SUP-lautailu, packraft & bikeraft ym. vesiasiaspeksailu

Moro.
Kellä on? Missä kaikkialla ootte vedelly?
Kauniit päiväkohde- ja retkivinkit. Mitä vuokraaminen missäkin maksaa.

Aloitan itse kehumalla Teijon järviä. Matildedalin luontokeskuksen kautta saa vuokrattua lautoja jos jotain kiinnostaa pyöräretken lomasssa testailla.

Osaispa uida. Tai no ei tohon uimataitoa tarvi mut tekis turvallisempaa.

DanielBraun - 9:25, 29.7.2017 » Osaispa uida. Tai no ei tohon uimataitoa tarvi mut tekis turvallisempaa.
Pelastusliivit meilläkin on pitkillä matkoilla. Karkuremmi estää laudan karkaamisen kriisitilanteessa.

No näin oon käsittän et liivit ois tossakin käytössä. Mut meikän uimataito on luokkaa: en pysty ees kelluttaa itseäni.
Ois kyl hemmetin siisti kokeilla!

Mulla on Redin 11" Sport ja 9.2" surffilauta. Pumppulaudat ovat kaupunkiasujaystävällisiä, ja kunnolliset pumppulaudat eivät ole hirveästi huonompia kuin vastaavat kovat laudat. Kuituiset kisalaudat toki ovat oma lukunsa. Kolmiosainen Starboardin mela menee Redin lautalaukun sisään, mikä on vallan mukavaa matkoilla.

Märkkärin päällä jos vetää, liivit eivät ole välttämättömät. Märkkäri kelluttaa riittävän hyvin. Karkuremmi taas on aivan välttämätön. Yhtään tuulisempana päivänä lautaa ei saa uiduksi kiinni kaatumisen jälkeen.

Melon enimmäkseen Itä-Helsingin edustalla ja aaltojutut leikitään pitkälti Pohjanmaalla. Siellä on paremmat biitsit ja aallot kuin missään Helsingin seudulla.

huomenna scootti topsu?

..... - 9:59, 29.7.2017 » huomenna scootti topsu?
Kannattaa varoo mitä toivoo...

Olenkin tuuminut että pitäisi jotain tällaista tai kajakkihommaa tehdä kun tuossa on vieressä lahti josta pääsee merelle ja Vantaanjoki. Ihan vaan jo sen takia että tekisi ylävartalollakin jotain, ja homma näyttää kaiken lisäksi hauskalta.

SUPpeja saa ilmeisesti myös jonkinlaisina retkimalleina? Onko kajakki kuntoiluun parempi väline?

Raahen saaristo etc. ihan ykköshommaa kajakkeiluun ja suppailuun.

Erinomaista yleistreeniä. Jos tekniikka on kunnossa, niin pääosa työstä tehdään keskivartalolla, joten varsinkin pyöräilijöille hyvää vastapainoa ajamiselle. Kanoottihommiin verrattuna suppaillessa näkee hyvin ympärilleen ja kirkkaissa vesissä myös vesielämän.

Oma suppailukokemus on ympäri palloa lähinnä aaltojen perässä,mutta jonkin verran on tullut myös tasaisia vesiä kateltua. Kävinpä jopa suorittamassa maikkakurssin aiheesta. Liivet ei oo käytössä, mutta karkuremmi on aina. Jos uimataidossa on sanomista, niin varmasti liivitkin hyvä varuste. Koskissa toki liivit, kypärä ja karkuremmi kiinni liiviin.

Maailmalla kenttä on hajallaan varusteiden suhteen. Jenkeissä on PFD pakollinen sisävesillä ja Ausseissa liiviä pidetään turhana, jos on uimataitoinen.

Välineet on sit samanlainen suo, kuin fillaritkin…

rbrb - 10:43, 29.7.2017 » Olenkin tuuminut että pitäisi jotain tällaista tai kajakkihommaa tehdä kun tuossa on vieressä lahti josta pääsee merelle ja Vantaanjoki. Ihan vaan jo sen takia että tekisi ylävartalollakin jotain, ja homma näyttää kaiken lisäksi hauskalta. SUPpeja saa ilmeisesti myös jonkinlaisina retkimalleina? Onko kajakki kuntoiluun parempi väline?
Puhtaita retkimalleja löytyy. Tosin ns. yleislaudoilla pärjää myös. Riippuu vahvasti paikoista, joissa liikkuu. Kajakilla saa varmaan kohdistetumman treenin ylökropalle. Suppailu ottaa lähinnä keskivartaloon, jos osaa meloa oikein.

Itselle suppailun paremmuus tulee monikäyttöisyydestä ja relatiivisesta muunneltavuudesta. Esim. A-C nivlen korjauksen jälkeen pystyin suppailemaan normaalisti ja treeni olkapäälle oli säännösteltävissä sopivaksi. Pumpattava yleislauta on kulkenut reissuilla mukana ja sillä on tehty kaikkea mahdollista surffista pieniin koskiin.

Jos lajia ei ole kokeillut, niin ainakin Helsingistä löytyy vuokrausta ja opetusta helposti ja kohtuullisella hinnalla.

rbrb - 10:43, 29.7.2017 »

SUPpeja saa ilmeisesti myös jonkinlaisina retkimalleina? Onko kajakki kuntoiluun parempi väline?

Vertailu on sikäli hankalaa, että kajakki ja sup ovat varsin erilaisia laitteita, ja molempia on erilaisiin käyttötarkoituksiin vaikka ja kuinka. Kajakki on, hyvällä tekniikalla melottuna, enemmän kokonaisvaltainen ylä- ja kokovartalolaite kuin sup, joka on enemmän keskivartaloon keskittyvä. Kajakilla saan sykkeet helpommin ylös kuin supilla. Vastatuulessa kajakki on ylivertainen suppiin verrattuna. Myötäaallossa taas harva kajakki on likimainkaan yhtä lysti kuin keliin sopiva sup.

Kiitos tän topicin, nyt on selattu internetistä lautoja ja jostain syystä myös tossa retkikajakkiskenessä on jotain todella kiinnostavaa.

SUP the fuck up!

Surffaaminen aalloilla ja melominen kajakilla on siistejä sekä mielenkiintoisia juttuja mut uimapatjaskene ja kaljakelluntakin kiinnostaa enemmän kuin tää kömpelö pseudolaji.

Daniel, mää opettelin vasta viimetalvena kunnolla uimaan. Avaimena onneen on vasta tekniikkakoulun jälkeen opittu rentous ja sitte vaan pirusti toistoja et sai rintauinnin hengitysrytmin kuntoon, jalkojen ja käsien liikkeet ei oo mun mielestä erityisen vaikeita.

Uiminen on ihan kivaa ja se taito on mahollista opetella aikuisenakin, suosittelen. Mut sen oppii vaan vedessä olemalla.

kaukomieli - 13:47, 29.7.2017 » SUP the fuck up! Surffaaminen aalloilla ja melominen kajakilla on siistejä sekä mielenkiintoisia juttuja mut uimapatjaskene ja kaljakelluntakin kiinnostaa enemmän kuin tää kömpelö pseudolaji.
Aika kauan kesti, ennen ku eka OIKEA Surffari/meloja heräs.. :D Perus.

tulin vain nostaamaan post counttiani kysymällä onko suppaaminen merten lonkkaamista?

mimmi lähti tänään ensimmäistä kertaa suppamaan polttareihin eli luvassa ensikäden tietoa mimmoista toimintaa se oikein onkaan.

Ei oo. Se o merten rollerbleidaamista. Mun mutsilla on molemmat. Bleidit ja suppilauta.

..... - 9:59, 29.7.2017 » huomenna scootti topsu?
Scoot-, fidget spinner- ja nuuskatopsu.
jiima - 14:02, 29.7.2017 » Aika kauan kesti, ennen ku eka OIKEA Surffari/meloja heräs.. :D Perus.
No empä nyt sanois. Jotenkin tää laji edustaa mulle sellaista tylsää välitilaa, ikuista KLV siirtymäajoa maastopyörällä, loputonta ylämäkeä jne. Mut ymmärrän toki et vesi on lumoava elementti ja se saa ihmiset tekeen kummia juttuja.

Suppaus on merten sauvakävelyä.