Täysii Hangosta Nuorgamiin

Suomen koko pituuden ajaminen Hangosta Nuorgamiin on pidempään ollut mielessäni selkeänä haasteena. Että pitäshän toi joskus ajaa just noiden pisteiden väli, vaikka vähän samansuuntaisia matkoja onkin ollut Ruskassa ja North Cape - Tarifassa.

Ton on moni retkeillyt ja muutama kokeillut ajaa nopeastikin. Brevettitopissa olikin jo puhetta, Teuvo “Lousku” Louhivuori ajoi joskus ties miten kovaa pakun peesissä jotain tommoista. Toni Lund ajoi ton itekseen reiluun viiteen päivään. Mitään virallista ennätystä tosta ei ole, eikä virallista valvovaa tahoa sinällään näytä oikein olevan. Mutta kiinnostaa kokeilla, että kuinka kauan tossa menis. Ja kiinnostaa päästä taas kunnolla tien päälle. Ja Lappiin. Ihan Nuorgamissa en ookaan käynyt kuin joskus lapsena. Matka on jonkun 1440 kilsaa, eikä edes tarvi ajaa yksnumeroisia, pohjanmaan kautta lakeuksien keskikokoisia ja pienehköjäkin teitä. Olen kuitenkin suunnitellut reitin jotakuinkin mahdollisimman nopeaksi, koska melko täysiihän tässä olis tarkoitus ajaa. Toimikoon tuo onnistuessaan sitten ikäänkuin haasteena muillekin.

Joten mulla olis nyt ensi viikko lomaa. Taidan lähteä sunnuntaina päivällä maanantaina, jos on kunnollinen sää.

Träckeri mukana, pitää vaan vielä testata sen toimivan kun en oo aiemmin suoraan spotin kautta käyttänyt.

Samaa horinaa blogissani.

Sijaintini kartalla:
https://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=0CnlVqfsa0yg02cx4gXE0k4a8hraSxJC5
https://www.randonneurs.fi/live/samuli-suomen-halki-2019

Odie - 15:38, 10.5.2019 »
SuicideHub - 9:34, 10.5.2019 » Semmosta perjantaipähkinää tässä pohdin, että kuka on mahtanut pyöräillä Suomen halki nopeimmin?
https://66.media.tumblr.com/tumblr_m6o9usRYg01qahgza.gif Hyvää pohdintaa.
Tämä tuli nyt kyllä aikamoisena yllätyksenä.

Tuossa blogilinkki korjattuna.

Niinpä, varmaankin monelle.

Tuiskahdin muuten käppäpyörien sijaiskuskina polven ja kyynärvarren tempotikkujen kohdalta ruvelle viikonloppuna, hyvin ajoitettu, heh.

Cowa!

Joskus talvella mietin itsekin että kun kaiken maailman pitkänmatkan kisoja on vähän joka maalla, niin miksei Suomessa ole mitään ns. päästä päähän-touhua, mutta onhan täällä :smiley:

Ei sillä että itellä ois mitään kuntoa tommosiin mutta ihan mielenkiinnosta ja rakkaudesta lajiin olen tommoisia miettinyt, ja kiva nähä että toiset ajaa ja pystyy.

Onko tuolle Hanko-Nuorgam välille jotain tiettyä reittiä, vai onko kyseessä vaan semmonen “ajat tästä pisteestä tonne omavalintaista reittiä mahd. nopeesti” tyyppinen kisailu?

Ei tossa ole oikein mitään virallista ja esim. brittien LEJOG:issakin on vain päätypisteet, joiden välille saa suunnitella reittinsä. Nuorgamissa on se kivi siinä rajalla ja etelässä se tullin niemi olis periaatteessa eteläisin, mutta selkeämpi paikka on käytännössä yhtä etelässä rannalla oleva vapaudenpatsas, jolle pääsee käytännössä paremmin kuin satama-alueelle. Siitä patsaalta Lundkin lähti.

Nelostie vois olla nopein, mutta käytännössä yhtä nopee ja paljon mukavampi reitti näyttää löytyvän pohjanmaan kautta.

Tulosveto on auki!

vastattud. hyvä meno täällä.

Tästähän kerroit kun nähtiin viime viikolla. Samalla kun itseä jännittää kahdensadan matka, niin tulosvetoon laitoin sulle aika paljon enemmän kilsoja / päivä. Dogspeed jne jne.

Tuun starttiin, moneltako aiot olla Hangossa?

E. Tai siis tuun jos sopii tulla :slight_smile:

Sopii toki. Pitää vähän vahtia säitäkin yms., mullahan on koko viikko aikaa sovittaa tuota, mutta alustavasti olis tarkoitus tulla varmaan tolla 10:19 junalla sinne, syödä jossain ja lähteä klo 12.

dogspeed & myötäisiä.

tnts - 11:21, 27.5.2019 » [b][Tulosveto on auki!](https://forms.gle/EAuKy4hwGBUnxnHo9)[/b]
Totta kai vastasin, toivottavasti en aivan yläkanttiin. :D
kolkka - 12:20, 27.5.2019 »
tnts - 11:21, 27.5.2019 » [b][Tulosveto on auki!](https://forms.gle/EAuKy4hwGBUnxnHo9)[/b]
Totta kai vastasin, toivottavasti en aivan yläkanttiin. :D
vastasit minuutilleen saman kuin reilusti samulin rinnalla polkenut sami.

julkaisen illalla ensimmäisen suuntaa antavan tilaston/yhteenvedon veikkauksista, mutta vähintään 50 riviä pitäis saada

SuicideHub - 12:04, 27.5.2019 » Sopii toki. Pitää vähän vahtia säitäkin yms., mullahan on koko viikko aikaa sovittaa tuota, mutta alustavasti olis tarkoitus tulla varmaan tolla 10:19 junalla sinne, syödä jossain ja lähteä klo 12.
Skiffer on auki, ei petä. Muut kalliita tai mitä sattuu.

Mä oon muuten miettiny kans että vois jonkun viikon käyttää tällaiseen matkaan parhaimpaan aikaan keskellä kesää kun valoa ja lämpöä riittää. Mieluusti alle 30°C kuitenkin.

Ekan kerran kun ajelin niin Helsingistä Nuorgamiin meni joku 10 vrk, kansallispuistoja kierrellen, luonnonvesissä uiden ja kivan näköisiä juttuja valokuvaten. Yksi puusaunakin tuli lämmitettyä ja reitit oli välillä haikabaikkia.

Hitaassa etenemisessä on puoleensa mutta tuosta retkestä mieleen jäi myös se kuinka helposti matka etenee kun yön koittaessa ei tulekaan kylmä eikä pimeä.

74 vastauksen perusteella keskimäärin tuollaista suoritusta veikkaillaan. Luotto on vahva. Mukana myös Samulin itsensä arvaus ja sanotaanko, että siinä on keskimääräistä kovempi keskari…

Mielenkiinnolla seurantaan ja hyviä kelejä toivottaen.

Noirutulta Pohojammaalta löytyy tosiaan mukavia, joskin maisemallisesti hivenen tylsiä teitä, mutta kyllä ne nyt aina 4-Mordorin voittavat, vaikka siinä suht leveät ja samettiset pientareet onkin (ainakin joissain kohdin).

Kova meininki on nyt! Koirapiriä, lykkyä ja etelätuulia.

Kunnollista! Sopivalla myötätuulella noita Pohjanmaan lakeuksia on mukava rallatella menemään.

Tätä pitää seurata