Stemmin sorvaus

Mikähän olis paras keino hoitaa ylimääräinen milli pois ohjainkannattimen putkesta? Tarkoitus olisi siis sovittaa 22.2mm (7/8") kannatin tuohon 21.15mm (.833") kruunuun. Ajattelin, jos tuon laittaisi porakoneeseen pyörimään ja hiomakoneella tai viilalla varovasti kokeilisi poistaa materiaalia. Materiaalina alumiini, joten pitäisi onnistua

Ehdottaisin rukoilua, ellen olisi täysin paatunut ateisti ja tieteellisen metodin kannattaja.

Vaikka saisit sen jotenkin poraan kiinni keskelle, niin poraa et saa mihinkään niin tukevasti, että saisit niinkin epäkeskon kapineen, kuin stemmi pyörimään ympyrää. Se ei vaan mahdu.

Otsikossahan toi jo lukee, paras keino on varmaan sorvaus. Porakoneella ei voi sorvata, sillä porataan. :wink:

Sheldon taisi neuvoa ohentamaan stemmiä hiomapaperilla. Tosin siinä yhteydessä puhuttiin vain 0.1 mm ohentamisesta kauttaaltaan (=0.2 mm kokonaispaksuudesta). Enpä tiedä. Paprua kouraan ja stemmiä pyörittelemään illan ratoksi.

SanttuT - 12:33, 8.5.2009 » Otsikossahan toi jo lukee, paras keino on varmaan sorvaus. Porakoneella ei voi sorvata, sillä porataan. ;)
Lähinnä siis ajattelin, että sillä porakoneella voi hoitaa sitä pyöritystä, kun kourassa siis paperi tai viila. Metalliviivainta vasten kun pyörittää niin huomaa epätasaisuuden, kohoumat kun merkkaa ni voi niistä poistaa enempi. Hitaasti kun pyörittää niin ei se epäkeskouskaan haittaa, tarkoitus ei siis ole yltää lastuavalle tasolle sorvaamisella.

Yks keino vois olla uuden oikean kokoisen stemmin ostaminen, mutta voihan sen tehdä myös sitten kun on rikkonut vanhan?

^:D

Stemmi on halkala pala kiinnittää sorviinkaan niin fiksusti että sen saisi hyvin
koneistettua. Jos saat sen jossain teetettyä niin samalla rahalla ostat varmasti
muutamia uusia stemmejä.

-Olli

Olen yhden stemmin hionut ohuemmaksi juurikin tuolla mainitsemallasi tavalla, eli pultti “väärinpäin” stemmiin (kierteet tulee ulos stemmin päältä), joku vino puupala tms. väliin ja mutteri päälle. Sitten vaan porakoneeseen kiinni ja hiomapaperia käteen.

En nyt muista paljonko otin materiaalia pois, mutta kauan siinä kesti, en suosittele. Stemmin kaula on myös ehkä hieman vaarallinen paikka ohentaa (riipuen seinämävahvuudesta tietysti, milli on kuitenkin joka tapauksessa aika paljon).

Ootko sä Olli paljonkin sorvaillut? Kyllähän sitä kaikki nyt akseleita duunaa, mutta nää spessummat hommat kannattaa ehkä tehdä siellä autotallin ulkopuolella. Tai siis jättää ammattilaisen tehtäväksi. Ei sillä, että tossakaan hommassa välttämättä mitään järkeä olisi.

Niinjuu, mä kyllä voin tehdä, maksaa vaikka siksarin kebua.

Molokki, mulla on ylimääräsiä 21,15mm stemmejä. Hamstrasin niitä joskus kierrätyspajalta. Pituus on n. 60-80mm, en oo mitannu minkä kokoisen ohjaustangon ottaa. Jokatap 25,4mm tai 26mm.

ivan - 23:11, 8.5.2009 » Molokki, mulla on ylimääräsiä 21,15mm stemmejä. Hamstrasin niitä joskus kierrätyspajalta. Pituus on n. 60-80mm, en oo mitannu minkä kokoisen ohjaustangon ottaa. Jokatap 25,4mm tai 26mm.
Joo no katellaanpa niitä sit ku käväsen pajalla mutkan. Voi olla et tulee tarvetta :)
SanttuT - 12:43, 9.5.2009 » Ootko sä Olli paljonkin sorvaillut?
Oon mää muutamia satoja tunteja sorvin takana seisoskellut. Mitä [kummallisempia paloja](http://s12.photobucket.com/albums/a219/Peltirumpu/Ordinary/ordinary077.jpg) on syntynyt.

-Olli

Hei vau! Toi menee kyllä mun mielestä samaan luokkaan perusakselin kanssa, ei toi muoto ja kiilto kuitenkaan taida olla terällä tehtyä. Kyllä mullakin hinkkis pysyy kädessä, mutta en mä hiottuja osia sorvatuiksi tai jyrsityiksi väitä.

Niin no muodot noihin on tehty käsi sorvilla ja pinnan reijät jyrsimellä ja
viimeistely käsin. En oo koskaan saanut sorvaamiseen mitään koulutusta että
kaikki on yrityksen/erehdyksen kautta opittua.

Täällä on jotain muita sorvailuja.

-Olli