takasillan poisto

Voiko fillarista poistaa tuon “takasillan” joka on vinossa takahaarukassa kiinni ? Ideana oli laittaa ainoastaan etujarru ja tuo on niin ruma, että parempi olis ilman :slight_smile:

Enpä uskaltaisi lähteä takajarrusiltaa poistamaan. Vaikuttaa varmasti a) rungon jäykkyyteen ja b) kestävyyteen. Joku foorumin metallurgeista voisi vielä varmistaa tietty.

Joo tätä mä vähän mietin, mutta katotaan jos joku tietävä eksyis paikalle. Itselläni tuo silta on sellane 4-5cm korkee levy.
Kyseessä bianchi retkimallia -80

En kyllä poistais. Tuohan on ihan rakenteellinen osa kuitenkin. Esim. useimmissa ratarungoissa on tuo silta, vaikkei sillä ole mitään jarruun liittyvää funktiota.

Kaverini poisti omastaan (cressu) ja takahaarukka on nyt tosi “notkea”. En suosittele. Tai, jos poistat, niin hitsaat/juotat uuden tuen…

taidan jättää jarrusillan siihen missä on. kyseessä on muutenkin tälläne 0€:n fiksaus singlespeediksi niin ei viitti riskeeraa jos joutus juottelee takaisin.
oli toisessa treadissä juttua sinkulasta ilman takajarrua (sai nuhteet) niin laitanpa jarrun tuohon niin peittyy rumat sillat

Otin omasta Kulkurista kyseisen läpyskän aikoinaan rälläkällä pois eikä oo meitsin alla vielä ruvennut notkumaan. Jos sul on Sir Chris Hoy’n reidet ni sit en lähtis sitä irroittamaan. Varmaan sen rungon jäykkyyden säilyttämiseen riittäisi se, että dremelöisit sen rautaläpyskän vaan sirompaan muotoon, jos et aio enää koskaan tarvita tarakan, lokarin ja jarrun kiinnikkeitä.

fobba - 8:33, 27.7.2010 » taidan jättää jarrusillan siihen missä on. kyseessä on muutenkin tälläne 0€:n fiksaus singlespeediksi niin ei viitti riskeeraa jos joutus juottelee takaisin. oli toisessa treadissä juttua sinkulasta ilman takajarrua (sai nuhteet) niin laitanpa jarrun tuohon niin peittyy rumat sillat
Ei kannata leikata sitä osaa pois. Ehkä sitä voi vähän sirommaksi uotoilla, mutta ihan samalla tavalla sillä on jäykistävä merkitys, kuin sille keskiön takana chainstayt yhdistävällä palikalla. Ja tosiaan sinkulaan molemmat jarrut.

Kun olet kerran tuollaisella nimimerkillä liikkeellä, niin voidaanko me nyt ruveta pommittamaan tieliikennelainsäädäntökysymyksillä?

Oli pakko googlata, fakin 'ell.

vallengrach - 9:22, 27.7.2010 » Varmaan sen rungon jäykkyyden säilyttämiseen riittäisi se, että dremelöisit sen rautaläpyskän vaan sirompaan muotoon, jos et aio enää koskaan tarvita tarakan, lokarin ja jarrun kiinnikkeitä.
Kukas sitä nyt sinkulassa takajarrua kaipaisi.
MrHat - 10:18, 27.7.2010 »
fobba - 8:33, 27.7.2010 » Ehkä sitä voi vähän sirommaksi uotoilla, mutta ihan samalla tavalla sillä on jäykistävä merkitys, kuin sille keskiön takana chainstayt yhdistävällä palikalla
Eli myöskään se alasilta missä on seisontatuki kiinni ei ole poistettavissa ?

Juu. Älä rälläköi pyörästä pois mitään, mikä yhdistää kaksi osaa toisiinsa.
Jarrusilta ja se alasilta (vai miten nimet menevätkään) pitävät takakolmion jäykkänä, ettei pyörä ala elää käärmeen lailla seisaaltaan poljettaessa ja kovassa vauhdissa kaarrettaessa.

Jos sillä ulkonäöllä on niin kovasti väliä (se seisontajalan kiinnityksessä avustava tappi kun tekeekin niin hienon siitä pyörästä), niin kaavi vähän lisää tuohta ja osta mieleinen runko jostakin.

roger