Surly 135x10mm QR -> 142x12mm läpiakseli

Tällasta ajatusta aloin pyörittelemään, kun tuon Karate Monkeyta tässä päivittelen. Eli noissa uusissa Surlyissa kun näyttää olevan horisontaalidropit 12mm läpiakselille, niin vanhastahan saisi vastaavan ihan hiomakoneella ja tarkalla työllä. Terästä on melko reilusti tuossa dropissa, niin luulisi kestävän tuollaisen modauksen. Sitten tarvis enää taivuttaa haarukkaa auki 3,5mm puoleltaan ja ois taas nykyaikanen polkuapina. Onkohan tässä mitään toteuttamiskelposta tässä ideassa, ja mahtaakohan tuolla voittaa mitään ominaisuuksissa? Ajatushan lähti siitä, että noissa Chargereissa tuli myös noi 142x12 päätyholkit mukana.

Tai sitten vaan konvertoi navan 142->135mm

Onhan tuo tehtävissä jos haluaa saada 142x12 navan mahtumaan siihen 135x10 perään. En usko että olisi haitaksi.

Mitään ajossa tuntuvaa hyötyä siinä ei voita. Pelkästään sen, että yksi osa sopii toiseen.

Aivan. Mullahan tietty on ne pikalinkkupäätytulpat tohon kiekkoon kanssa, että ei tää siitä oo kiinni, lähinnä kokeilunhalua. Ehkä lähetään sitten Shimanon pikalinkulla(tää on siis vaihteilla nyt, pahoittelut) runkoa vääntelemättä polulla pyöräilykauteen. Markkinamiehet vaan on kertonut, että on ihanan tiukka perä läpiakselilla, niin tekis tietty mieli kokeilla. Toki jos muuten samalla setupilla tekee modauksen jossain välissä, saa äärimmäisen tarkkaa tietoa kerättyä läpiakselin nopeuseduista pikalinkkuun verrattuna. Koska senhän täytyy olla merkittävä.

Poraa ne pikalinkkutulpat auki ni voit laittaa 10 mm läpipultin. Sillä saa 5 mm pikalinkkuun nähden jo huomattavasti tuhdimman kiinnityksen.

Juu juu, toihan vaikuttais ratkasulta. Mahtaako tommosia 10x135 läpiakseleita olla kun DT Swissin versio?

Onhan noita pikalinkulla tai työkalulla kiristettäviä kaupoissa jos jonkinlaisia.