Talvipyörään runko?

Niin elikkä nyttenko on kesäksi pyörä alla niin pitäs ruveta värkkään talvea varten munamankelia. Jos tiedätte jotain loistavia runkoja/pyöriä jotka sopisivat tuonne talviseen säähän unohtamatta tyyliä niin oisin kiitollinen!

-Arttu

Kuten esimerkiksi Wool Ridellä, keskareilla ja muualla pyöriä tarkkailleet tietävät, talvisin kaikki tyyli väistyy ja tilalle tulee

  • tilaa 35 mm renkaille ja lokasuojille
  • rungon ja osien halpuus (tai täydellinen toimintavarmuus) ettei suolapaskan tuhot harmita
  • levollinen tai muuten lumiajokykyjen mukainen geometria
  • välityspoliisien hyväksymät rattaat

Tämä tarkoittaa pomppista, rolleria, rumaa konversiota tai peräti rumaa maastopyöränraatoa. Villinä korttina tirktarkki.

Monet ammattilaiset ajaa täysjäykillä teräs-29-maastureilla.

Ite spekutin tätä jonkin verran ja päädyin lopulta steamrolleriin. Lähinnä siks kun siinä on tuo horizontaali vaakaputki. Oishan sit kans jotain trikträkkejä, joihin myös mahtuu nastat, mut omaa silmää miellyttää enemmän tuo.

Kare_Eskola - 18:28, 19.3.2011 » Tämä tarkoittaa pomppista, rolleria, rumaa konversiota tai peräti rumaa maastopyöränraatoa. [b]Villinä korttina tirktarkki[/b]. Monet ammattilaiset ajaa täysjäykillä teräs-29-maastureilla.
Vaikka itse moisella ajelen säällä kuin säällä ja varsinkin syys ja talviajelut, niin en ehkä kuitenkaan suosittelisi varsinaisesti talvipyöräksi. Ainakin omassa yksilössäni tiukahko HTA, lyhyt stemmi ja pieni rake tekee ohjauksesta todella herkän. Painojakauma noissa on vielä yleensä hiukan enemmän takapainoinen kuin muilla cykkeleillä ja tämä aiheuttaa liukkaalla kelillä eturenkaan puskemista. Nämä ovat tietty oman kokoonpanoni ominaisuuksia/heikkouksia jopa siinämäärin, että talveksi vaihdoin hiukan palikoita, jotta sain enemmän painetta eturenkaalle. Toisaalta pyörällä on helppo nostaa keulaa ja tämä tietyissä olosuhteissa helpottaa ajoa. Edellä mainitut ajo-ominaisuudet ovat myös tottumiskysymys ja ajotaidostakin kiinni, mutta mielestäni kannattaa huomioida kun lopullista valintaa on tekemässä. Luultavasti tulen jossain vaiheessa siirtymään toiseen runkoon, kunhan löydän Steamrolleria vastaavan rungon, joka on korkeampi kuin pitkä tai sitten valjastan juurikin 29er:in talvikäyttöön :)

^hyvä kiteytys trikkipyörän ongelmista talvikäytössä - voin allekirjoittaa ympärivuotisesti ko. tyyppistä pyörää käyttävänä (pl. jyrkän keulan tuoma kiikkeryys, joka menee juuri päinvastoin).

Mutta, ja kuten itsekin toteat, herkkyys ja takapaino aiheuttavat paitsi eturenkaan puskemista myös helpottavat penkkojen ylityksissä ym. Itse olen oikeastaan alkanut diggaamaan trikkifiiliksestä talviajossa, kun vain muistaa skarpata keulan kanssa esim. sohjokohdissa (eikä ajele millään 40cm stongalla). Ja leveetä rengasta tosiaan mahtuu kahteen tuumaan saakka, joten siitä ei jää kiinni…

Talvipyöränä itselläni on toiminut varsin loistavasti charge plug. Sopii 40c renkaat pyörimään. Jos kohtuu edullista ja kestävää haluaa niin suosittelen, eikä tuo nyt niin rumakaan ole talvirassina.

kid_scientifik - 19:44, 19.3.2011 » Mutta, ja kuten itsekin toteat, herkkyys ja takapaino aiheuttavat paitsi eturenkaan puskemista myös helpottavat penkkojen ylityksissä ym. Itse olen oikeastaan alkanut diggaamaan trikkifiiliksestä talviajossa, kun vain muistaa skarpata keulan kanssa esim. sohjokohdissa (eikä ajele millään 40cm stongalla). Ja leveetä rengasta tosiaan mahtuu kahteen tuumaan saakka, joten siitä ei jää kiinni..
Tämä on totta ja itsekin pidän tuosta helposta keventämisestä juuri esim. edellä mainituissa tapauksissa. Nopea ohjaus mahdollistaa myös nopeat korjaukset, mutta mikäli haluaa talvipyörältään "mummiskamaista" vakautta ei trikkiträkki ehkä ole se mukavin vaihtoehto.

Kiitoksia vinkeistä! Mää jo kattelinki tota pompinoa ja sitten sitte sitä on onen pompetaminea. Oisko kellään tosta pompetaminesta mitään kokemuksia että mitenkä se soveltuu ajoon niin talvella kuin kesällä?

noppeesti nakkaan tähän väliin pelkän otsikon luettuani että ostappa multa 58cm tricrossin sinkularunkosett kunhan saan vähän riisuttua sitä eka.

Eikös pompetamiini ole pomppis levarikiinnikkeillä ja 135 mm perällä? Eli jos haluaa käyttää kesäfiksun kiekkoja ristiin niin osta perinteinen nykyisin normaali 120 mm pomppis. Toki levareista on omat hyötynsä talvella, mutta pomppikseen on levarikeuloja.

Aajoo niin se näyttikin vähän leveemmältä. Ja mull dundane se mahtaapi olla liian iso :confused:

^Harmi. Olisihan Tricross muutoin ollut mitä oivallisin aihio mm. talvipyöräksi.
Mainostusta:

  • Mitkä tahansa renkaat mahtuvat haarukoihin (taake 2" asti, eteen leveämmät)
  • Kiinnikkeitä piisaa lokareille ja tarakoille
  • Alumiinirunko, ei ruosteongelmaa. (Maalipinnan pysyyvyyden suhteen ei ole myöskään ongelmaa, kuten tietyissä muissa rungoissa)
  • Jäykästä materiaalista huolimatta runko on tehty sopivan kimmoisaksi
  • Hiilarikoivet etuhaarukassa
  • Geometriasta voi viisaammat sanoa enemmän. Itse totean vain, että nopea on muttei kiikkerä, jos rengasvalinta vaan on keliin sopiva. Uukkarit onnistuvat helposti kinosten kaventamilla väylillä, suorilla osuuksilla voi pistää kädet puseron taskuihin.

Haha hyvin mainostat mutta tuntuu että tuo 58 ois liian iso kun tän hetkisessä on 54 runko.

Jep, liian iso on, mikäli 54cm on sopiva. Lyhyempi stemmi ei hirveästi auta. LFGSS:n myyntipalstalla ois käytettynä tarjolla 56cm runko 100£ (postittaa) ja 54cm kompliitti muistaakseni 200£ (ei postita).

Sori off topic: onko kokemusta/tietoa kuinka paljon postimaksut yksityishenkilön lähettämänä briteistä suomeen jos paketissa tulee runko/fillari? Tuolta lfgss tä kun tota tavaraa välillä kiikaroi…

^ Ovat tarjonneet 40-70 eurolla lähetettäväksi. Viiskymppiä tuntuu olevan aika vakio koko pyörälle. Maksoin ite Ranskasta Suomeen kuskatusta rungosta 70 euroa mikä tuntuu kyllä kovalta hinnalta.

Nostetaas. Mua kiinnostais rakennella 29er talveks, ja miksei ens kesäks muuallekkin. Mistä siis runkoa kannattais etsiä, ja mitä muuta pitäis ottaa huomioon muutaku et läskit kumit mahtuu pyörimään.

Mulla on sitte dibsit ekaan myyntiin tulevaan evil residentiin koossa SMALL

ps. jätkät lukottaa ajankohtaisia aiheita