Sträppitopikki

Polipo tulee vielä mieleen

http://polipobag.altervista.org/files/gimgs/5_001.jpg

les amateurs

BO FRS
JOL/Gurney Straps

Laitetaan nyt vielä tännekkin Zlda:t, paremmin tähän ketjuun kuuluvatkin.

Zlda

Mainio aihe :slight_smile: Itseäni esim. kiinnostaa, onko joukossa joitain vaihtoehtoja, jotka tarkoitettu maantiepolkimiin varvaskoukkujen tilalle.

Pinzatteja oli jossain vaiheessa BLB:ssä.

Ite kyhäsin tommoset vanhasta kitarahihnasta ja lycrasta. Ompelukonetta kyl tarvii.

AURORA Collective

Mites tälläset on parempia kuin normit häkit ja remmit?

Mulla oli kans talven tsi-versiot noista Auroran/Zldan/les amateursin mallisista. Helppo tehdä, halvat ja kestivät ihan hyvin. Suunnilleen saman tuntuiset kuin häkit tuplaremmeillä.

Plussaa:
+Ei kenkiä raatelevia häkkejä tai solkia.
+Myös hiihtokärjelliset maiharit yms. isot kengät sopii, ilman että polkee pelkillä varpailla.
+Marginaalisesti pienempi varvaspäällekkäisyys.
+Ei rikkoutuvia/vääntyviä häkkejä huolehdittavana ciccaillessa. Tai mistä mä tiedän onko tää mikään ongelma ku en temppuile.

Miinusta:
-Tyhjänä tarttuu välillä kampeen niin, että on hankala pyörättää jalkaa sisään.
-Tahtoo joskus mennä ruttuun varpaiden eteen, kun laittaa jalkaa.

Noista ongelmista pääsi laittamalla nippusiteen ohjaamaan remmiä. Siis niin, että se vain pitää sen kohdallaan, eikä kuitenkaan ota mitään rasitusta varsinaisesti. Ja ne mun remmit oli vähä vetelää materiaalia, kun ei sattunut muuta löytymään. Ja polkimina ei ollu bemaksiflätit, vaan perinteiset maastoavot. Toimi se niinkin.

Holfastien yms. soljen kautta kulkeva remmi on varmaan näppärä, jos tahtoo säätää niitä usein erilaisille kengille. Tai vetää tiukalle ajaakseen täysii. Noita mun omia saa hetken räplätä kun kaipaa muutosta. Mutta tiukastihan ne istuu, kun vaan säätä oikein ja työntää jalan syvälle.

paljon holdfasteista köyhtyy kumpparis?

“Holdfastit irroitettakoon 50e -tasahintaan” luki tuolla Kumiluoti-threadissa

mez - 17:02, 5.5.2010 » [Pinzat](http://www.pinzat.org/index.php?/bikepinzat/power-strips/)
Barcelonan reissulla olisi tarkoitus käydä puljussa. Laukku ainakin kiehtoisi. Hintojakin jo kyselin, vaikuttivat ihan kohtuullisilta.
tya - 17:25, 5.5.2010 » "Holdfastit irroitettakoon 50e -tasahintaan" luki tuolla Kumiluoti-threadissa
niinpä olikin. soz.

mitkä pedaalit toimii parhaiten näiden remmien kanssa? kunnon flatit ilman vai piikkien kanssa? entä perinteisemmät esim. mks sylvan? onko noista vaikeempi vai helpompi päästä irti kuin perinteisistä loukuista?

kp - 17:52, 5.5.2010 » niinpä olikin. soz. mitkä pedaalit toimii parhaiten näiden remmien kanssa? kunnon flatit ilman vai piikkien kanssa? entä perinteisemmät esim. mks sylvan? onko noista vaikeempi vai helpompi päästä irti kuin perinteisistä loukuista?
Itse olen tykänny remmeistä isojen BMX-flattien kanssa. Ainakin nuo Holdfastit ovat suht kookkaat ja ne asettui nätimmin isoihin flatteihin kuin vähän pienempiin (rata)polkimiin. Itse en viilannut piikkejä polkimista, sillä yleensä en vedä remmejä äärimmäisen tiukalle. Ainakin vielä on jalka irronnut aina kun sen on ollut tarvis. Tietty tuossa on monta muuttujaa mukana, kuten miten tiukalla haluaa remmejä pitää, miten järeät piikit polkimissa on ja millaisella pohjalla kengät on varustettu.

Lähinnä isoin ero noissa verrattuna häkkeihin on omalla kohdalla ollut se, että Holdfastien tuki tulee enemmän jalkapöydälle kuin häkeillä, eli periaatteessa häkeistä on jopa hiukan lyhyempi matka irrottaa tennari kuin tuommoisista leveistä remmeistä (omat kokemukset häkeistä siis yksittäisillä remmeillä varustetuista versioista). Ei siinä irtoamisessa kuitenkaan lopulta isoa eroa ole, kunhan vaan niihin remmeihin tottuu ja oppii niiden hyvät ja huonot puolet.

Nyt on ollet hold fastit welgon pikkupolkimilla käytössä lähes päivän joten summataan vähän:

  • tukevat ( verrattuna yhe nartsan häkkeihin)
    +/- suht helppo laittaa jalkaan, kuha tottuu
  • helppo irrotus
  • hirveet määrät pujoteltavii remmejä
  • välillä jää pyörii kammen mukana joka tuottaa pään vaivaa
  • tuntuu ku varpail ois hiuka kylmempi ku häkeillä

Kunhan saa kunnolla jalkaan niin ajo on mukavaa.

Puhuttiinkin tänään kentän laidalla just tuosta kp:n mainitsemasta piikkidilemmasta. Itse ajattelin viilailla muovipedaaleista kaikki muut piikit paitsi takimmaiset, jolloin vois teoriassa helpommin sisentää ja ulostaa kengän remmin ja polkimen syleillystä. Nyt on ollu alupolkimissa keskipiikit paikoillaan, kun niitä ei saa irrotettua ja yhdet jumittuneet per pää paikoillaan. tuntuma jalan alla on epätasainen ja jalkaterän syöttö jumittavaa, kun piikit puree kiinni. toisaalta takapiikit tarjois sopivasti pitkittäistukea ja irrotettaessa ja kiinnitettäessä ois helpompi vaan kantaa nostamalla sulavoittaa liutusprosessia. Mene ja tiedä, kokeilen seuraavassa protokierroksessa ja raportoin tänne.

Polimista suosin suosiolla leveitä flatteja. minit alkoi tuntumaan muutenkin liian kapeilta jossain vaiheessa koukuillakin ja pehmeäpohjaisilla aiheutti ulkosyrjäkipua jalkaterään.

entä pitääkö vaihtaa moon_bootseihin vai riittääkö converset

tnts - 21:57, 5.5.2010 » Itse ajattelin viilailla muovipedaaleista kaikki muut piikit paitsi takimmaiset, jolloin vois teoriassa helpommin sisentää ja ulostaa kengän remmin ja polkimen syleillystä.
Niikö aatelit.. ;)

Oh well, ehk ä oon vähä flännäs .

Isot muovi-BMX-flätit Vanssien kera on toiminut mulla tosi hyvin. Ajattelin kanssa tuota piikkien pois hiomista mutta itseasiassa ne on antanut enemmän pitoa pooloa pelatessa. Varjopuolena piikkien jättämisessä on että jalka saattaa hätätapauksessa jäädä jumiin kuten itsellä toissaviikolla. Omasta mielestä remmit on paikkansa ansainnut, remmi antaa jalan elää enemmän kuin häkeissä tai lukoissa mikä on ihan tervetullutta poolossa ja myös trikeissä voisin kuvitella. Kadulla sekä isommilla kadensseilla liikuttaessa häkit tai lukot kyllä vie voiton.