Suuri ohjaamokeskustelu

Ite oon lähdössä katuratapalpan myötä ratadroppiin. Ccrossi lisäjarrukahvalla ja bontragerin RACE gripillä höystettynä. Riserilla olen aina ennen hoitanut ajelut. Saa nähdä mikä fiilis on kun pääsee vihdoin ajamaan. Ergodroppi on vielä sitten välivaiheena hyllyssä jos ei yhteistyö natsaa ohjaamon kanssa.

Ite kokeilin ratadroppia mutta totesin ettei se sovi ollenkaan läskille, eikä sellasessa saa ees kunnon yläotetta joten ei pisteitä meikältä. Riseri kylille ja ergodroppi (planetx strada rulor) jarrukahvojen kanssa pitemmälle ajelulle.

itse ohjailen tällä hetkellä eastonin ea50:llä ja tykkään…droppia sopivat 130mm

Joo-o… Itseltä kolmekymppisen orastavaa läskinvikaa myös löytyy. Saa nähdä pettyykö karvaasti tässä viikon parin päästä :smiley:

Jatkoa konversiotopsusta:

antik - 17:16, 6.4.2013 » [...] Luontevintahan on että tangon ja kahvojen muodot muodostavat yhtenäisen linjan, seurauksena mukavampi ote. Vintaasipuolella kahvat ovat usein aika alhaalla, välillä kohtisuoraan edessäkin, [tähän tyyliin](http://www.classicrendezvous.com/images/Italian/Frejus/Brown_eBay_2012/full_RH.JPG).
d64 - 17:27, 6.4.2013 » Noiden kahvojen aikaan ei vielä hupuilta ajeltu. Oma näkemykseni asiaan on että kahvojen ja tangon ei pidä muodostaa yhtenäistä linjaa, vaan pikemmin tanko laskee eteenpäin skidisti ja kahvan yläreuna vastaavasti hieman nousee tai on vaaterissa, niin että nämä muodostavat hyvin laakean V-muodon. Sopiva asemointi tosin riippuu täysin kuskin anatomiasta ja pyörän mittasuhteista, mistä kulmasta käsi siihen hupulle tulee.
Juu, ajoasento on muuttunut sitä mukaa kun tangot, kahvat ja pyörätkin ovat muuttuneet, tiedän :)

Yhtenäinen ≠ suora. Puhumme nyt samasta asiasta vähän eri sanoilla :slight_smile: Riippuu myös tangon ja kahvan mallista millaisessa linjassa ovat - kompaktidroppi ja vaihtajakahva ovat lähes, ellei täysin, suorassa linjassa keskenään.

Tankoja ja teippejä on puitu ennenkin ainakin näissä:
Tankotopikki
“Lyhyt” maantietanko
Bullis vai droppi, ajoasennollis-tyylillinen dilemma
Tankonauhan asennus
DIY Nahkaiset tankoteipit/nauhat

Kellää hajuu mitä quill>aheAD adapteri painaa?merkkikohtaisia eroja?

edit.Suunnitteilla siis raiskata teräsrakkineen ulkonäkö grammanviilauksen takia.

Ihiis - 0:14, 2.8.2013 » Kellää hajuu mitä quill>aheAD adapteri painaa?merkkikohtaisia eroja? edit.Suunnitteilla siis raiskata teräsrakkineen ulkonäkö grammanviilauksen takia.
Taloudesta löytyvä tämäntyyppinen [dedan](http://www.wiggle.co.uk/deda-quill-stem-adapter/) vimpain näytti painavan 140 grammaa ilman 1" -> 1 1/8" shimmiä (+ 12g). Vastaava [noname](http://www.ebay.co.uk/itm/New-Quill-Stem-Extender-Adaptor-Tube-1-1-1-8-/130745675519?pt=US_Stems&hash=item1e710caeff) 142 grammaa ilman shimmejä (+11g ja 23g).

Kymysys semmosta että mitkä on hyvät, melko pitkät ja hieman periksi antavat gripit. pitää siis venyä hiemän päästä, kun menee niin lähelle stemmiä ja stemmi on sen 31.8. Öyryt repesi ja toisia en haluaisi.

^Nämä. Katkaise mieluisiksi.

^^^ Ok Kiitos tiedosta,eipä taida killi vaihtuu ainakaan painon takia,säästö olematonta.

Tankoteipeistä sen verran, että mä oon käyttänyt http://www.rosebikes.fi/tuote/xtreme-handlebar-tape-gel-comfort/aid:485019 ja tykännyt tuntumasta. Toki ekat tankoteipit ikinä. Alla ei oo mitään sisäkumeja tms. ja teippiä yksi kerros.

  • bullikseen riittää yks teippikiekko molemmille puolille, joten tangon teippaamisen kustannus noin femman (voi kyllä olla kaikkien teippien ominaisuus?)
  • pito hyvä ilman hanskoja, joskaan en oo sateessa oikein ajanut, pehmentää ihan riittävästi. Kävin jo pyöräkaupoissa hivelemässä muitakin vaihtoehtoja, mutta yhtä hyvää gripintuntua ei oikein löytynyt.

(-) tosta on nyt lähtenyt molemmin puolin teipinpinta kuoriutumaan irti käsien kohdalta yhden kesän ajoilla. Laittoivat kuitenkin Roselta uudet tulemaan, joten mahdollisesti ei ole ominaisuus vaan vika.

Mitähän kannattais virittää quill stemmin ja kuitu stongan väliin?Sähköteippi ja erkka eivät tunnu kovin pitkäikäisiltä ja varmoilta ratkaisuilta.

^ Miks sun sinne väliin pitää laittaa jotain? Shimmiks? Eiku mitä.

Jostain jääny mieleen/jossain luki et kyseinen yhdistelmä kaipais jonkunnäkösen välifyllin.

Täytettä, liekö tarpeellista.

Sähköteippiä tai muuta vastaavaa ei kyllä kannata missään tapauksessa laittaa. Noiden kuitupastojen pointti on tehdä kitkaa tangon ja stemmin välille jotta stemmiä ei tarvitse kiristää ihan tappiin (kuitu kun ei oikein puristuksesta pidä).

nalle wheelroos - 11:44, 2.8.2013 » Tankoteipeistä sen verran, että mä oon käyttänyt http://www.rosebikes.fi/tuote/xtreme-handlebar-tape-gel-comfort/aid:485019 ja tykännyt tuntumasta. -- (-) tosta on nyt lähtenyt molemmin puolin teipinpinta kuoriutumaan irti käsien kohdalta yhden kesän ajoilla. Laittoivat kuitenkin Roselta uudet tulemaan, joten mahdollisesti ei ole ominaisuus vaan vika.
Tää on näköjään ominaisuus eikä vika, tai sitten mun parkkiintuneet käteenve...työmiehen kädet on kryptoniittia tolle. Sittemmin tangossa on ollut Planet-X:n Carbon effect gel-corkia, ja vaikka se on mukavaa käsille, en tavallaan pidä sen liukkasta fiiliksestä, vaikkei kädet varsinaisesti lipsukaan. Tosin hiplailujeni perusteella suurin osa kauppojen tankonauhoista on tuntumaltaan just tällaisia. Tästä ei luultavasti kuoriudu pinta irti, mutta sen sijaan päästää väriä, ja näytti jo tyyliin 50km ajoilla siltä, että olisi ollut auringossa haalistumassa vuoden päivät. En myöskään täysin ymmärrä, miksi musta carbon effect -kuosi on täynnä ruskeita pilkkuja, mutta kai ne sitten kuuluu asiaan.

Ruskeita pilkkuja kutsutaan myös korkiksi.

^:D

fair enough. En kyllä siltikään ymmärrä että miksi korkista pitää yrittää askarrella jotain “carbonia” jos ei kerran ole edes yksiväristä. Onneks en itkenyt aspaan aiheesta, olis varmaan ollu kahvipöydässä jaettavaa…

Korkista ei oo tarkotus askarrella mitään. Sen on tarkotus vaimentaa tärinää. Saahan noita varmaan ilman korkkiakin…