Täysillä mutkasta soralla/hiekalla?

Miten voisi opetella kääntymään hiekkiksillä jyrkemmin ilman eturenkaan luisuja? Miten tota voisi kehittää? Kontrolloitu takarenkaan luisuttelu eturenkaan kääntymisen sijaan?

Kiire on kuitenkin aina.

Onko jotain opasta tai ohjevideota heittää? Voisi vaikka treenailla/kehittää pelkästään tota pari viikkoa. Eli osastoa xc/gravel/jotain/mitä?

Olen suht aloittelija näissä, ja täpärillä rengas puree aina kunhan tahtotila on kääntyä jyrkästi. Jousitus taitaa painaa renkaat hiekkamassaan.

Mutta jäykkendeerillä + kapeammalla ja sileämmällä renkaalla tuntuu lähtevän helposti luisuun. Esim. eilen 30 mm sileähköllä. Pari kertaa täysillä nurtsipenkkaan.

asb - 13:47, 29.11.2012 » jalka maahan, eturengas linkkuun ja liiraten menemään. Tänäänkin vedin useamman mutkan täysillä em. kuvatulla tavalla, koska voin ja osaan. Näpäytys takajarruun, fillari linkkuun, mutkasta läpi ja mutkan jälkeen perse satulaan ja veto takarenkaaseen vielä, kun vauhtia on 15km/h mittarissa. Teeppä fiksillä perässä, niin olet aika vitun kova jätkä.

Meet rengastopicin rinkiin ja runkkaat ittes onnelliseksi.

asb - 12:19, 23.7.2018 » Meet rengastopicin rinkiin ja runkkaat ittes onnelliseksi.
Implicationssaat että kääntösäde pienenee kampetta vaihtamalla ajotekniikan sijaan?

No jos nykyiset on

kumikas - 12:12, 23.7.2018 » 30 mm sileähkö
niin kyllähän siinä rengasvalinta saattaa olla isompi tekijä kuin se, että maastopyörässä on jousitus.

Tein kotiläksyjä ja vastaan omaan kysymykseeni. Synteesi on tällä hetkellä:

  • Jarruta ennen mutkaan tuloa --> oikea nopeus.

  • Ajolinja mutkan läpi riittävän loivaksi - lyhyin/nopein = jyrkin (apex) ei hyvä jos pito heikko.

https://www.sportrider.com/sites/sportrider.com/files/styles/1000_1x_/public/import/page_element_images/146_0905_01_z%2Briding_skills_series%2Bdifferent_approaches.jpg?itok=3R7kaEnt

  • Etupyörän jyrkkien kulmien sijaan kallistusta.

Tää on aika laaja aihe.
Ajolinja tärkee joo. Linjat maastoajossa korostuu myös suorilla osuuksilla.
Vaikuttaa aikaan ja jaksamiseen, mistä kohtaa jonkun kivikon läpi vetää.
Tätä voi harjoitella, katseen käyttöä, ennakointia, päättäväisyyttä, kaikkea vaaditaan.

Kalustossa vaikuttaa pyörän geometria, akseliväli, ohjauskulma, kiekkojen tuumat, vaihteisto, jne…
Renkaat ja niiden paineet. Rengaspaineilla on tosi isomerkitys ajettavuuteen.
Jousituksen säädöt. Väärillä iskari- ja rengaspaineilla lähtee pyörä lapasesta sellaisessa mutkassa, jonka voi oikeilla säädöillä vetää täysiä.

Ajotekniikka, painonsiirto(liittyy ajotekniikkaan), ajokunto ja päättäväisyys, näitä pitää vaan harjoitella niin kuin linjoja sekä säätämistäkin. Jarrupaikat kohdalleen ja treenaamalla saadut tehot käyttöön kiihdytykseen.

Nopeus kasvaa mitä enemmän ajat. Ei ole sinänsä olemassa mitään oikeaa tekniikkaa sillä yksi pikku kuoppa tai kivi mutkassa muuttaa optimaalisen ajolinjan täysin. Kannattaa oppia tuntemaan milloin renkaat lähtee liukumaan alta kääntyessä, sitten ajelet sillä rajalla mahdollisimman usein ja lopulta opit mikä on missäkin tilanteessa maksimaalinen pito ilman luisumista.