Takanavan leveys??

Kertokaas, onko 120 mm takanapa mahdoton yhtälö 126 mm takahaarukkaan ? Ajattelin rakentaa vanhasta maantie Bianchista fiksin ja muutama seikka on vielä vähän hakusessa. Olisin kiitollinen myös ostovinkeistä tahi mikäli joltain löytyy ylimääräinen kuvaukseen sopiva kiekko, voitaisi keskustella kaupoista. Jos ei halua mainostaa, Pm:mää vaan. Kiitos.

RightMike

Se on ihan ok. Halutessaan voi laittaa 3 mm prikat kummallekin puolelle.

Kun on terästä niin taipuu muttereita kiristäessä kevyesti sen 3mm/puoli kasaan. Alurungolla ei oikein kävis päinsä. 120mm ratanapa 126mm maantierunkoon lienee tavallisin konversio.

Ja prikkojen sijasta voi käyttää esim. lukkomuttereita miljoonalaatikosta tai wanhasta navasta.

Kiitos kaikille vastauksista, tiedot helpottavat huomattavasti kiekkojen ostossa. Cheers.

Jatkan samasta aiheesta, mutta kysessä on - anteeksi - vaihdepyörän pikalinkullinen napa. Ebay-myyjälle sattui kämmi. Ostin kiekot, joissa on takanavan piti olla 126 mm. Nyt kiekot saapuivat, mittasin navan, niin sehän onkin 120 mm.
Jos laitan prikkoja väliin saadakseni navan leveämmäksi, niin pikalinkun akselin pituus epäilyttää. Jääkö sinne tarpeeksi kierrettä turvallisen tiukkaan kiristämiseen? Kyseessä siis 70-luvun Nuovo Recordit.

Sellainen mielikuva että prikat ja pikalinkku ei toimi alkuunkaan

Itse laitoin mutterilliseen takanapaan juurikin kaksi prikkaa väliin kun piti sovittaa 120mm napa 125mm haarukkaan. Tuntuu toimivan eikä aiheuta ainakaan mitään ylimääräisiä jännitteitä.

Pikalinkkuakselia ei missään tapauksessa saa(=kannata) levittää prikoin. Napa jää pelkästään sen 5mm paksun pikalinkku akselin varaan.

-Olli

Vertaistukea väkivaltaiseen vääntöön:

Mulla on Pompinon 135mm takahaarukassa 120mm napa.

Akselilla n. 6mm prikkoja molemmilla puolilla ja loput liiasta leveydestä puristettu muttereilla kasaan.

Hyvin toimii.

Myös Sheldonin ohjeilla olen onnistuneesti pakottanut haarukat hyväksymään “väärän” kokoisia napoja.

126mm -> 120mm ja jopa 126mm -> 135mm onnistui kun vähän mietti mitä on tekemässä.

Kaikissa tapauksissa rungot tietysti terästä ja navat ilman pikalinkkua.

Joo arvelinkin, ettei liian kapeaan pikalinkkuun kannata laittaa prikkoja. Täytyy ehkä vaihtaa napaan tavallinen akseli täältä löytyvin ohjein. Eli hakusessa 126 mm haarukkaan ja Nuovo Recordiin sopiva normiakseli.

Minkä varassa se sitten ennen sitä oli?

Toki jos siitä ontosta akselista loppuu kierteet kesken niin ollaan kusessa.

Vai onko pikalinkut aina tosi tarkasti tiettyä leveyttä varten tehtyjä?

Joo, voisinhan mä ensin koittaa tehdä pikalinkun akselista normiakselin ja katsoa riittäkö pituus.

Lainataan vanhaa:

Tod näkösesti peacemakerin runko päätyy haltuuni ja siinähän on tuo 135 väli takana, minkälaisia vaihtoehtoja miul nyt on? CRCltä löytyis braven monster napa hyvillä alennuksilla, siihen sitte kasailis muun kiekon ympärille? Tosin tuossahan ei sitten ole fixed vaihtoehtoa, tämä ei haittaa.

Valmiina ei taida fixi/sinkku kiekkoja löytyä tuolla leveydellä?

paulos - 17:31, 10.3.2013 » Lainataan vanhaa: Tod näkösesti peacemakerin runko päätyy haltuuni ja siinähän on tuo 135 väli takana, minkälaisia vaihtoehtoja miul nyt on? CRCltä löytyis braven monster napa hyvillä alennuksilla, siihen sitte kasailis muun kiekon ympärille? Tosin tuossahan ei sitten ole fixed vaihtoehtoa, tämä ei haittaa. Valmiina ei taida fixi/sinkku kiekkoja löytyä tuolla leveydellä?
Velosolon Shimano XT on hyväksi havaittu, mutta jos ajaa vain kiinteänä niin Surlyn fatbike -etunapaa kai voisi myös suositella. Edit: Siis sitä uudempaa mallia tietty!

Muitakin hyviä napavaihtoja kyllä varmasti on.

troinine - 17:57, 10.3.2013 » Surlyn fatbike -etunapaa kai voisi myös suositella
Vanhaa mallia - eli sitä, joissa on konelaakerit, mutta jotka kiristetään samalla lailla kuin urakuulanavat - en itse suosittelisi kenellekään.

Voisin kans käyttää tätä aihetta:
Ostin foorumilta rungon ja kyselin myyjältä, että onhan 135mm perä. Myyjä ilmeisesti mittas dropouttien ulkoreunasta, mutta muuten sopivia runkoja tulee niin harvoin vastaan etten viitsinyt takaisinkaan kiikuttaa. Kyseessä on siis muhvijuotettu Miyata 312.
Koitan siis laittaa 135 mm napaa 126mm perään. Ero on suhteellisen muikea 9 mm. Kannattaisiko tuota suosiolla vääntää uuden muotoiseksi? Jostain cold settingistä olen kuullut puhuttavan.

Kuitenkin on vaihdemankeli kyseessä, joten jos väännän, miten se vaikuttaa takavaihtajan korvakkeen suoruuteen? Oman järjen mukaan menee vinoon suhteessa rataspakkaan. Kaipa tuonkin saa väännettyä sitten suoraksi.

Cold setting on rentoo ja mukavaa puuhaa. Toimivaa myös. Viimeks keskiviikkona suoristettiin ja kavennettiin yhtä maantierungon takakolmioa kaverin kanssa. Levitys pitäis olla yhtä straightforward mutta vaihtajakorvakkeen suoruudesta en pysty sanomaan.

paulos - 17:31, 10.3.2013 » Lainataan vanhaa: Tod näkösesti peacemakerin runko päätyy haltuuni ja siinähän on tuo 135 väli takana, minkälaisia vaihtoehtoja miul nyt on? CRCltä löytyis braven monster napa hyvillä alennuksilla, siihen sitte kasailis muun kiekon ympärille? Tosin tuossahan ei sitten ole fixed vaihtoehtoa, tämä ei haittaa. Valmiina ei taida fixi/sinkku kiekkoja löytyä tuolla leveydellä?
135 mm fix/free -napoja löytyy vaikka kuinka.

Esim. Fixie Inc. Kick-Flip ruskeana tai mustana on mainio valinta, itelläni on noita kahdessa fillarissa, joista toinen on Peacemaker. Myös mikä tahansa muu SS-takanapa levarikiinnityksellä toimii, esmes Hope Pro II Evo SS/Trials. Fiksirattaaksi sitten vaan pulttikiinnitteinen, vaparipuolella toimii normaalit splinet.

Jos oot ihan tosi allerginen pulttirattaille, on kans tämmönen 135 mm flipfloppi vaihtoehtona.

Walto, hommaa kapeampi takanapa. Edes 130 mm.

Mites noiden fixie Incin omien napojen laatu?