Taakkateline Topic, siis tarakka ja pakkari.

Hmm… Toi etukori vielä.

Jos joku sattuu löytämään korin, joka voisi tarkoitukseen sopia (l. kestävä, kaunis, myydään monissa kirkkaissa väreissä ja jonka saatavuus on hyvä) Voisi moiseen askarella kehikon josta sen näppärästi saisi pyörään kiinni… Eli Etolassa silmät auki.

Tässä yksi hieno tarakka:

-Olli

Tarkoitus olisi tehdä etutarakka. Tässä on se mitä minä haen: http://flickr.com/photos/spudmeister/sets/72157607548999127/

Onko tuossa jarrureikään kiinnityksessä jotain huolta. Järkeillen voisi kuvitella, että siihen kohdistuu kovaa painetta jos tavaraa on hieman enemmän kyydissä. Minulla on vielä jarru siinä väliss, joten joku l-rautaviritys on tarpeen.

Tietysti voisi tehdä virityksen, joka yltää tankoon saakka, ja olisi 2 pisteestä ylhäälläkin kiinni. Yksinkertaisuus olisi valttia…

Ideoita?

Laita nivel siihen jarrureikäkiinnityksen tappiin. Tällöin se jarrureikäkiinnike tukee lähinnä telineen ja etuhaarukan välistä etäisyyttä. Ei tule ei toivottua vääntöä siihen jarrun yhteyteen. Samoin suunnittelisin sen ohjaustankokiinnityksen niin, että se tukisi sitä taakkaa lähinnä kaatumiselta ja sen tarakan ja lastin painoa kannattellisi ne etuakseliin kiinnittyvät jalat.

http://www.picamatic.com/show/2009/03/08/02/29/2654826_500x480.jpg

Lisää

Sieltä Frame fixing front rack. Vaikuttaa hyyvin yksinkertaiselta ja tukevalta…

Ha! Mainiota, en ollut tullut tota ajattelleeksi…

Toi Frame fixing front rack muistuttaa kovasti mankihondan takatarakkaa, joita pitäisi löytyä monen autotallin perältä.

wma - 5:51, 12.3.2009 » http://hembrow.eu/frontrack.html Sieltä Frame fixing front rack. Vaikuttaa hyyvin yksinkertaiselta ja tukevalta..
Ostin tuollaisen hollanninreissulla parilla kympillä. On jäänyt laittamatta kiinni kun ei toimi side-pull jarrun kanssa (centre-pullille on hole kiinnityksessä)...

Myytkö?

uao - 7:16, 12.3.2009 » Myytkö?
En taida myydä, keksinnen sille jotain käyttöä jossain vaiheessa... vaikka kauppapyöräprojektissa.

Edit: mutta siis ainakin Alankomaista noita löytyy hyvinkin siedettävään hintaan. Konsensus tuntui olevan että tuota runkoon tulevaa pidettiin yleisesti vaarallisempana mallina (huonosti pakattuna haittaa ohjaamista) mikä näkyi myös hinnoissa… omastani maksoin kaks kybää ilman kiinnitysruuveja. Tankoon ja haarukkaan kiinnittyvä malli maksoi 50-60e.

Ja painaahan nuo kuin synti. Lähes absurdia kiinnitellä pyörään jossa on kuitenkin vähän yritetty miettiä mitä osat painaa…

Tän takia pitäskin pähkäillä alumiiniset kuljetusjärjestelmät… Suurin osa telineistä joita olen ihmetellyt, on aika overkillejä. Sellasia, että jos lataat sen liian painavaksi, niin lahoaa ensin runko, sitten tarakka.

Nostetaas tätä ketjua vähäsen…

Eli tyttöystävä kaivoi oman fillarinsa nyt ulos talvivarastosta ja allekirjoittanut joutui suorittamaan perushuollon ja kriittisen säätämisen. Kyseessä on tyylikäs norjalaisvalmisteinen naistenpyörä about 50-luvulta 26" renkailla.

Kauppareissulla tuli aiheeksi etukorin hankkiminen pyörään joten sellaista tässä etsiskelen. Pitäisi kumminkin olla kromattu koska pyörässä ei juuri mustaa ole ja tarakka on myös kromattu. Marketeissa tuppaa vain olemaan mustia… Joten onko jollain ehdotusta mistä ja mihin hintaan mahtaisi saada kromattua etukoria järkevällä kiinnityksellä?

Tuollaisissa on aikoinaan käytetty tällaisia.
edit: lukemaan opettelu vielä kesken, korista siis oli puhe. Kromattua etukoria ei ole tullut kyllä vastaan. Mulla olis kyllä yks kromattu ostoskori mikä aukeaa silleen jännästi, että se menee tarakalla kuten sivulaukut.

Paju-/rottinkikori??

N. 30egen investointi, mutta sopii yleensä parhaiten vanhojen pyörien henkeen imho. Lahdesta löytyy pron tms. kaikkea pyöriin valmistaman firman koreja about em. hintaan.

Patriootti valitsee tietysti pärekorin. Siinä saattais muuten olla markkinarakokin pienimuotoiselle artesaanitoiminnalle.

Noille olkikoreille tuli jyrkkä EI, olivat kuullemma liian mummomaisia…

Onko kukaan viritellyt Ikean Antonius -koria eteen?

Vaatii tietty esim tuommoisen joopen mainitseman telineen alleen.

Ikeaakin näyttävämpi vaihtoehto:

http://www.trackosaurusrex.com/pblog/images/Handlebarbasket.jpg

Entäpä tämä iikkeasta? Liian pieni? Noista korvakkeista sais ehkä askarreltua stongaan tulevat kiinnikkeet…

edit: Tai sitten cetma rack tms ja tämä.