Steamroller vs. San Sebastian: plussat ja miinukset, kumpi alle?

Aihetta on sivuttu Steamroller appreciation -langassa, ensifiksi -keskustelussa ja muualla, mutta tällaista suoraa vastakkainasettelua en löytänyt. Kun geo on kai sama ja Sebua on hehkutettu Rollerin haastajaksi eikä hinnassakaan ole juuri yhtään eroa, niin kumpaa runkosettiä jengi preferoisi?

Sebu

 • pelago
 • korkeempi geo
 • pääsee noutamaan ja ihastelemaan kivijalassa. Todella harvinaista, ainakin omalla kohdalla, pyöräostoksissa

Suomalaista.

399 puntaa tuokin tällä hetkellä. Näyttäis löytyvän 56 58 60

http://www.tokyofixedgear.com/eCommImages/2/0060000003258.jpg

http://www.tokyofixedgear.com/products/150-Sale/4042-Tokyo-Fixed---Dream-Machine---Blue/

San Sebastian!

ivan - 18:42, 6.6.2012 » Suomalaista.
Taitaapi olla Taiwanissa kuitenkin hitsailtu. Varsinaisen kysymyksen vastaukseen tällä ei kai kuitenkaan ole mitään merkitystä.

Hiljattain Steamrollerista San Sebiin vaihtaneena muutamia huomioita:

San Sebastian

 • Parempi geo ts. lyhyempi, oma mielipide
  +/- Kiinnikkeet lokareille ja jopparille
 • Mahtuu läskimmätkin kumit
 • Ei mahdu ratakammet (BCD 144) suurin miinus

Steamroller

 • Kevyempi. En tiedä mikä on fakta mut tää on oma tuntuma.
 • Mahtuu kohtuu läskit kumit
 • Typerät dropoutit.
 • Pitkähkö

tein virhee, saahan tota rolleriakin kivijalasta. Foxcompissa näkyy olevan. Kuitenkin ottaisin ite San Sebastianin. Ainoa miinus on ehkä vähän tylsähkö väri.

San Sebastianin väri on yksi parhaista, joita olen nähnyt ja todella siisti. Harmittaa vähän paljon, kun itse hommasin Rollerin muutama viikko ennen kuin San Sebastian lanseerattiin, vaikkakin olin siitä hyvinkin tietoinen ja protoa nähnyt jne.

Pidin Steamrollerin jäykkyydestä ja 2010 -> malleissa ratakammetkin mahtuivat pyörimään ilman, että kampi otti kiinni chainstayhin. Ainut miinus tulikin pituudesta, mikä oli itselleni liikaa.

Kuinkas isoa kumia Sebastianiin voi saada? Olen jo harkinnut hivenen Cross checkiä jokapaikanhöyläksi, mutta Sebastian voisi olla mielekkäämpi vaihtoehto ainakin niin kauan, kuin vaihteita ei tarvitse.

Yhdessä liikkeessä olevassa yksilössä taisi olla 42 milliset. Sanoivat 32 millisten mahtuvan lokarien kanssa ja 37 millisten ilman.

Sikuri - 9:29, 7.6.2012 » Yhdessä liikkeessä olevassa yksilössä taisi olla 42 milliset. Sanoivat 32 millisten mahtuvan lokarien kanssa ja 37 millisten ilman.
Lokareista en tiedä mitään, mutta meneehän 'rolleriinkin ihan kivuttomasti 35mm nastat, kuulemma myös 42mm jos kehtaa vetää takakiekon ihan dropouttien huulille.

Nythän sulla on mahis käydä kivijalkakierroksella kokeilemassa molempia ja valita se, joka miellyttää enemmän.

Paljonko San Sebastianin haarukan mitta on (axle to crown)?

edit:

Pelago - 17:58, 17.1.2012 » 1 1/8'', haarukan pituus 378mm A-C
Alla olevasta taulukosta voi vertailla eri runkojen kokoeroja stack ja reach mitan avulla. Trail on laskettu 32-622 kumeille. http://img145.imageshack.us/img145/448/sebrol.png

Onko tuo ihan varmaksi todettu, että ratakammet eivät mahdu San Sebastianiin?

Varmistan nyt vielä, mutta tässä yhteydessä ratakammilla tarkoitetaan vissiin 144 kampia. 130bcd menevät varmasti san sebastianiin.

Meniskö ne 144bcd kammet jos ottaa ketjulinjaksi vaikka 45mm? Runko nimittäin kiinnosta.

Omniumit ja Stronglightit ei mee normikeskiöillä ja asetuksilla – sen sijaan esim. Sugino 75:et pyörii todistetusti San Sebissä.

Freeflow - 11:14, 7.6.2012 » Omniumit ja Stronglightit ei mee normikeskiöillä ja asetuksilla – sen sijaan esim. Sugino 75:et pyörii todistetusti San Sebissä.
Minkä mittaisella keskiöllä Sugino 75:t pyörii? Oon kokeillut Andel Classic Track kampia 110 mm keskiöllä. Eivät meinannetkaan mahtua. Mites muuten jos laittaa ketjulinjan vaikka 45mm niin mitä mahdollisuuksia on saada 42mm ketjulinjainen takakiekko samaan linjaan? Vai onko tuolla paskan väliä - muutama milli.

^ Eipä juuri ole väliä. Taakse voi heittää avaruudettimen mikäli ei pääkoppa kestä sitä muutaman millin eroa.