Sträppitopikki

tya - 17:25, 5.5.2010 » "Holdfastit irroitettakoon 50e -tasahintaan" luki tuolla Kumiluoti-threadissa
niinpä olikin. soz.

mitkä pedaalit toimii parhaiten näiden remmien kanssa? kunnon flatit ilman vai piikkien kanssa? entä perinteisemmät esim. mks sylvan? onko noista vaikeempi vai helpompi päästä irti kuin perinteisistä loukuista?

kp - 17:52, 5.5.2010 » niinpä olikin. soz. mitkä pedaalit toimii parhaiten näiden remmien kanssa? kunnon flatit ilman vai piikkien kanssa? entä perinteisemmät esim. mks sylvan? onko noista vaikeempi vai helpompi päästä irti kuin perinteisistä loukuista?
Itse olen tykänny remmeistä isojen BMX-flattien kanssa. Ainakin nuo Holdfastit ovat suht kookkaat ja ne asettui nätimmin isoihin flatteihin kuin vähän pienempiin (rata)polkimiin. Itse en viilannut piikkejä polkimista, sillä yleensä en vedä remmejä äärimmäisen tiukalle. Ainakin vielä on jalka irronnut aina kun sen on ollut tarvis. Tietty tuossa on monta muuttujaa mukana, kuten miten tiukalla haluaa remmejä pitää, miten järeät piikit polkimissa on ja millaisella pohjalla kengät on varustettu.

Lähinnä isoin ero noissa verrattuna häkkeihin on omalla kohdalla ollut se, että Holdfastien tuki tulee enemmän jalkapöydälle kuin häkeillä, eli periaatteessa häkeistä on jopa hiukan lyhyempi matka irrottaa tennari kuin tuommoisista leveistä remmeistä (omat kokemukset häkeistä siis yksittäisillä remmeillä varustetuista versioista). Ei siinä irtoamisessa kuitenkaan lopulta isoa eroa ole, kunhan vaan niihin remmeihin tottuu ja oppii niiden hyvät ja huonot puolet.

Nyt on ollet hold fastit welgon pikkupolkimilla käytössä lähes päivän joten summataan vähän:

  • tukevat ( verrattuna yhe nartsan häkkeihin)
    +/- suht helppo laittaa jalkaan, kuha tottuu
  • helppo irrotus
  • hirveet määrät pujoteltavii remmejä
  • välillä jää pyörii kammen mukana joka tuottaa pään vaivaa
  • tuntuu ku varpail ois hiuka kylmempi ku häkeillä

Kunhan saa kunnolla jalkaan niin ajo on mukavaa.

Puhuttiinkin tänään kentän laidalla just tuosta kp:n mainitsemasta piikkidilemmasta. Itse ajattelin viilailla muovipedaaleista kaikki muut piikit paitsi takimmaiset, jolloin vois teoriassa helpommin sisentää ja ulostaa kengän remmin ja polkimen syleillystä. Nyt on ollu alupolkimissa keskipiikit paikoillaan, kun niitä ei saa irrotettua ja yhdet jumittuneet per pää paikoillaan. tuntuma jalan alla on epätasainen ja jalkaterän syöttö jumittavaa, kun piikit puree kiinni. toisaalta takapiikit tarjois sopivasti pitkittäistukea ja irrotettaessa ja kiinnitettäessä ois helpompi vaan kantaa nostamalla sulavoittaa liutusprosessia. Mene ja tiedä, kokeilen seuraavassa protokierroksessa ja raportoin tänne.

Polimista suosin suosiolla leveitä flatteja. minit alkoi tuntumaan muutenkin liian kapeilta jossain vaiheessa koukuillakin ja pehmeäpohjaisilla aiheutti ulkosyrjäkipua jalkaterään.

entä pitääkö vaihtaa moon_bootseihin vai riittääkö converset

tnts - 21:57, 5.5.2010 » Itse ajattelin viilailla muovipedaaleista kaikki muut piikit paitsi takimmaiset, jolloin vois teoriassa helpommin sisentää ja ulostaa kengän remmin ja polkimen syleillystä.
Niikö aatelit.. ;)

Oh well, ehk ä oon vähä flännäs .

Isot muovi-BMX-flätit Vanssien kera on toiminut mulla tosi hyvin. Ajattelin kanssa tuota piikkien pois hiomista mutta itseasiassa ne on antanut enemmän pitoa pooloa pelatessa. Varjopuolena piikkien jättämisessä on että jalka saattaa hätätapauksessa jäädä jumiin kuten itsellä toissaviikolla. Omasta mielestä remmit on paikkansa ansainnut, remmi antaa jalan elää enemmän kuin häkeissä tai lukoissa mikä on ihan tervetullutta poolossa ja myös trikeissä voisin kuvitella. Kadulla sekä isommilla kadensseilla liikuttaessa häkit tai lukot kyllä vie voiton.

onko joku kerennyt vertailemaan uudempia power grips -tyylisiä, kääntökiristyviä virityksiä versus nää holdfast etc.

Re-Strap

Itsellä skeittauksen tehtyä tuhojaan polven ristisiteissä ei powergrip-tyyppisillä jalkaretentioilla ajelusta tullut kovinkaan miellyttävää. Jos polvet on herkät kierto ja sivuttaissuunnassa kannattaa testata lainapyörällä ennen kuin menee tilailemaan ja pettymään vartaloonsa.

mika - 23:16, 5.5.2010 »
tnts - 21:57, 5.5.2010 » Itse ajattelin viilailla muovipedaaleista kaikki muut piikit paitsi takimmaiset, jolloin vois teoriassa helpommin sisentää ja ulostaa kengän remmin ja polkimen syleillystä.
Niikö aatelit.. ;) Oh well, ehk ä oon vähä flännäs .
joo sori, piti antaa kunnia tästä ajatuksesta ja teoriasta sulle, mut tais mennä omaan piikkiin. Tuon ajatuksen siis esitti Mika ja pidin sen perusteluista ja aion kokeilla. :)

Sori, turhaa mä tässä länkytän. Äijä sentään jaksaa testailla noita eri komboja ja strapon viritelmiä. Joka on hyvä, että jotkut jaksaa oikeasti testata. Ite mä vaan speksaan.

Toi aiempi viesti olikin hieman viskipuhetta, kun tuli jäätyä viel damiin joksikin aikaa notkumaan.

Kannattaa muuten sitten muistaa että kun vaihdetaan BMX-flätit niiden slimmien maantiepolkimien tilalle niin kallistusvara vähenee tuntuvasti. Se on ilkeä tunne kun polkimet osuu asvalttiin.

Pyörässä vika jos polkimet kolisee… :smiley:

^ tuohon negaation powergrips kommenttiin. Toi pitää kyllä osin paikkansa. Itellä on pyörässä powergripsit, ja alkuun ne kyllä oli hieman kiertävää mallia. Pienen säädön ja virittelyn jälkeen mulla ei etummainen jalka kyllä kierrä skidatessa. Tosin aika tarkalla saa olla remmien säädön kanssa, että sen saa sopivaan asentoon kengän yli. Myöskin polkimia joutui hieman modaamaan, koska perus flätit on liian pitkät, jolloin se remmi jää liiaksi vinottain. Powergripsithän pohjautuvat ajalta, jolloin peruspolkimet oli yksi kehäisiä häkkipolkimia (cage). Jotka ovat pituussuunnassaan lyhyempiä kuin nykypäivän perus flätit. Tässä tarkoitan pituudella pyörän pituussuuntaista pituutta.
En kuitenkaan väitä, etteikö niitäkin ole joille Powergripsien tyyliset vaihtoehdot eivät toimi.

Itsellä on holdfastit kahdessa pyörässä ja eilen ruuvasin takimmaiset piikit pois ja jätin muut; toimii mielestäni hyvin. Kengistä sen verran, että kaikenlaisilla on tullut ajettua ja hyvin toimii - kireyttä saa helposti säädettyä.

noin 80% tässäkin ketjussa esitellyistä sträpeistä käyttää “hampurilaiskiinnitystä” (<-- itse keksimäni termi!), eli et kapeat kaksipuoleiset tarranauhat tulee leveiden tarranauhojen väliin. Tällöin sekä kiinnitys polkimeen että kengän koon säätö on samassa kiinnityksessä, mikä hankaloittaa selkeästi koon muuttamista. Hold Fasteissa taas polkimeen kiinnitys ja remmin pituuden säätö on eriytetty, jolloin pikasäätö on mahdollista jopa ajaessa. Sanoisin, että tuo on arvokas ominaisuus. On ollut mielenkiintoista seurata tätä sträppimerkkien määrän kasvua, kun n. kerran viikossa on tullut julki aina uusi merkki, joka tarjoaa omaa versiotaan tuosta Wiredin esittelemästä TSI-remmistä. Onneks tuommoisia käsin kokoon harsittuja hazardeja ei ole kaduilla näkynyt…

Pitäskö sitä sit iteki viilailla noita polkimen piikkejä… Oisha tossa sit vielä toinen identtinen puoli jos ei tykkääkään, eikä nuo bemaksiflatit maksa oikeastaan mitään. Vois olla lopulta pitkäs juoksus parempi kengänpohjan kestonki kannalta.

Holdfastin asensin Odysseyn muoviflättiin:

Pikatestin perusteella sopii ainakin Superstarin tosi hyvin. Tuntuu yllättävän mukavalta ja kohtuu tukevalta jopa. Ei tullut mitään tarvetta viilata piikkejä ainakaan normiajossa, mutta katotaan parin poolon jälkeen ne mustelmat uudestaan.

ja taas yhdet:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs073.snc3/14096_116491741715531_114990501865655_148226_4572363_n.jpg

Restrapeillä tullut nyt ajettua pari viikkoa, menettelee. Hold Fastit kiinnostelee…