Täällä arvostetaan hyvää T-tä

Petrolit, bitumit, mörköt ja borkat huspois, täällä kokoonnutaan hyvän teen äärelle.

Stadin Eerikinkadun The Huoneesta kävin poistamassa sekä enkkumiästen aamupalateetä että paddyjen vastaavaa, irtomuotoisena toki. Heittelin tukevan paalin tömäkämpää irkkuversiota irtohaudutuspussiin, pudotin nyytin perinteisen paksureunaisen posliinimukin pohjalle, kaadoin varovasti höyryävän (HUOM)pannulla keitetyn(HUOM) veden päälle ja jätin homman ns. hautumaan.

Noin kymmenen minuutin päästä hentosin kajota pottiin sen verran, että otin nätisti kokoonvetäytyen sisältönsä veteen uuttaneen nyssäkän kupista sekä heitin hieman lämmikettä peliin (edelleen kuumasta) teepannusta. Juuri ennen nautintoa leikkasin vielä eliksiirin pienellä tilkalla punaista-fett!!-maitoa makuun kertyneen kitkeryyden taittamiseksi.

Tällä hetkellä naputtelen T-ketjun avaustaviestiä yksivaihteeseen välillä pakkasilmaan ikkunan läpi vilkuillen ja siemailen tuota lämpöistä ja ryhdikkään aromista nektaria hartain elkein. Kertakaikkiaan.

Forsmannilta on tullut kokeiltua lähiaikoina joitakin. Inkivääriä, lakritsia, suklaata ja chaita.

Chai noista olisi kiinnostanut eniten, mutte eipä nuo aromit tai maut aitoa intialaista (kyllä, olen juonut Intiassa chaita) voita. Muut edellä mainitut toimivat ihan kivasti. Teen juon mustana. Chaihin toki kuuluu maito ja siinä se toimiikin, jos itse tee on toimiva.

Parhaana perusteenä täällä Earl Grey.

Clipper-merkin teet on ollut ainakin tähän asti parhaita omaan makuun. taitavat kaikki olla luomujakin. kahvi kun ei ole koskaan maistunut niin Then on tullut lähin suhde tuommoisista nautintoaineista. nam!

Meikämannen suosikit tällä hetkellä ovat Kanchanjangha TGFOP1 Nepalista ja Darjeeling First Flush S.F.T.G.F.O.P 1 Seeyok. Tällainen on tietysti pöyristyttävää hienostelua, koska tosimies juo lähinnä Pu-erhiä.

Halpis mustaa ala Tetley aamuisin.Harmi vaan etta loppui juuri. Kai se pitaa taaslennot varata. Valkoinen ja vihrea tee on jaanyt vahiin mutta tulee vqrmasti taas kevaalla takaisin kuvioihin.vaatii liikaa hifistelya. Nyt juodaan glogia ala marli.

Aamun kofeiinitarpeisiin parasta on paahdettu Mate noin 75 asteisena. Nautittuna tietenkin hiukan jo aromeja keränneestä kurpitsasta. Alkoholin hapettumisreaktioiden aikana Mate appelsiinilla höystettynä pitää mielen kohtuullisessa kunnossa.

Iltahetkiin rooibos eri yrttivariaatioilla höystettynä on yksinkertaisesti voittamatonta. Nepalilainen chai toimii jälkiruokana erinomaisesti. Muista asioista voi kiistellä :slight_smile: Pussiteen juominen on minusta verrattavissa pikakahvin lipittämiseen= tyydyttää kofeiinin tarpeen, muttei tarjoa mitään muuta.

Lapsang ja Kirsikka Sencha ovat pysyviä suosikkeja hyllyssäni.

Kannoin intistä kotiin satoja pusseja taistelumuonista ylijäämäistä Nordqistin mustaa. Lopuilla pärjää varmaan vielä tämän talven yli. Hyvää teetä maidon kanssa juotuna.

Clipperin teet ovat tällä hetkellä suosiossa, mm. vihreä tai ruskea chaitee ja valkoinen tee. Jos lisää vielä “green&blacks” kaakaota teehen niin tulee vähän lisä"potkua". Vaikka en ole kuullut että muut sekoittaisivat tällä tavalla, mutta mielestäni toimii hyvin kahvin sijaan ja maku on jees, halutessa voi lisätä vaikka hunajaa.

Kovana teen juojana on tullut kokeiltua miltei kaikkea, mitä kaupan hyllyiltä löytyy. Yksi parhaista pussi laaduista on liptonin afrikan tunda. Varsinkin ruokosokerilla makeutettuna herkullista. Perinteinen breakfast tee on myös kestosuosikkeja, toimii, ylläri, paahtoleivän kanssa aamutuimaan.
Irtolaaduista suklaamyrsky ja tiikerin päiväuni kolahtaa. Edellämainittu chai maistuu myös täällä maidon kera. Yleensä tee on parhaimmillaan pienellä makeutuksella. Itse suosin hunajaa ja raffinoimatonta (ruoko)sokeria, tulee täyteläisempi maku.

Lapsang ei ole suosikki täällä ja pahalle maistuu myös vihreä earl grey. Pahin on kuitengin yogi tean lakritsi…Järkyttävää shaibaa.

Siinä oli kyllä jotain tunnelmaa ainakin kun kesällä joi Facesissä pimeässä tiipiissä chaita, joka oli tehty isossa padassa, jossa inkiväärit, pippurit yms. hautui.

Tampereelta Kuninkaankadulta Cafe Gobalista saa varsin maistuvaa Rooibosta.

Tällä hetkellä kovassa testauksessa Théhuoneesta hankittu kiinalainen Milk Oolong. Aivan älyttömän hyvää. Sitä on jotenkin maustettu antamalla teen hengailla höyrytetyssä vuohenmaidossa. Tulee semmonen makeahko vuohenmaidon aromi ilman mitään lisämaustamista.

Muita tämänhetkisiä suosikkeja:

  • Tea Center Stockholmin Söderblandning
  • Kofeiinikomppanian Chili-Mango
  • Whittardin English Breakfast Leaf Tea

Toisinaan juon maidon kanssa, mutta yleensä ilman mitään mausteita. Flunssassa hunajalla.

Pussiteet on boikotissa. Ja perusliptonit ym asdfa.

Vihreät ja valkoiset Clipperit maistuvat aina. Mateesta suosikkini on MST:n eli Brasilian maattomien liikkeen tuottama mate, joka on aivan omaa luokkaansa verrattuna tavallisten kauppojen sahajauhoihin.

Mustasta teestä tulee juotua useimmin Nordqvistin Reilua Luomusta, mutta kyllä moni muukin maistuu, kunhan se ei ole perus-Liptonia tai -Twiningsia. Reilu Luomunen on ainoa pussitee, jota mielelläni juon, mutta harvemmin pussiteetä voi verrata irtoteehen.

Hedelmähaudukkeita tai lakritsanjuurta ei voi teeksi luokitella, enkä niihin mielelläni kajoa. Rooiboksestakin sain muutama vuosi sitten yliannostuksen enkä siitä enää niin välitä. Sen sijaan yrttiteetä voisi juoda taas enemmän. On kai tullut viime aikoina valittua niitä helpoimpia vaihtoehtoja, kun hyvää yrttiteetä ei saa tavallisista ruokakaupoista.

Mitä tee on? ‹Tee (kiin. 茶, chá) on teepensaan (Camellia sinensis) lehdistä uuttamalla valmistettava juoma (wikipedia). Onhan sitä sitten kaikenlaisia muitakin juomia. Maustetuista teistä tulee mieleen lonkero; Lonkeroita on nykyään useita eri makuja (mm. appelsiini ja sitruuna), mutta greippi on pysynyt suosituimpana (wikipedia).

Huh, kylläpä jengi hifistelee tässäkin jutussa…
Itse tulee juotua aika montaa eri sorttia, en oo noissa kauheen nirso. Menee mustat, vihreät ja valkeat ja maustettuina tai ei. Pussijutut on vähän nihkeitä, mutta tulee juotua. Ite tykkään rooiboksesta, johon laittaa vähän esim kardemummaa ja kermaa.

Tää on hyvä kauppa.

Luomu on yliarvostettua ja prkleen metkuja. rahastusta ja vedatysta.

Hyvä ketju! Itse olen kovin aktiivinen teen kuluttaja ja on tullut maistettua jos jonkin moista teetä. Arkiteenä meillä juodaan yleensä jotain Nordqvistin valmistamaa, tällä hetkellä menossa viisasten tee joka on ihan hyvää kun lisää skidisti sokeria. Omia suosikkeja ovat Teehuoneen keemun ja valkoinen tee. Kiitos Kalle vinkistä, pitääpä käydä Demmerssissä.

Laaduista gunpowder ja lapsang souchong omia suosikkeja. Aiemmin tuli vedettyä paljonkin yrtti-rooibos-lakritsi-mate-hippitouhuja, mutta nyt arvostaa enemmän nuita vahvoja, puhtaita makuja. Lakritsijuureen esimerkiksi tuli otettua täydet överit pari vuotta sitten, nykyisin en kestä sitä lainkaan.

Kun haluaa päästä aamiaisella hyvällä ja helpolla, niin vaikkapa näiden pussitettu Earl Grey:kin osoittautunut oikein päteväksi.

Lapsang +1. Itse en käytä sokeria enkä maitoa missään laadussa, paitsi jos venäläiseen tyyliin vadelmahillolla ja runsaalla sokerilla (aika funkya).