrasmies sentään. Huh huh, mitä täällä on..

Herrasmies ei mekanismejasi tarvitse.

Sori edellisestä… :wink:

Jotenkin mulla on sellainen mielikuva että täällä on ikäänkuin konsensuksena ollut että huutokaupat kuuluu muualle. Mieluummin hintapyyntö reilusti esiin ja sillä selvä.

En vain käsitä, mitä pahaa se joissakin aiheuttaa, jos laittaisin sellaisen myynti-ilmoituksen missä a) esitellään tavara hyvin b) ilmoitetaan että myydään tähän ketjuun tulleelle parhaalle tarjoukselle tiettyyn päivämäärään mennessä. Tämä on huutokauppa, ilmeisesti punainen vaate muutamille.

Osuva video!

Kevään edetessä kun markkinat vilkastuu, niin kohta on etusivun viimeksi päivittyneet topiikit lista täynnä vain huutoilmoituksia.

mika - 9:32, 19.2.2010 » Kevään edetessä kun markkinat vilkastuu, niin kohta on etusivun viimeksi päivittyneet topiikit lista täynnä vain huutoilmoituksia.
Just näin, ei huutokaupoille... aina niitä tarjouksia voi sitten pyytää yv:nä, tai linkkaa sitten huuto.nettiin, joka siihen on tarkoitettu.

Ja mitä enemmän tuota meininkiä sallitaan, niin se herrasmiesosasto jää valitettavasti alakynteen helppoheikkien vedättäessä väkeä. Siitä jääkin sitten varmasti hyvä maku.

Eli jätetään nyt noi huutokauppailut sinne minne ne kuuluu.

+1 huutokaupat huutonettiin (tms), linkin toki voi laittaa tännekin. aika vakiintunut käytäntö on tuntunut olevan sellainen, että ensin laitetaan tänne myyntiin (vaikka ilman hp:tä) ja jos ei tarjoukset oo miellytänyt niin kama on siirtynyt huutonetiin (tms) ja linkki ilmestynyt ilmoitukseen.

tienlaita - 9:39, 19.2.2010 » En vain käsitä, mitä pahaa se joissakin aiheuttaa
Tämä ei ole kameralaukku.fi, vaan yksivaihde. Täällä käytännössä jokainen tuntee henkilökohtaisesti useita muita palstalaisia. Tämä paikka on yhteisö, ei pelkkä nettifoorumi. Siksi käytöstavoissa noudatetaan täällä yhteisön mielipidettä. Sinulle on jo muutamaan kertaan sanottu, että huutokauppoja ei haluta tänne. Jos se ei kelpaa, niin etsi itsellesi jokin muu paikka, johon pystyt sopeutumaan.

Minusta on hyvä ja erityisesti myynti-ilmoitusten kannalta kätevää, että viestiä voi muokata jälkeenpäin, mutta toivoisin, että ei poisteta sieltä sitä myytyä tavaraa, vaan yliviivataan tiedot tms. Samoin muuttuneiden hintojen tilanteessa toivoisin vanhan hinnan yliviivaamista ja uuden kirjoittamista siihen viereen.
Auttaisi myöhemmin selvittelemään tuotteiden hintatasoa.

^^ toi ei vaan ihan enää ihan pidä paikkaansa nyt kun rekisteröityneitä jäseniä on jo ties kuinka paljon. Perusjengi meuhkaa täällä ja käy keskareissa ja tapahtumissa mutta aina kun jotain myy julkisesti niin ostajiksi ilmestyy aina uusia tyyppejä.

Mutta siitä huolimatta ja yllämainituista syistä sama uudestaan:
EI huutokauppoja vaan hintapyyntö ilmoitukseen. Tai jos on pakko niin sitten voi myös pyytää tarjouksia.

Sekin kannattaa huomioida, että etenkin tietyissä tapauksissa tarjouskilpailulla tekee hallaa vain omalle myynnilleen. Nykyisessä tilanteessa kun ‘lajin’ pariin saapuu kokoajan uusia henkilöitä, joilla ei välttämättä ole juuri minkäänlaista kokemusta pyöräilystä ylipäänsä eikä etenkään fixi/sinkula/konversio asioita. Tällöin potentiaaliset ostajat eivät välttämättä uskalla tarjota mitään, kun pelkäävät maksavansa liikaa, tai eivät kehtaa liian alhaista tarjousta antaa.
Sama toimii myös toisinpäin, kun joku uudehko lajin harrastaja on tehnyt jostain vanhasta maantiejyrästä fixin, ja myy sitä jolloin hintapyynti voi olla kumpaan tahansa suuntaan pahasti pielessä. Näissä tapauksissa tosin ylihintaisesta pyynnöstä aika nopeasti tosin tulee kyllä kommenttia.

Tarjouskilpailu toimii omasta mielestäni pääasiassa vain poikkeuksellisten myyntikohteiden kohdalla, eli kun myyntikohde on harvinainen, hyväkuntoinen, jne. Tällöinkin tosin jonkinlainen lähtöhinta auttaa myynnin liikkeelle saamisessa.

Ainahan voi pyytää enemmän kuin mitä olettaa saavansa, jos on kysyntää niin kampe menee. Jos taas ei, niin ei muutako hinnanalentelua kehiin, kyllä se lopulta menee.

Huutokauppa, tarjous tai kiinteä hintapyyntö on kuitenkin mielestäni pienempi paha kuin ne eeppiset ilmoitukset missä ketjun lopussa pitää käyttää tukkimiehen kirjanpitoa jotta pysyy perässä mitä ilmoituksessa on vielä jäljellä. Olen kallistumassa ajatukseen, ainakin omien ilmoitusten kohdalla, että vain yksi tuote per yksi ilmoitus olisi paikallaan. Olen varmaankin vähän adhd kun en mielekkäästi pysty seuraamaan näitä ilmoituksia missä ziljoona kertaa lisätään tuotteita ja lopussa on pari sivua “piiäm” viestejä ja ekassa viestissä kuvia millä ei ole mitään tekemistä jäljellä olevien tuotteiden kanssa.

Joskus tuntuu kuin poliisikoulun pääsykokeissa olisi hylätty joitain muitakin kuin pelkästään lyhyitä jannuja.

Silkkaa signature-matskua.

marlon - 12:04, 19.2.2010 » Ainahan voi pyytää enemmän kuin mitä olettaa saavansa, jos on kysyntää niin kampe menee. Jos taas ei, niin ei muutako hinnanalentelua kehiin, kyllä se lopulta menee. ...
Näin juuri. Joitain hintavinkkejä saattaa tulla, jos pyynti on pahasti pielessä.
asb - 12:08, 19.2.2010 » [b]TT[/b], top tube, yläputki: Emäputken ja satulaputken välinen etäisyys. Mittaa emäputken keskeltä, yläputken yläreunan tasolta satulaputken keskelle [i]vaakasuoraan[/i]! Jos yläputki viettää alaspäin, kuten kuvassa, mittaa silti vaakasuoraan kuvitteellisen satulaputken jatkeen keskelle. Tämä on pyörän tärkein mitta! [b]SB[/b], set back: Etäisyys keskiön läpi piirretyn pystysuoran janan ja TT:n leikkauspisteestä vaakasuoraan satulaputken keskelle. Tämä on pyörän toiseksi tärkein mitta! Sen avulla voi määrittää esim. ohjaustangon ja satulan tarkan etäisyyden keskiöstä. [b]ST[/b], seat tube, satulaputki: Satulaputken pituus keskiön keskeltä satulaputkea pitkin yläputken yläreunan tasolle. Älä mittaa yläputken yläpuolelle ulottuvaa kaulusta mukaan, koska se on joka pyörässä eri mittainen. Huomaa, että kuva poikkeaa selostuksesta. Tämä on älykkyystesti ja pyörän kolmanneksi tärkein mitta! [b]HT[/b], head tube, emäputki: Emäputken pituus alareunasta yläreunaan. Ohjainlaakerin kooleja ei kuulu ottaa mukaan mittaukseen. [b]BB drop[/b], keskiön korkeus: Keskiön etäisyys pyörien napojen välille viritetyn vaakasuorasta janasta. Tämä kiinnostaa fiksaajia, koska matala keskiö haittaa polkemista tiukoissa kaarteissa (polkimet osuvat maahan). Emäputken ja satulaputken kulmia harva kykenee itse mittaamaan. Laita mukaan postaukseen, jos satut ne tietämään.
Hienoa, että tähän on päivitetty nämä ohjeet! Muutamilla valmistajilla, enenevässä määrin, on käytössä uusien pyörien geometriataulukoissaan myös tärkeä reach, joka on ikäänkuin käänteinen tässä käytettyyn SB-mittaan. Ne kertovat siis samasta asiasta. Tässä sen merkityksestä lisää: https://www.yksivaihde.net/old/3702/52950

Voi tietysti kysyä, miksi ohjeistaa SB-mittaukseen, kun reach-mitta on luullakseni enemmän tunnettu ja vakiintumassa. Mutta sama se sikäli, kun HTT miinus sb on reach. (HTT, horisontal top tube)

tienlaita - 10:50, 22.4.2010 » Voi tietysti kysyä, miksi ohjeistaa SB-mittaukseen, kun reach-mitta on luullakseni enemmän tunnettu ja vakiintumassa. Mutta sama se sikäli, kun yläputki miinus sb on reach.
Koska "SB" oli piirretty valmiiksi tuohon kuvaan. :D

Miltäköhän korkeudelta tuo SB olis parasta mitata noin virallisesti? Siitä mihin satulaputki päättyy vai kenties virtuaalisen TT:n ja ST:n leikkauspisteestä, kun suurimmassa osassa nykypyöriä yläputki viettää alespäin perää kohti.

EDIT äh. ehkä silleioo välii. “Reach” lienee tärkeämpi, se kun kertoo pyörän todellisen pittuuden riippumatta satulaputken kulmasta.

^ HTT:n ja ST:n leikkauksesta, putkien keskilinjojen leikkauksesta,eli siis korkeustaso on ohjainputken ja yläputken leikkauksessa. (Ei edes paras tapa, vaan ainoa tapa saada oikea vertailukelpoinen mitta.)

Pyörä vaakasuoralle alustalle. Luotinaru keskiön kohdalle. Siitä vaakasuoraan ohjausputken ja yläputken leikkaukseen löytyy reach, ja vaakasuoraan samalla tasolla taaksepäin satulaputken (tai satulatolpan) leikkaukseen sb.