Takapyörä hölskyy

Apua! Huomasin ilmaa pumpatessa, että upouuden Konan takapyörä hölskyy. Työkalupakista ei löydy ketjunkatkaisijaa kummempia työkaluja ja taka-akselin mutterit näyttävät vähän normaalia eksoottisemmilta. Mikä avuksi?

Ostat sen työkalun, jolla akselin mutteri/pultti kiristetään. Pyöräkauppias kertoo, millaisen tarvitset.

Tarvinnet kartioavaimet, että saat laakerin säädöt kohdilleen. Jos se on uus ja kaupasta, vie takuuhuoltoon.

Mikä Kona? Oletetaan nyt vaikka että Paddy Wagon. Jos pyöränmutterit ovat kireällä mutta silti hölskyy niin laakereissa on klappia. Koska on upouusi → myyjäliikkeeseen takuukorjaukseen. Jos eivät ole kireällä, niin niiden pitäisi olla, joten osta 15mm kiintoavain ja kiinnitä takapyörä uudestaan niin että se on suorassa ja ketju on suht kireällä muttei liian, esim. näiden ohjeiden mukaan: http://www.sheldonbrown.com/fixed.html#wheel

konkeli - 13:55, 8.4.2010 » Tarvinnet kartioavaimet, että saat laakerin säädöt kohdilleen.
Puolittain aiheeseen liittyen: [Bilteman "yleisavain"](http://www.biltema.fi/osteri/data/webpics_all/Web%20images%20Sorted/27/large/27-013_l.jpg) (tuotenro 27013), joka muuten on aika kelvoton koska kolot on liian isoja, sisältää ihan pätevän 16mm kartioavaimen (taitaa siinä joku 13mm:kin olla). 2x 1,99 € tullee halvemmaksi kuin oikeat kartioavaimet.

http://www.sjscycles.co.uk/images/products/17812icetoolz_l.jpg

Näilläkin on pärjätty, paitsi XT:n napojen kanssa. (5,99 puntaa, SJS)

tää taitaa olla nyt provo? toivottavasti on. :smiley:

No ei välttämättä, klappi kiekossa ei ole kovinkaan lystikäs juttu nääs.

Ainoa provo on nuo bilteman työkalut. park toolin 13/15mm kartioavaimet maksaa kuusi euroa tsibale mm. bike components.de kaupasta. Säästy ainakin neljä euroa ja matka biltemaan…

jos haluaa suosia turkulaista niin Bikeshopista saa myös kuudella eurolla Park Toolin avaimia.

Kiitoksia! Kyseessä on tosiaan Konan Paddy Wagon ja mietitytti tuo takuuhomma myös. Työkaluista ei kyllä ole haittaakaan, jos näitä pyöriä aikoo itse huoltaa.

Kun ei tällä haavaa ole isompaa tilausta mielessä niin taidan suosia Turkulaista, kuten Askopee ehdotti. Pyöräkin on Ajopyörästä kotoisin.

Offtopic: Onks tää sivusto aina ollut kaikki Capseilla?

Georg - 12:16, 9.4.2010 » Ainoa provo on nuo bilteman työkalut.
No hei, säästö se on pienikin säästö.

Ostamalla kunnolliset säästät niiden bilteman kalujen hinnan. Joudut kuitenkin päivittämään ne jossain vaiheessa nääs.

^Näinhän se tyypillisesti menee, mutta mä koin nuo kartioavaimet sellaiseksi työkaluksi joka ei montaa käyttökertaa mulla tule näkemään. Aika näyttää, olinko oikeassa. Täytyy tosin lisätä, etten mäkään olisi noihin Biltemoihin lähtenyt jos olisin erikseen ollut kartioavaimia ostamassa. Sattumalta huomasin sopivaksi kun yksi sellainen oli jostain työkalulaatikkoon päätynyt.

Oon aina ostanut eurolla (tai muulla sovilla hinnalla) lista-avaimet poistolaarista ja rälläkällä tai smirgelillä hionut tuohon sopivaan 2-3mm vahvuuteen. Ei varmasti laatu heikkene noista pellistä prässätyistä.

aom - 22:45, 9.4.2010 » Kiitoksia! Kyseessä on tosiaan Konan Paddy Wagon ja mietitytti tuo takuuhomma myös. Työkaluista ei kyllä ole haittaakaan, jos näitä pyöriä aikoo itse huoltaa. Kun ei tällä haavaa ole isompaa tilausta mielessä niin taidan suosia Turkulaista, kuten Askopee ehdotti. Pyöräkin on Ajopyörästä kotoisin. Offtopic: Onks tää sivusto aina ollut kaikki Capseilla?
Tuu käymään Ajopyörässä, niin hoidetaan kuntoon, tottakai on takuuasia jos upouusi hölskyy.

Otanpa vanhaa ketjua ylös. Huomasin ketjua kiristäessäni, että takaratas heittää pyöriessään muutaman millin sivusuunnassa. Mistähän voisi johtua? Pyörä on aivan uusi, reilun viikon ajettu Genesis Day One. Ketjun pitäisi olla sopivalla kireydellä ja takarenkaan/vanteen ainakin silmämääräisesti suorassa. Ketjulinjakin näyttää suoralta. Ajaessa ei huomaa mitään poikkeavaa, mutta huoltaessa kampien pyörittäminen nopeasti heiluttaa koko pyörää :slight_smile: Liekö sitten kyseessä jo aikaisemmin ehdotetut löysät laakerit. Tai sitte en vaan osaa. Käyn näyttämässä pyörää huomenna liikkeessä, mutta jos jollain on hyviä ideoita, niin otetaan vastaan.

Kuulemma on normaalia “kiinanpojan” vapaarattaille :smiley:

Genesis Day Onessa on melko kehnolaatuinen BMX-vapaaratas. Itse asiassa kaikki BMX-vapaarattaat ovat melko kehnolaatuisia paitsi se yksi joka on liian kallis. Joten osta BMX-vapaarattaan avain sekä sopivia rattaita ja vaihda ratas kerran vuodessa uuteen samanlaiseen. Äläkä välitä pikkuklapeista.