Suuri spacer-keskustelu

Vai vaatii alumiininenkin putki niitä stemmin alle…? Mitähän metallia se maantiepyörän vanhan hiilarikeulan kaula olikaan… Ei mulla oo kummassakaan pyörässä spacereitä kuin päällä.

Aika mielenkiintoinen tuo juttu, että muodostuisi joku outo kuorma siihen putkeen jos välissä ei ole muutamaa millimetriä metallia jolla stemmiä on korotettu. Mitä korkeammalla stemmi on, sitä isompi momentti syntyy yleensä putkeen (toki suhteessa siihen miten vinossa putki on vaakatasoon nähden)? Olisi mielenkiintoista nähdä tuosta joku tarkka analyysi että minkälainen kuormitus siihen putkeen, stemmiin ja tankoon tulee jos siinä on vaikka se 5mm spacer tai ei ole sitä.

Slammed.

Mä oon ymmärtänyt että ilman spacereita se kuorma tulee liikaa siihen laakeriin ja emäputkeen kun taas liiallisella spacerpinolla siihen ohjainputkeen. Mene ja tiedä…

oisko parikymppiä alla, maasturissa kolme.
superstarilta edukasta avaruutta.

40 alla ja 5 päällä. Päällähän tulee olla aina spaceri, ettei hiilikuitu murru. Stemmin yläreunan pitää siis olla emäputken yläreunan alapuolella.

asb - 19:01, 2.2.2011 » 40 alla ja 5 päällä. Päällähän tulee olla aina spaceri, ettei hiilikuitu murru. Stemmin yläreunan pitää siis olla emäputken yläreunan alapuolella.
Onko todella näin?

Tämä siis ihan oikea kysymys.

vasaraasialainen - 19:43, 2.2.2011 » Onko todella näin? Tämä siis ihan oikea kysymys.
Hiilikuidulla kyllä.
asb - 19:46, 2.2.2011 »
vasaraasialainen - 19:43, 2.2.2011 » Onko todella näin? Tämä siis ihan oikea kysymys.
Hiilikuidulla kyllä.
No perkele.
vasaraasialainen - 19:50, 2.2.2011 »
asb - 19:46, 2.2.2011 » Hiilikuidulla kyllä.
No perkele.
Eihän se siitä 100-varmasti tietenkään hajoa. Tää on näitä helppoja ja halpoja tapoja lisätä turvamarginaalia.

Velominati: The Rules

RULE 45:
A maximum stack height of 2cm is allowed below the stem and a single 5mm spacer must always – always – be stacked above. A “slammed down” stack height is preferable; meaning that the stem is positioned directly on the top race of the headset.

http://i.ebayimg.com/00/s/NTk5WDEwMjQ=/$(KGrHqFHJBME63Uw1g5PBO2-Mq)5(Q~~60_12.JPG

vain taivas on rajana

onko tuossa useampi spacer vai yksi pitkä putki?

http://store.velo-orange.com/media/catalog/product/cache/1/image/530x530/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/t/st-0010.jpg

luin pommpis-lanksulin vikaa sivuu.

ois kyssärii: poistaaks speiserijengi byysatki sillai suurpiirteisesti, esim. ohuesti liian lyhyil lahkeil ja virkkaa sitte snadisti jatketta punttiin?! tai jos ujosti vyötäröst kirraa ni saman tien levennyksee eikä puhettakaa oman etuperseen minimaalisestkaa trimmaamisest?! mikä homma hei?!

itselläni on spacereita ja ihan sopivat housut. eivät mielestäni liity toisiinsa.

e: kylläkin farkut on kavennettu, kun en ole oikein sopivaa mallia löytänyt. mut en silti sanois näiden liittyvän toisiinsa.

Mitäs sä nyt mesoat?

minkänägöne homma?

ite speksasin orlowskiin 5mm alle ja ylle stemin.

kid_scientifik - 13:42, 4.11.2013 » luin pommpis-lanksulin vikaa sivuu. ois kyssärii: poistaaks speiserijengi byysatki sillai suurpiirteisesti, esim. ohuesti liian lyhyil lahkeil ja virkkaa sitte snadisti jatketta punttiin?! tai jos ujosti vyötäröst kirraa ni saman tien levennyksee eikä puhettakaa oman etuperseen minimaalisestkaa trimmaamisest?! mikä homma hei?!
http://www.elna.com/layout/images/sewingideas_customs/1-rallonge.jpg

Ja ihan hevoskuvioinneilla:
http://www.danamarie.com/projects/tips/image/lengthen-jeans_4.jpg

Näitä taitaa mulla olla lähes kaikissa pyörissä.