Täällä teemme dynamojohtojen vientejä ja asennamme dynamovaloja

Mielestäni tämä puuhastelu ansaitsee oman säikeensä. Yleinen dynamonapakeskustelu kun rönsyilee toimimattomien valojen diagnostiikasta napojen huolto-ohjeisiin ja varavirtalähdespeksaukseen siinä määrin, että kun yritin etsiä mahdollisesti Vantteran aikanaan postaamaa vinkkiä johtojen pintavedosta silikonin avulla, turhauduin pahanpäiväisesti löytämättä etsimääni.

Itselläni on työn alla läpiastuttava runko, johon pitäisi saada dynamovalot eteen ja taakse. Valmiita läpivientejä rungosta ei löydy ja takavalo on tulossa tarakkaan. Olenkin tässä siis pohdiskellut, miten tuon johdon vienti taakse toteutuisi mahdollisimman huomaamattomasti tai tyylikkäästi, ilman isoa läjää nippusiteitä ja metritolkulla sähköteippiä ja vielä niin, että tarakan käytössä ei johtoja tarvitsisi varoa. Accron ylläesitetty tapa pyörittää johto takajarrun vaijerin kuoreen ei valitettavasti ole mahdollinen, sillä taakse on tulossa jalkajarru.

Amerikassa joku on nähnyt vaivaa ja liimaillut jollain Goopin ihmeliimalla tällaisia alumiiniputken palasia johdon kiinnityspisteiksi.

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/YT11qGwyTDSxLlu1qLh_fH3ZJDmE3MhpECxWoi6iuVKrzj83Zt-4HRVsFhzaAYcr-EyB9j5Mu1XMWkfpkUm19y0S6-t2gW3jEdEoGXcOAlof_w=w5000-h5000

Laiskemmat puolestaan ovat liimailleet johtoa suoraan runkoon samalla aineella, joka kuulemma tarttuu hyvin niin muoviin kuin alumiini- ja maalipintoihin, muttei kuitenkaan vahingoita viimeksi mainituja. Mikäköhän olisi vastaava tuote, jota löytyisi tältä mantereelta?

teipin liimajämät oppirahojen kaanon-matskua

nippusiteet tullu itel taas kaiken tälläsen piipertämisen ja kikkakolmosteluvaiheiden jälkeen takas joka kerta voittanana. bonuksena mikromuovi merissä.

kuvia muiden käyttämästä ajasta ja mielikuvituksesta on tietty palkitsevaa katella

NKOTB - 10:00, 25.9.2018 » Itselläni on työn alla läpiastuttava runko, johon pitäisi saada dynamovalot eteen ja taakse. Valmiita läpivientejä rungosta ei löydy ja takavalo on tulossa tarakkaan. Olenkin tässä siis pohdiskellut, miten tuon johdon vienti taakse toteutuisi mahdollisimman huomaamattomasti tai tyylikkäästi, ilman isoa läjää nippusiteitä ja metritolkulla sähköteippiä ja vielä niin, että tarakan käytössä ei johtoja tarvitsisi varoa. Accron ylläesitetty tapa pyörittää johto takajarrun vaijerin kuoreen ei valitettavasti ole mahdollinen, sillä taakse on tulossa jalkajarru.
Onko rungossa siis kuitenkin kaapeliviennit takajarrulle? Eikö noita voisi käyttää vaikka sitä jarruvaijeria kuorineen ei kulkisikaan? Vai enkö nyt hiffaa jotain?
zykkeli - 10:09, 25.9.2018 »
NKOTB - 10:00, 25.9.2018 » Itselläni on työn alla läpiastuttava runko, johon pitäisi saada dynamovalot eteen ja taakse. Valmiita läpivientejä rungosta ei löydy ja takavalo on tulossa tarakkaan. Olenkin tässä siis pohdiskellut, miten tuon johdon vienti taakse toteutuisi mahdollisimman huomaamattomasti tai tyylikkäästi, ilman isoa läjää nippusiteitä ja metritolkulla sähköteippiä ja vielä niin, että tarakan käytössä ei johtoja tarvitsisi varoa. Accron ylläesitetty tapa pyörittää johto takajarrun vaijerin kuoreen ei valitettavasti ole mahdollinen, sillä taakse on tulossa jalkajarru.
Onko rungossa siis kuitenkin kaapeliviennit takajarrulle? Eikö noita voisi käyttää vaikka sitä jarrukaapelia ei kulkisikaan? Vai enkö nyt hiffaa jotain?
Niin tosiaan! Onhan siinä kuoristopparit ylemmässä putkessa, mutta nehän pitäisi sitten kyllä porata auki, että se johto sieltä mahtuisi.

Pelagon tarakassa on näppärät reiät johdon vientiin dynyltä lampulle. Punaset sutasut kuvaa reittiä.

oon pohtinut ahmaan takavaloa sisäisellä läpiviennillä, eli reiän poraamista ruotoputkeen ja sieltä viistoputkeen ym. onks kukaa tehny?

li-sam - 10:18, 25.9.2018 » oon pohtinut ahmaan takavaloa sisäisellä läpiviennillä, eli reiän poraamista ruotoputkeen ja sieltä viistoputkeen ym. onks kukaa tehny?
haarukan irrottaminen voi olla hankalaa?

Herse ja Hirose ovat käyttäneet epäputken sisälle rakennettua hiiliharjaa
http://www.jimlangley.net/ride/ReneHerseBicycle.html

Siis etuhaarukan jalasta kruunun läpi ruotoon ja emäputken kautta viistoputkeen? Eiks tossa oo kruunun sisällä sekä haarukan jalka, että ruoto esteenä?

Kun reijän tekee mahdollisimman ylös ruotoon, niin sinne saa löysää kaapelia piiloon kääntymistä ja asennusta avittamaan. Ehkä jopa liittimenkin.

tarjoiluehdotus “sisäinen läpivienti”

li-sam - 10:18, 25.9.2018 » oon pohtinut ahmaan takavaloa sisäisellä läpiviennillä, eli reiän poraamista ruotoputkeen ja sieltä viistoputkeen ym. onks kukaa tehny?
eikö tässä kirraa vaijeri viistoputken seinämään ku rattia kääntää tarpeeks paljon sivulle?
zykkeli - 11:01, 25.9.2018 » tarjoiluehdotus "sisäinen läpivienti" https://farm2.staticflickr.com/1972/43991209985_a329de3d60_h.jpg
unohdit tässä tehdä reiän ruotoputkeen (trakeostomian) :-D

onkohan kukaan hoksinut, että sen virran vois kuljettaa vaihde/jarruvaijerin kuoren metallipunoksessa.

^Tämä. Nyt joku sähköhefe mestoille kertomaan miten.

IB-lukion Higher Level fysiikan kurssien perusteella sanoisin, että vaijerin kuoren metal ei oo tod näk mikään erityisen optimaalinen johdemateriaali, mut toisaalta jos puhutaan alle 10v jännitteistä, niin liekö sillä mitään väliä sitten. paljos sinne tulee virtaa?
https://www.electronics-notes.com/images/ohms-law-triangle-02.svg

as. Ohmin laki, Coulombin laki, sähkömagnetismi, fysiikka, jännite, virta, resistanssi

Seurantaan.

Juuh elikkäs, ensin tohon pintavetoon, ite laitoin näin:

  1. Määritin ensin piuhan reitin tangosta/stemmistä sinne etunavalle.
  2. Mittasin suht tarkastikin etunavan liittimen paikan siihen tulevaan piuhaan+littimeen nähden. Siksi, että tiesin tarvittavan johtosläkin, jottei liittimen käytöstä (SP-PD8) tulisi liian hankalaa. Eli jätin about sentin-pari ylimääräistä johtoa.
  3. Kiekko irti, etuhaarukan jalan pinnan putsaus irtomähnästä ja rasvasta.
  4. Sit saniteettisilikonilla (ite käytin väritöntä, mut onhan noita vaikka mitä, voi sävyttää rungon väriinki) aika ohutta perusnakkia haarukan sisäpinnalle. Tässä auttaa jos on esim. käyttänyt ko. ainetta ja prässiä aiemmin, vakaalla kädellä pitkää soiroa, ei saa sormilla mennä suttaamaan. Itehän oon aika huoleton saumaaja, eikä tässä tapauksessa tarvinnut olla järin nipo.
  5. Annetaan kuivua pintakuivaksi, jonka jälkeen piuha painetaan syvälle silikoninakkiin koko nakin matkalta. Helpottaa, jos on etukäteen väännellyt parikaapelin about mutkattomaksi ja epäkieroksi l. suoraksi. Painamisessa auttais jos ois kolmas käsi, mutta kahdellakin onnistui.
  6. Annetaan kuivua, ja nautitaan sen jälkeen lähes näkymättömästä piuhasta, joka on jopa vähän suojassa.

Silikonin etuna myös se, ettei jää irrottaessa liimanjämiä tms, eikä se maksa about mitään.

Sittemmin, tosin, vedin oman johtoni Ogren keulan läpi alapään huohotusreiästä ja läpivientikumista jalan läpi ruotoputkeen, star nutin siipien välistä ja porasin CCfortyn headcappiin 4mm reiän, josta kaapeli ulostautuu. Ylimääräinen johtohässäkkä on ruodon sisällä jemmassa, enkä siis lyhentänyt sitä missään vaiheessa. Kuva ois varmaan kiva mut oon töissä ja pyörä ei ole.

Haarukan irroittaminen ei nyt onnistu ilman piuhan irroittamista, mutta onpahan paremmin suojassa ku pintavetona. Enkä mää nyt tota haarukkaa jatkuvasti irrottele muutenka.

normaali - 11:31, 25.9.2018 » onkohan kukaan hoksinut, että sen virran vois kuljettaa vaihde/jarruvaijerin kuoren metallipunoksessa.
Ihan mielenkiintonen ajatus. Täytyis mitata sen kuoren punoksen resistanssi että osais sanoa että onko ylipäätään johtavuuden puolesta mahdollista. Ootko miettinyt miten liittäisit lampun johdot siihen kuoreen? Kai periaatteessa ois mahdollista kuoria se metallipunos esiin ja kolvata siihen johdot. Tai sitten värkätä joku liitin mikä painaa hampaat muovin läpi sinne punokseen. Pitäis myös huolehtia että se vaijerin kuori on eristetty eikä esim metallisten päätyholkkien kautta johda runkoon.

juuh itselle ajankohtainen aihe, kun pitäisi dynamopyörään varmaan vetää kaikki johdotukset uusiksi. Varmaan aiheesta onkin ollut jo paljon puhetta tuolla dynamovalotopsussa (en siis tajua, miksi niiden asentaminen kaipasi omaansa)

Mulla oli itsellä ennen parikaapeli vedettynä Pelacon tartsin jalan kautta ja valo oikealla (vs. Jani S:llä kadun puolella vasemmalla) Tuo veto oli vaan sen verran väkinäinen, että piuha kuoriintui prosessissa tahattomasti ja lentokoneeseen pakatessa oli ongelmana kun valo killui kiinni irtonaisessa tartsinjalassa.

Nyttemmin olen vetänyt täysin pintavetona ja sähköteipillä putkiin kiinnitellen, kun se on sit nopea purkaa ja vetää uudelleen. Olisi kyllä kiva laittaa erinäisiä väliliittimiä esim keskiön alle, jotta saa takalokarin valoineen irti nyt ainakin.

Takavalonkin piuhan muuten vedin alun perin kuumaliimalla lokarin sisälaitaan, mutta loksu eli sen verran ajossa, että kovettunut liima mureni ja päätin vetää aisaa pitkin ja teipata. Tuossakin silikoni olisi varmasti toiminut paremmin.

Tämmösiä ostin pari johdotuksia varten:

https://proxy.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2Fmedia.chainreactioncycles.com%2Fis%2Fimage%2FChainReactionCycles%2Fprod130964_Black_NE_01%3Fwid%3D500%26hei%3D505&f=1

Jaahjaah, mistäs tommosia sais?