tämä on randolino-juna hki-lahe & junassa on ravintola ~~ pe 3.5.

l33t - 18:41, 22.4.2019 »
kolkka - 18:31, 22.4.2019 » HKI - LAHE firewatch randojuna (ravintolavaunu styles) pitäisi speksata ja kutsua koolle. Ajattelin vähän down gradettaa alkuperäisestä Matkoslampirandosta (paitsi jos joku innostuu lähtee peesiin/peesattavaksi). Vois vaa lähtee perjantaina kuuden aikaan, polkea kolmisen tuntia pikkuteitä johki kohteeseen (laavu + järvi = kohde) ja siitä sit loput kilsat aamupäivällä.
interdasted
kiinnostaa

mikä on paras reitti polkasta suoraan hessoista laheen?

normaali - 20:57, 22.4.2019 » mikä on paras reitti polkasta suoraan hessoista laheen?
Nopein (vanhaa tietä) ei oo todellakaan paras, ite lähtisin pitemmän kaavan kautta ajamaan Itä-Uudenmaan maalaispitäjien kautta...

Kylhä Sipoo - Pornainen - Monninkylä - Pukkila - Orimattila on tietty. Vähän kiertää, mutta.

Ehdotus: yöpaikaksi Kytäjä-Usmin ulkoilu- ja sorapyöräilyalue, Hyvinkään ja Riihimäen välillä mutta E12 länsipuolella. Olen käynyt tuolla kaksoislammin laavulla ja siellä oli myös partiolaisia, mutta nyt osui silmään vähän syrjäisempi lammikko joka näyttää hyvältä internetin kuvissa. Edit. Ja jos jossakin on huono meno niin vaihtoehtoja löytyy aika läheltä lukuisia. Katon löytää pään päälle eli bivy ja makuupussi riittää hyvin.

Edit. Reitin tuonne vois piirtää kiinnostuksen mukaan joko vanhaa tietä 130 taikka sitten seikkailureitin joka alkaa kepusta, kulkee Silvolan altaan syrjää tai poikkeaa vantaanjoelle, kiertelee kymmenen pientä pitäjää, ylittää motarin ennen Nurmijärveä, pysähtyy viimeiselle huoltopysäkille Rajamäellä ja siitä Kytäjälle ja metsään.

Aamulla sit Riihimäen kautta YV11 tapahtuman päämajalle noin 80km tai vähän päälle.

Edit. Heitin alkuun hatusta että lähtö kuuden aikaan, kuinkas monelle kävis lähtee vaikka klo 16? Jos enemmistölle sopis joku aikainen lähtö niin randolinon saanee napattua kiinni taajamajunalla suht näppärästi. Keskustellaan.

Tyhjä aamu joten piirsin jo vähän reittisuunnitelmaa. Voidaan kuitenkin miettiä jotakin aivan erilaista, joten ilmaiskaa vaan rohkeasti mielipiteenne.

Yhdistelin kartalla tuttuja ja tuntemattomia tienpätkiä, hyödyntäen OSM Outdoor -kartan ulkoilupolkudataa, joten mukana on melko ennakkoluulottomasti mm. osa Seitsemän veljen vaellusreittiä:

https://www.nurmijarvi.fi/filebank/16248-myllykosken_luontopolku2.jpg?fb_bfn=16246-myllykosken_luontopolku2.jpg

Yleisön pyynnöstä ja aikataulusta riippuen voidaan karsia seikkailua, mutta jos tällä linjalla pysytään niin suosittelen kevyttä kuormaa ja pyörää jota jaksaa vähän nostella. Ite ajattelin lähteä fixed gear mutta 45mm nappulakumeilla koska tämä saattaisi olla aika hauskaa. Vähän bönthöpussia siihen kiinni ja pieni reppu, johon saa sitten nopeasti ladottua ostokset kaupasta. K-Supermarket Lähde, Rajamäki, auki joka päivä klo 22 asti. Otsavalo leirielämään ja polulla taluttamiseen voi olla hyvä ajatus.

Reitit BEERJANTAI ja LAHENTAI
… Ja bonuksena KEVENNETTY BEERJANTAI Nämä reitit on nyt lopulliset reitit.

täytyyk mu otta housukki poies saatana,

kohtahan tässä on mentävä perjantaiksi hesoihin ja poljettava sieltä ellei mansesta oo lähössä ravintolavaunua

Tekis mieli tulla junalla stadiin perjantaina ihan tän takia.

kolkka - 23:56, 22.4.2019 » Ehdotus: yöpaikaksi Kytäjä-Usmin ulkoilu- ja sorapyöräilyalue, Hyvinkään ja Riihimäen välillä mutta E12 länsipuolella. Olen käynyt tuolla kaksoislammin laavulla ja siellä oli myös partiolaisia, mutta nyt osui silmään vähän syrjäisempi lammikko joka näyttää hyvältä internetin kuvissa. Edit. Ja jos jossakin on huono meno niin vaihtoehtoja löytyy aika läheltä lukuisia. Katon löytää pään päälle eli bivy ja makuupussi riittää hyvin. Edit. Reitin tuonne vois piirtää kiinnostuksen mukaan joko vanhaa tietä 130 taikka sitten seikkailureitin joka alkaa kepusta, kulkee Silvolan altaan syrjää tai poikkeaa vantaanjoelle, kiertelee kymmenen pientä pitäjää, ylittää motarin ennen Nurmijärveä, pysähtyy viimeiselle huoltopysäkille Rajamäellä ja siitä Kytäjälle ja metsään. Aamulla sit Riihimäen kautta YV11 tapahtuman päämajalle noin 80km tai vähän päälle. Edit. Heitin alkuun hatusta että lähtö kuuden aikaan, kuinkas monelle kävis lähtee vaikka klo 16? Jos enemmistölle sopis joku aikainen lähtö niin randolinon saanee napattua kiinni taajamajunalla suht näppärästi. Keskustellaan.
Usmi on hyvä mesta. Kerkiän varmaan duunistakin kurvaamaan himan (Kantsu 420) kautta mies/nais/henkilöjunaan vaikka lähtö olisi jo 16.

^ tuliki ajatus että PM:llä whatsapp numero mulle niin saan jaettua sijainnin ja pääsee hyppää vauhdista ravintolavaunuun.

Jos siis tarvetta jollain tämmöiseen ilmenee.

Liveträkkerit tulille vaan ja löysivät he mukaan yhden toverin

tää vois hyvinkin kiinnostaa. lähtöaika vaan sopivaksi, niin let’'s ride! e: tai siis “RAIDATAAN!”, kuten Lahes sanotaan

tää saattais kiinnostaa hmm tai sitten lauantaina koko retki hmm

Tämä on ihana lanka. Ottakaa paljon vihiksiä mukaan että jaksatte ajaa myös ällärit, mä en sano että ne ois rankat mut ymmärtänette että täällä on vaikea tehdä tasamaastoisia kisoja :)))

https://dl.dropboxusercontent.com/s/og9pdt1n373f8j6/20190421_161343.jpg

Tääl ollaan jo eellä mut ei tullu ees turpaan niin vois vaikka liittyä seuraan.

Sääennuste muuttuu tällä hetkellä nopeasti. Todennäköistä on, että metsäpalovaroitus perutaan, mikä on siis hyvä juttu!

Randolino-junatyyppihän tunnetaan siitä, että se kykenee etenemään muuttuvissa olosuhteissa paremmin kuin italian-serkkunsa ja vieläpä muuttamaan reittejään lennosta. Suunniteltu urahan kulkee koko ajan hyvin lähellä hämeen pyörätietä 130, joten jos metsässä on tosi märkää niin raiteet käännetään pinnoitetulle alustalle.

Jos sataa oikeasti todella paljon, mikä on aivan epäuskottava mahdollisuus, niin Randolino-juna mahtuu kompaktin kokonsa ansiosta itseään kookkaamman taajamajunan vaunuun.

Perjantain seikkailureitin kilometrien 40-45 välillä saattaa olla kohtia, joissa eteneminen ei ole hirveän jouhevaa. Ainakin 2017 kesällä tuolla välillä oli muutama pätkä umpeenkasvanutta polkua jota ei ollut kovinkaan kivaa ajaa edes maastopyörällä. En tiedä miltä se nykyään näyttää.

Kiitos lukijavihjeestä! Selvittelemme tällaiset mielihyvin. Salut.

Edit. otetaan tähän väliin historiatietoutta wikipediasta:

kolkka - 18:39, 29.4.2019 » Kiitos lukijavihjeestä! Selvittelemme tällaiset mielihyvin. Salut. Edit. otetaan tähän väliin historiatietoutta wikipediasta:
Voidaan vetää pienet sightseeingit mikäli junailijoita kiinnosting

nimim. tämän kylän poikii

Nostellaan tässä vaiheessa ja tiedustellaan lähtijöitä ja aikatauluja.

Huutele siis jos olet lähdössä perjantaina junaan ja sinulle sopii n. klo 16 lähtö Pasilasta.

Huutele myös mikäli kaikki muu natsaa mutta se klo 16.00-16.15-ish lähtö on deal braker. Jos näitä on monta niin katsotaan mitä asialle voisi tehdä.

Muistutamme että lähteä voit tietenkin vain yhden illan reissuun vaikka Lahti ei natsaa. Lisäksi muistutamme että myöhäinen lähtijä voi ajaa itsekseen suorinta tietä 130 tai saapua Hyvinkäälle taajamajunalla, jolloin pääsee kuitenkin viettämään leiri-iltaa ja jatkamaan junan kyydissä Lahteen sitten aamulla.

Säätiedotus lupaa tässä vaiheessa poutaa, puolipilvistä ja yöpakkasia nollan tuntumassa. Ihan se kevein kesämakuupussi ei nyt taidakaan riittää.

edit. Ja toistaiseksi näyttäisi siltä että se metsäpalovaroitus EI ole voimassa enää perjantaina.