Suuri Ishiwata-keskustelu

Millasilla komponenteilla on päästy millaisiin ketjulinjoihin? Tuo oma keskiöakseli näyttää kovin leveältä. Brittikierteet näytti olevan. Onko väki vaihtanut keskiötä? Onko valmiita suosituksia?

MrVelo - 11:14, 21.12.2009 » Millasilla komponenteilla on päästy millaisiin ketjulinjoihin? Onko valmiita suosituksia?
Tämä kiinnostaa minuakin. Tuollaisesta pitäisi saada kevääksi menopeli. Norjalainen teräs (=patarauta) vaihtunee jaappanialaiseen.

Eihän ketjulinja rungosta kiinni ole. Jos noissa on ollut jotain keskiöitä valmiiksi kiinni, niin sit täytyis arpoa siihen akseliin sopivat kammet, joilla tulis takanavan kanssa yhteensopiva ketjulinja. Campan kammille sit ISO-viisteinen keskiö :wink:

Muotoillaan kysymys uudestaan. Jos joku on käyttänyt tuon alkuperäisen hattan keskiön niin millä kammilla on saatu tuo legendaarinen 42mm ketjulinja vai onko käytetty jotakin muuta ketjulinjaa ?

Joku meinas että nää tarroitetut IshiNopsat (irtorungot) oli harvinaisia?

Mulla on yhdessä tarrat, no ei siinäkään kyllä kaikkia. Alaputken tarroista
ei ole kuin liimat jäljellä. Tässä kuitenkin tarra kuvia:

“Nopsa - Pyörätehdas Haapala” Hieno etuheijastin tarra joka ei edes sovi
kunnolla muhvien väliin.

“Nopsa Finntour”

“Nopsa - Rungon valmistaja Ishiwata, Japani”

-Olli

boren - 13:56, 21.1.2010 » Tää on jo vanha juttu, mut [tässä toisessa threadissa](https://www.yksivaihde.net/old/1830) on mun väsäämä. Suntour
Hyvin valaistu. Onko tässä softboksi vai sateenvarjoa vai mitä?
negaatio - 23:12, 22.3.2010 » Hyvin valaistu. Onko tässä softboksi vai sateenvarjoa vai mitä?
jos oikein muistan nii... :D 10cm korkeeks leikattu paperipussi, 40d:n kiintee salama.

^
http://www.ruokatori.fi/WebRoot/Ruokatori/Shops/Ruokatori/4A70/117B/7784/2F3E/93B7/0A28/1038/2188/Eldorado_soft_nenaliina100kpl.jpg
Kerros nenäliinaa toimii myös.

http://img248.imageshack.us/img248/1418/img1250ps.jpg

http://img248.imageshack.us/img248/4783/img1252p.jpg

Nishiki-haarukka Lippajärveltä?

Georg - 13:16, 25.3.2010 » Nishiki-haarukka Lippajärveltä?
Pyörätohtorilta kyllä.

Oman italialaisen neidin keula on samanlainen japski. Jotkut sanoo pyhäinhäväistystä, omasta mielestä sekarotuisuus on kaunista!

Kaverille kesäpööräks väsätty Tampereen Ishi:
http://www.worksofantti.com/nick_ishi.jpg

http://www.boutiquecycles.com/images/uploads/bikes/0631_panasonic2.jpg

boren - 10:36, 26.3.2010 » Joo muistin vaan väärin, sekoitin mielessäni ton sinisen siihen ruskeaan. Ja taidanpa olla samaa mieltä jälkimmäisestä :D
Itselleni päätyi Nopsa Commander 12 runko noin puolitoista tuntia sitten. Ihmettelin itse muhvirunkoista Nopsaa ja googlailujen ja foorumilueskelujen jälkeen päädyin siiheen luuloon, että kyseessä olisi Ishiwatan runko, kun Öglandin muisteltiin tehneen vain hitsattuja runkoja. Ulkonäkö ei ihan täsmää täällä nähtyihin kuviin, tässä muhvien päät ovat suorat eikä tuolleen tyylitellyt. Mutta: tämä on ruskea.

Mää oon kanssa nähny niitä suorapäisillä muhveilla kasattuja finlandiana ja finsporttina, ne on mun muistaakseni ihan kotimaisia tuotteita. Nopsahan on Haapalan polkupyörätehtaan merkki. Tai siis oli. Ne suoramuhviset tais olla aika raskaita. Onko nopsaa kasattu ööglandista? Mulla on ollu ainaski Haapalan hitsattuja runkoja pari, ihan kohtuukevyitä ja jälki on hyvää.

Laku - 18:52, 6.5.2010 » Mää oon kanssa nähny niitä suorapäisillä muhveilla kasattuja finlandiana ja finsporttina, ne on mun muistaakseni ihan kotimaisia tuotteita. Nopsahan on Haapalan polkupyörätehtaan merkki. Tai siis oli. Ne suoramuhviset tais olla aika raskaita. Onko nopsaa kasattu ööglandista? Mulla on ollu ainaski Haapalan hitsattuja runkoja pari, ihan kohtuukevyitä ja jälki on hyvää.
Jotkut väittävät että olisi kasattu: http://www.fillarifoorumi.fi/forum/showthread.php?t=26818

Tuo ei tosiaan ole mikään kauhean kevyt. Ei sinänsä haittaa. Niinkuin ei kotimaisuuskaan, jos on Haapalan tekemä.

Harmaiden Ishiwatojen satulaputken koko, anyone? Onko 26,6?

Se onpi 26,4mm


Huomenna lähtee Finntour Eco kiertämään saariston rengastietä.
Laitoin muuten pullotelineet oikein juottamalla kun Tuure joskus väheksyi alumiinisia vetomuttereita. Nyt ainakin pitäisi kestää litran magnum-pullot.