Steamrollerin osto ja/vai kasaus

…mutta näköjään 2009 mallia, eli juuri sitä mustaa on saatavilla kun maksaa vähän extraa! (Tosin siinä kaikki on mustaa mutta kokomusta on oikeastaan ihan jees.)

Kumiluodin tuotevalikoimassa näyttäisi olevan Steamrollerin hinta ilman polkimia 790€ eli siihen nähden tuo UK hinta on vielä suolainen.

Foxcompista sai keväällä Steamrollereita 750 eurolla, mustankin olisi saanut tilattua.

Täytyypä kysyä Kumiluodistakin vielä, mutta punta on sen verran edullinen että hiukan halvemmaksi se taitaa jäädä. Katsoin että Brooksin satulan ja rahtien kanssa tulis hintaa n. 820€. Mutta kysyn Kumiluodista mielummin, se on kuitenkin mun lähikauppa.

En nyt nimenomaisesta Steamrollerista osaa sanoa, mutta yleisesti ottaen pyörän ostaminen valmiina on halvempaa kuin osista kasaaminen. Toisaalta taas valmiissa fillarissa saattaa osa osista olla kompromisseja tai muuten ei niin itseä miellyttäviä ja kasaamalla itse saanee varmasti itseä miellyttävän paketin.

Laitoin Kumiluotiin ja Tikkurilan Ajomieheen tarjouspyynnöt. Katson minkälaisia osia tarjotaan ja mihin hintaan. Ainakin näin äkkiseltään vertailtuna en todellakaan jaksa nähdä ulkomailta tilailun vaivaa kun säästö on aika minimaalinen ja muutenkin mukavampaa hoitaa asia ihan paikallisesti. Odotan jännityksellä…

Muutaman valmiin ja useamman itse kasatun empiirisellä kokemuksella voin todeta, että valmis on edullisempi. Kasatessa lähtee kuitenkin speksaaminen lapasesta eikä viitsi ostaa niitä edullisimpia osia kuitenkaan. Vaikka sain steamrollerin rungon törkeän halvalla niin silti kokonaishinnaksi tuli kompliirin hintainen.

Justiin eilen pistin viimein tilaukseen Steamroller-rungon itsellekin. Ajatus oli alunperin ostaa tosiaan pyörä kokonaisena, mutta kun tuota viime vuoden mallia en hakemalleni koolle enää löytänyt, niin otin suosiolla pelkän rungon aikani puntaroituna. Taatusti tuo loppuunsa lompakolle kalliimmaksi käy, mutta perustelin asian itselleni sillä, että kuitenkin painoarvoltaan tuo speksailu ja kasailu on vähintään puolikas harrastetta.

Väliaikatiedot:
Tikkurilan Ajomiehestä tuli vastausviesti 26.8. jossa kysyttiin vähän tarkennusta tarjouspyyntöön. Vastasin, mutta sen jälkeen ei ole tullut mitään.

Kumiluodista ei ole tullut mitään vastausta. Toimiiko nettisivun lomakesysteemi vai onkohan joku muu este vastata?

…Alankin tässä jo laskea osien hintoja itse tilaamalla. Voi olla että pyörä valmistuu ennemmin itse kasaamalla kuin saan valmiit tarjoukset liikkeistä.

Soita Ajomiehelle niin saanet asian hoidetuksi. Yhden miehen pajassa ei ole erikseen huoltomiestä, myyjää ja internetpäivystäjää. Hintataso Tikkurilassa on varsin edullinen ja tekijän osaaminen erittäin hyvä.

Laitoin sinne Tiksiin vielä tarkemman osalistan, jos vaikka nopeuttaisi tarjouksen tekoa. Onhan mulla aikaa odotellakin kun nythän on vasta syyskuu ja talvipyörää kaipailen. Vaikka ainahan se ois kiva saada kaikki mahdollisimman nopeasti ihan heti välittömästi.

Hoi, minkäs kokoisia te olette ja minkä kokoisilla Steamrollereilla ajelette? Alkoi mietityttämään että pitäiskö sittenkin vaihtaa 53-kokoon, mutta nykyisen pyöräni (Nishiki Olympic Royal) mitat ovat kyllä aika tarkalleen samat kuin 56-koossa ja olen sillä tykännyt ajaa…

181cm/56. Ottaisin pienemmän, jos nyt ostaisin.

186 / 59, en ostais pienempää, mutta vaakaputkesta ottaisin 5cm pois :wink:

Mä mittailin vähän tuota nykyistä Nisukka-runkoa niin siihen verraten 56 ois varmaan just passeli sittenkin; seisomakorkeus laskeutuu pari senttiä, pituus kasvaa 8mm ja muuten paikat tuntuis pysyvän entisillä paikoillaan. Tuo nykyinen runko on sentin korkeampi (c-t 57), mutta 8mm lyhempi (c-c 56). Tuollaisella olen tottunut ajamaan (pituuteni 177,5 cm) ja itseasiassa toivoinkin siihen vähän lisäpituutta, joten Steamrollerissahan sitä on. En ole jaksanu hommata pidempää stemmiä. Seisomakorkeus on ollut nyt ihan maksimi, joten se parin sentin pudotus on just hjyvä hjuttu. Tulkoon siis 56 ja pimeys mustan rungon muodossa. Jos ei natsaa niin voivoi ja runko myyntiin!

Isompi on varmaan parempi. Jos ei ole ihan muna-asennossa tottunut vetämään, niin pärjää vähän vähemmillä spacereilla stemmin alla, kunhan stemmi ei ihan nysäksi mene.

Ja jos oikein teknistieteellisesti haluaa asiaa lähestyä, niin ainahan on se competitive cyclistin laskuri. Rollerin kulmat on varmaan aika liki noita ton laskurin olettamia maantiepyörän kulmia, joten sieltä pitäisi tulla ihan helposti sovellettavaa dataa.

MFFF - 10:17, 10.9.2009 » ...Tulkoon siis 56 ja pimeys mustan rungon muodossa. Jos ei natsaa niin voivoi ja runko myyntiin!
Mulla on paapostin tullissa venaamassa musta, nappularengaskelpoinen, teraksinen sinkularunko kokoa 56 :-)

…enhan ma silla itse mitaan tee kun olen 168 cm miehenpuolikas, mutta kun halvalla sain niin ajattelin etta ehka jollain on sille tarvetta.
huomenna kayn hakemassa sen, mikali flunssa helpottaa. Ilmoittele jos kiinnostaa.

Mä tein nuo mittaukset ja aika hyvin tulokset osui johonkin Merckxin ja ranskalaisen mitoituksen väliin, ehkä kokonaisuutena lähemmäs ranskalaista. ‘Herraspyörä’ tässä on vähän hakusessakin joten sehän on jees.

ChainThug - 11:03, 10.9.2009 »
MFFF - 10:17, 10.9.2009 » ...Tulkoon siis 56 ja pimeys mustan rungon muodossa. Jos ei natsaa niin voivoi ja runko myyntiin!
Mulla on paapostin tullissa venaamassa musta, nappularengaskelpoinen, teraksinen sinkularunko kokoa 56 :-) ...enhan ma silla itse mitaan tee kun olen 168 cm miehenpuolikas, mutta kun halvalla sain niin ajattelin etta ehka jollain on sille tarvetta. huomenna kayn hakemassa sen, mikali flunssa helpottaa. Ilmoittele jos kiinnostaa.
moi henry, mua kiinnostaa t.matti

Minuakin olisi kiinnostanut, mutta laitoin eilen tilauksen etenemään… nyt odottelen vain ja kerään muuta sälää.