Takavaihtajan lahjakas kierrekämmi

Takavaihtajan kierteessä oli jo valmiina M12->M10 kierresovitin/recoil/helicoil/mikävittulienee -jousi. Vaan jousipa tulikin pois takavaihtajan pultin mukana. Yritin tunkea väkisin jousta takaisin, mutta se venyi haitariksi. Kävin ostamassa uusia kierresovittimia, mutta ensimäinen napsahti poikki. Ajattelin siistiä jenkoja M12 kierretapilla, mutta ihmettelin miksi lastuaa näin paljon. No lastuaminenhan johtui siitä että tein väärät kierteet nousulla 1.75mm vaikka pitäisi olla 1.0mm. Kierresovitin meni kyllä paikoilleen, mutta takavaihtajan pultti ei mene kuin millin, jonka jälkeen lipeää.

Mitä kannattaisi tehdä? Pitäisikö kierteisiin hitsauttaa alumiinia, porauttaa uusi reikä ja teetättää M10 1.0mm kierteet? Ja jos pitää niin missäpäin Itä-Helsingissä? Vai onko tähän tilanteeseen jotain adapteria olemassa?

Osta tuubi kemiallista metallia, laita pultti paikalleen ja täytä reikä pultin ympäriltä.

Korkeampiharjainen jenga, helicoiliviritelmiä tai yksinkertaisesti muuraat reiän sisälle mutterin tökötillä.

sahaa paskoontunu osa poies haarukanpäästä,leikkaa vastaava osa irti jostain jätelavarungosta ja hitsaa/hitsauta se runkoos kii.Vois olla(?) halvin tapa korjauttaa vieraalla.

tee siitä fiksi. Selkeästikään se ei halua olla vaihdepyörä.

Sinkula se on ollut em. syystä, tosin ilman sinkulan kiristysrullaa, joten ketju tipahtelee välillä pois.

Säädä ja tiukkaa ketjut, sujuu varmasti hyvin. Sikäli kun dropit on vääränlaiset, hommaa esin halflinkki (luoja ties mistä)