Tekniset kapineet nopeuksien ym. mittaamiseen

Nykyään elektroniikka on hyvää ja sitä on riittävästi, vasta aamulla rasvakeitinhommissa mietin vastaakohan lämpövastuksen potikan luvut miten hyvin totuutta, että asianhan selvittäisi semmosella infrapunamittarilla, ja tota järvenpään crittitobaa selatessa mietin että ois hauska istua yleisössä nopeustutkan kanssa.

Mitäs tämmösiä kapineita on meille insinööri keksinyt?

Hyvälaatuista infrapunamittaria ei mielestäni kannata hankkia rasvakeittimen kalibrointiin. Tuohon hyvä valinta voisi olla

Pikaisella verkkohaulla löytyisi vaikkapa tuollainen lidar:

Minulla ei ole kokemusta linkkaamastani mallista. Jotain muuta oletettavasti paremmalla optiikalla varustettua laitetta olen joskus käyttänyt.

Radiotaajuiset tutkat ovat oma lukunsa. Niihin tarvitsee yleensä asianmukaisen luvan ja riittävän hyvät perustelut lupaa hakiessa.

Joo no rasvakeittimen lämmöthän kattoo vaikka paistomittarilla, mutta näin yleisesti tulipahan mieleen tämmönen “googlettakaa puolestani” -henkinen topikki aiheesta kun nykyään on IoT ja vaikka mitä.

Kyllä eri tekniikoilla toteutettuja verkkoon liitettäviä tutkia saa kaupallisinakin toteutuksina. Tekniikka on niin edullista, että ihmetyttää vähäinen näkyvyys jalankulku-, pyörä- ja pihakaduilla tai muilla <=30km/h teillä.

Ilmeisesti koteloituna ja tienpitäjälle myytynä hinnat ovat niin isoja, että jonkun pitää kuolla, ennen kuin lähikadulle saadaan tuollainen.

ei vaan jonkun kokkarin tai välittömän lähipiirinsä pitää tuotteistaa se ennenkuin sitä voi lähteä vaatimaan ja vaurastua