Suojat pooloon ja muuhun fillarikaatuiluun

Nyt on ranne sökönä eilisistä poolokenttälipoista. Lippojen jälkeen meni vielä pari peliäkin, mutta sit tuli pieni särky ja yö olikin jo kunnon tuskaa.

Tietääkö joku rannesuojia, joilla pystyis keskivertoja paremmin tarttumaan tiukasti ohjaustangosta?

Mulla on kasa erilaisia skeitti- ja lumikäyttöön tarkoitettuja rannesuojia ja muutamat Apteekin perussuojatkin. Ne on kaikki liian paksuja tosta kämmenen alaosasta. Skimbasauvaa niillä vielä kannattelee ja käyttää toppahanskat kädessä kun siitä sauvasta ei tarvii juuri kiinni pitää (kun kukaan ei yritä huitoa sitä pois sun kädestä omalla sauvallaan). Mutta ohjaustanko ja jopa poolomaila (kun ryökäleet huitoo ja nostaa sitä) vaatii sen verran tiukempaa puristusta ettei tunnu kivalta.

Onko olemassa esim. sellaisia rannesuojia, joissa tuki olisikin rystypuolella?

Toinen fillarikäyttöön sopimaton skeitti-/lumisuoja on pehmusteshortsit. Niissä on aina haluttu suojata myös pylly tai häntäluu kunnolla. Se pyllypehmuste on huono satulassa istuessa, vähän kun ois valinnut maailman huonoimmat vaippafillarihousut ja niistäkin väärän koon. Ja sitten vastaavasti lonkan suojaus on aina yllättävän kevyttä.

Tuleeko mieleen pehmusteshortseja, joissa ei oo pyllysuojausta tai se on irrotettava, ja joissa kylkien/lonkan suojaus olisi reilu?

Bmx, freeride ja dh-tyypeillä varmaan hyviä vinkkejä tiedossa?

Polviin ja kyynerpäihin on fillarointiinkin toiminut kaikki normaalit skeitti- ja lumisuojat.

Tämä on hemmetin hyvä. Ei vaikuta juuri lainkaan sormien liikkuvuuteen.

Kannattaa jättää pelit väliin, jos pelottaa liikaa.

Ja lopuksi joku sopiva hymiö. :expressionless:

Rannesuojista en tiedä kun en käytä (olen aina kelannut se että tällin tullessa ne vain siirtävät murtumakohdan ranteesta ylöspäin), parempi vaan pannutella ahkerasti erilaisilla harrastusvälineillä ja yrittää sisäistää ukemityylinen kierähdys kyynärpäiden ja kyljen/hartioiden ympäri.

Polvi- ja kyynärsyndeistä mukavimmat on jotain viskoelastista avaruusmateriaalia… semmoinen paksu, vähän neopreenia jämäkämpi sukka joka kovettuu iskusta niin että sitä voi vaikka takoa vasaralla. esim tämmöiset. Diggaan muutenkin noita POCin kamoja.

markkuj - 7:39, 29.4.2010 » Onko olemassa esim. sellaisia rannesuojia, joissa tuki olisikin rystypuolella?
Kämmenpuolen suojan tarkoitus on jakaa isku suuremmalle alueelle ja siirtää se kauemmas ranteen pienistä luista. Rystypuolella oleva suoja ei auta mitään.

Mä olen skeitatessa murtanut toisesta kädestä veneluun ja toisesta värttinäluun ja voin vilpittömin mielin suositella rannesuojia kaikille, jotka ovat herkkiä kaatumaan. Joka kevät tulee viikon vitutus, kun toinen ranne kipeytyy ekan maantielenkin jälkeen. Siinä vaiheessa on ihan vitun yksi ja sama, että onko sen poolostagan pitäminen nyt hippasen vaikeampaa ja saako toi kaveri nyt tehtyä maalin meidän kännipelissä.

Markku, ajoitko lukoilla vai sträpeillä?

^^ Toi polvisyndivinkki näyttää hyvältä. Itsellä nimittäin se ensimmäinen iskukohta on aina polvilumpion ulkosyrjä kaaduttiin sitten poolossa tai kadulla. Vaikka oonkin Santun kommentin kanssa hieman samaa mieltä, toisaalta en haluaisi lähteä polvien vaihtoon sitten vanhemmalla iällä mikä on hyvin todennäköistä jos samaa kohtaa lyö maahan tasaisin väliajoin.

markkuj, ootko vielä testannu perus skede rannesuojia? Mul on Protekin perussuojat, jotka ostin skedeilyyn, mut viime syksyn ällärit ajoin niiden kanssa kun tuli edeltävänä viikkona pannutettua oikein kunnolla. Ei ne niin epämukavat ole, vaikkakin tietenkään en ole pooloa pelannut ja jälleen kerran oon täysin jäävi siihen asiaan sanomaan mitään.
Kuten yllä mainittu, noi kämmenselän puoleiset syndit ei kyllä ota painetta vastaan lainkaan, ne lienee suunniteltu rannekipuisille tueksi. Toi muoviosa syndeissä on tärkeä.

SanttuT - 8:31, 29.4.2010 » Kannattaa jättää pelit väliin, jos pelottaa liikaa. Ja lopuksi joku sopiva hymiö. :|
Sittenhän pelkoa alkaa kentällä vasta esiintyäkin kun sinne tulee joku kunnon syndeissä. Mutta sitten pelkääjänä ei enää ookaan se suojattu tyyppi vaan just kaikki muut.

Mistä sais mahdollisimman pelottavia naamareita suojaamaan kasvoja, oisko vapputorilla?

daniel - 9:04, 29.4.2010 » ^^ Toi polvisyndivinkki näyttää hyvältä.
Jos kiinnostaa testata niin voin ottaa noi polvisyndit joskus mukaan laukkuun.

Noi visco-elastic polymer dough ja muut nasamateriaalit on aika hämmentäviä. Kaverilla on muovailuvahaa joka pirstaloituu kun siihen lyö vasaralla.

Syndit, harrastuspaikka, varatut viikottaiset vuorot, sponsorin tarjoamat tiimipaidat, mutsit ja faijat kaukalon laidalla kannustamassa, redbullia, rankkaa musaa soimassa taustalla, lajiliiton viralliset säännöt… jep jep.

jussi - 9:37, 29.4.2010 » Syndit, harrastuspaikka, varatut viikottaiset vuorot, sponsorin tarjoamat tiimipaidat, mutsit ja faijat kaukalon laidalla kannustamassa, redbullia, rankkaa musaa soimassa taustalla, lajiliiton viralliset säännöt... jep jep.
Mun mutsi ei suostu tuleen kaukalon laidalle vaikka eläkeläisenä sillä ois aikaa. Redbullista en tykkä kun maistuu pahalta enkä käytä kofeiinia. Sponsorin (työantaja) maksamia (palkasta kaikki menee) tiimipaitoja (Yksivaihteen t-paita) en tajunnut tilata.

Ilmankos oon niin huono pelaan.

ChainThug - 9:37, 29.4.2010 » Rannesuojista en tiedä kun en käytä (olen aina kelannut se että tällin tullessa ne vain siirtävät murtumakohdan ranteesta ylöspäin), parempi vaan pannutella ahkerasti erilaisilla harrastusvälineillä ja yrittää sisäistää ukemityylinen kierähdys kyynärpäiden ja kyljen/hartioiden ympäri.
Niin totta, että toi ukemitreenaus pitäis saada joskus keskariohjelmaan. Oikeesti. Ranne- ja peukalovammat on yleisimmät näiden lajien vammat ja tulee aina ihan turhaan.

Ruotsin Riksgränsenissä sellanen paikallinen stetsoniin ja bootseihin ihastunut legenda järjesti ennenvanhaan lumijengille kaatumiskursseja. Kuulemma ihan sairaan hyviä ja hyödyllisiä.

Polvisuojat ja kyymerpääsuojat suojaa polvet ja kyynerpäät strategisimmilta osiltaan, mutta niiden kanssa tulee kompensaationa aina sellanen vaarattomampi, mutta pirun kipeä ruhje/mustelma aina täsmälleen samaan kohtaan johonkin siihen suojan reunakohdalle. Jos siis haluu kaatuilla urakalla monta päivää putkeen, niin suosittelen hankkiin kahdet erimallin suojat. Voi sitten vaihdella vähän mustelmien paikkoja vuoropäivinä.

O kyllä ihmeaineita. Onko nuo kertakäyttöistä vai saako kovettuneen uudestaan joustamaan? En muista vaikka oma lumella usein päällä oleva selkäpanssarikin jostain aramidjutusta tehty, Ja tietty kaikki ohjelaput panssarista heitetty roskiin. Jos on kertakäyttöistä, niin rannesuojiin ei raaski kyl noita matskuja käyttää.

No pain no gain!

K-I-A-S-U-S

Sitä kaatuilua voi treenata vaikka kotipihalla. Kaatuminen on aika pirun hyvä homma osata, jos vaikka vetää paljon maastossa. Mutta ei siitä nyt pakollista keskariohjelmaa eihän? Ja nyt mun mielestä on syytä teroittaa, että fillaripoolo EI OLE kontaktilaji, jossa tarvittaisiin suojia, vaikka sellaiselta se saattaakin kuulostaa. Jos tulee pannuja ja kolisee, niin sit on ehkä syytä kans vilkaista peiliin.

Totta konkeli. Syndit paremmat muuhun kun pooloon eli otsikko pielessä tässä ketjussa!

Poolossa joskus voittajajoukkueen peli syöttökuvioiden kulkiessa muistuttaa enemmän shakkia kun jenkkifutista.

markkuj - 10:08, 29.4.2010 » Niin totta, että toi ukemitreenaus pitäis saada joskus keskariohjelmaan. Oikeesti.
http://www.justpressplay.net/images/stories/facepalm.jpg
markkuj - 10:16, 29.4.2010 » Tuleeko mieleen pehmusteshortseja, joissa ei oo pyllysuojausta tai se on irrotettava, ja joissa kylkien/lonkan suojaus olisi reilu?
Onhan noita vaikkapa [tässä](http://www.esleyhtio.fi/eslemedical/index.php?product=lonkkahousut) ja [tässä](http://www.respecta.fi/asp/system/empty.asp?P=421&VID=default&SID=149562589559177&S=2&A=closeall&C=29486). :)

Mutta nyt ihan tosissaan:

Markku, sä et voi puhua täällä vakavissasi jostain “keskariohjelmasta”, ehdotella ukemitreenejä, liekittää syndien tarpeellisuudesta poolossa jne.

Kukaan joka lukee tollasia läppiä eikä ole ennen ollut keskareissa tai pelaamassa pooloa ei varmasti uskalla sinne edes tulla jos tää linja jatkuu.

Mieletön meno jätkät!!!

markkuj - 11:57, 29.4.2010 »
SanttuT - 8:31, 29.4.2010 » Kannattaa jättää pelit väliin, jos pelottaa liikaa. Ja lopuksi joku sopiva hymiö. :|
Sittenhän pelkoa alkaa kentällä vasta esiintyäkin kun sinne tulee joku kunnon syndeissä. Mutta sitten pelkääjänä ei enää ookaan se suojattu tyyppi vaan just kaikki muut. Mistä sais mahdollisimman pelottavia naamareita suojaamaan kasvoja, oisko vapputorilla?
http://www.kzmu.org/photos/shows/large/humungus2.jpg

jussi - 12:46, 29.4.2010 » Mutta nyt ihan tosissaan: Markku, sä et voi puhua täällä vakavissasi jostain "keskariohjelmasta", ehdotella ukemitreenejä, liekittää syndien tarpeellisuudesta poolossa jne. Kukaan joka lukee tollasia läppiä eikä ole ennen ollut keskareissa tai pelaamassa pooloa ei varmasti uskalla sinne edes tulla jos tää linja jatkuu.
Sä tiedät Jussi etten ole koskaan vakavissani! Ajattelin kyl muidenkin tajuavat ettei keskareihin tosissaan haluta mitään ukemitreenejä vaikka tahattomia ukemeja joskus on nähtykin.

Mutta olet oikeessa. Tuo kieltämättä luo väärää kuvaa jos ei tiedä mistä on kyse ja sattuu olemaan ironiafiltteri päällä. Eli näistä syndi- ja ukemitiedusteluistani huolimatta allekirjoitan omista kokemuksistanikin sen, että keskarit, poolo, ajot ja touhu muutenkin stadissa on kyllä erittäin helposti lähestyttävää ja leppoisaa! Kaikki uudet mukaan!!!

Ois varmaan ollut syytä selvittää heti aluksi, että mun erityistarpeeni näissä syndi- ja kaatumisasioissa johtuu vuosien (tai vuosikymmenien) saatossa ihan muualla kuin yksivaihdetouhussa kroppaan saaduista vioista. Selkä, ranteet ja nilkat kokeneet liian monet iskut, onneksi polvet säästyneet. Tää vanha kroppa ei kestä enää edes sitä mitä suurimman osan kuskeista kroppa kestää helposti täysin suojaamattakin.

Aanrii, ChainThug, asb, Kunnallisjte, SuicideHub: Kiitos vastauksista itse kysymyksiin. Niiden avulla löytyy kyllä tarvittavat.

ostakaa ne mun keirinhanskat. loukkaantumisriski vähenee 100%.

paitsi jos kehtaat tulla mestoille. sit se nousee 100%.