Tampere kevään avauslenkki 26.4.2014 vol 3 Hämeenkyrön keikka

Moi,

Keväällä on aina ajettu pitempää avauslenkkiä. Viimeksi kun olin mukana mentiin Säijjän lenkki. Nyt voitaisiin ajaa hieman pitemmälti.

Ilmeisesti Etelä-Suomi ajaa samana päivänä Porvooseen ja takaisin.

Lähtöpaikka: Mustalahden satama, siinä Särkänniemen edessä
Lähtö: 26.4. La kello 10:00 HUOM Lähtö ole ajoissa paikalla
Matka: ~100km
Reitti: about tämä Google Maps tosin tehdään pieni lenkki Hämeenkyrön kautta
Taukoja: on
Vaihteet: vähintään yksi
Mukaan: Sään mukainen vaatetus, sisuria, paikkakamaa, pumppu, aurinkorasva, -lasit, rahaa, patukkaa, vettä, urheilujuomaa.

Aikaisemmat lenkit taitaa olla 21.4.2012 ja 28.4.2013. Siis nämä kevään ekat pitkät lenkit.
Reittinä ollut näköjään Tampere - Saarenmaantie - Kaarina Maununtyttärentie - Valkeakoski - Viiala - Lempäälä - Tampere. Jotain reilu 100+km

Vaihteita en kiellä mut näähän on kai yleensä ollut fiksi / sinkula lenkkejä ja itekin fiksillä suunnittelen lähteä ja sitten ne vaihdelenkit joskus toiste.

Tätäkin voisi uppia.
Onko Tampereella kiinnostusta lähteä vähän vastaavalle pidemmälle lenkille kuin Helsingissä on? Rauhallinen retkivauhti ja sopivasti taukoja.

Periaatteessa kiinnostaa, mutta en oo ihan varma, onnistuuko osallistuminen. Onko hiekkatie paha? Siuron koskibaariin kahville - siitä kulonvedentietä ja ellivuoren ja kutalan kautta takas nokialle on aika kiva reitti, mut hiekkatietä matkalla jonkin verran.

Kiinnostusta on. Jos aikaisemmin suuntana on ollut itä niin ehkäpä nyt länsi?

edit: Jaa hiekkatie! Kato nyt on 32 milliä edessä ja takana niin aivan sama! (Aikaisempaan runkoon sai hädin tuskin 25-milliset, joten vaihdoin koko pyörän just tätä kesän ainoaa hiekkatiepätkää varten.)

Tulkaa jatkoille Ineziin (jos siis 26.4.). Soitan siellä levyjä 16-22, eli saattaisin ehkä aamusta ehtiä jopa lenkillekin, jos jaksan roudata pyörän Helsingistä.

Ei kai hiekkatie ongelma ole ja eiks gravelgrinding ollu muodissa? Ja muutenkin Koskibaari kuulostaa hyvältä kohteelta.

Alustavasti mukana. Länsi suuntana kiinnostaa, koska siellä suunnassa en ole vielä lenkkejä ajanut. Hiekkatiet käy myös, kunhan ei oo mitään pehmeetä kelirikkomössöä.

Siuron jälkeen voi kurvata Hämeenkyrön suuntaankin ja sieltä pitäis pystyä asfalttia pitkin suorittamaan lenkin.

Hyvin paljon mahdollista, että kiinnostais. Länsi käy, jotain lenkkejä on joskus tullut ajettua Nokian ja Ylöjärven suunnilla.

Siurosta pääsee hyvin mäkistä tietä Hämeenkyröön, sieltä taas vanhaa tietä Ylöjärven Metsäkylään ja sieltä taas puolestaan hyviä teitä takas Tampereelle.

Jos ette polkis noin pitkää matkaa niin tulisin mukaan. Nyt en uskalla.

Tuu prätkällä. Voit olla meidän motoman ja kuljettaa dopingit kylmälaukussa.

Toi vois olla aika paha jo. Sisureita ja työkaluja ja kaliaa kassi täynnä

No mites tehdään. Ajetaanko suoraan Poriin ja käydään Yyterissä yksillä vai olisko jollain joku hyvä roundtrip-reitti tarkemmin mielessä?

Jukksd:llä ja jeejee:llä ollut hyviä ehdotuksia. Lähinnä, että otetaanko uusinto vai otetaanko pätkä hiekkaa mukaan. Minulle käy molemmat ja ei muutkaan ole vielä hiekasta pahasti sanoneet.

Tosin jos jeejee ei pääse paikalle osaako joku suunnistaa tuon ehdotetun reitin? Eli yritän tässä kanneta hiekkareitin suuntaan tätä hommaa.

Onko toi back-to-Nokia -reitti myös varsin metsäinen (uncool)? Google Maps

Meitsiä ehkä miellyttäisi enemmän tämä Hämeenkyröön suuntautuva lenkki: Google Maps Täs näyttäisi olevan vähän enemmän elämää matkan varrella.

Nokian ja Siuron varressa on myös hyvä ekskursiokohde siinä tien varressa, jossa voisi pysähtyä ellei ole aikaisemmin tuttu. Siinä jonkun mäen jälkeen on pieni pala metsää täynnä varsin eläväistä taidehäröilyä.

Edit: Ja Hämeenkyrön lenkillä on jossain kohtaa sellainen tauon arvoinen maataideteos.

Hämeenkyrö kiinnostaa siinä mielessä enemmän, että en oo sielläpäin juuri ajellu. Mut se lenkki pitäis ulottaa varmaan Hämeenkyröön asti, ellei tossa lenkin alueella oo jotain ruokapaikkaa. Olen kyllä ajanut siurosta sasin kautta tuon loppupätkän ja metsää sekin on. Ei tosin niin mäkistä, kuin toisessa vaihtoehdossa.

Itse kannattaisin Hämeenkyrön suuntaa kans.
Jos lenkki menee ihan Hämeenkyröön asti niin siellä on ainakin Kehäkukka jossa Kaupin Kanuunat käy aina tauolla.

Mulle käy kumpi vaan. Yhtään pitkää lenkkiä en oo ajanut sitten viime kesän, mutta eikai se haittaa jos vauhti on kerran rauhallinen.

Tonin linkin Hämeenkyrön lenkkiin tulis 10km lisää, jos poikkeaa Kehäkukassa syömässä.

Näyttäisi tuo Tonin Hämeenkyrö +10km siivu Kehäkukalla olevan konsensus. Laitetaan semmoinen.

Kukas ottaa suunnistuskoppia. Mulla ei ole hajuakaan miten tuo ajetaan?

Lisäksi mukaan kannattaa ottaa juotavaa, sisuri/tai pari, pumppu, paikkavehkeet, patukkaa, aurinkolasit ja -rasvaa.

Lähtö siis 10.00. Mustalahden satamasta. Huom lähtö. Eli ole ajoissa paikalla.

Ennen lähtöä kannattaa myös kerrata ryhmäajojuttuja.