Steamroller vs. San Sebastian: plussat ja miinukset, kumpi alle?

Sikuri - 9:29, 7.6.2012 » Yhdessä liikkeessä olevassa yksilössä taisi olla 42 milliset. Sanoivat 32 millisten mahtuvan lokarien kanssa ja 37 millisten ilman.
Lokareista en tiedä mitään, mutta meneehän 'rolleriinkin ihan kivuttomasti 35mm nastat, kuulemma myös 42mm jos kehtaa vetää takakiekon ihan dropouttien huulille.

Nythän sulla on mahis käydä kivijalkakierroksella kokeilemassa molempia ja valita se, joka miellyttää enemmän.

Paljonko San Sebastianin haarukan mitta on (axle to crown)?

edit:

Pelago - 17:58, 17.1.2012 » 1 1/8'', haarukan pituus 378mm A-C
Alla olevasta taulukosta voi vertailla eri runkojen kokoeroja stack ja reach mitan avulla. Trail on laskettu 32-622 kumeille. http://img145.imageshack.us/img145/448/sebrol.png

Onko tuo ihan varmaksi todettu, että ratakammet eivät mahdu San Sebastianiin?

Varmistan nyt vielä, mutta tässä yhteydessä ratakammilla tarkoitetaan vissiin 144 kampia. 130bcd menevät varmasti san sebastianiin.

Meniskö ne 144bcd kammet jos ottaa ketjulinjaksi vaikka 45mm? Runko nimittäin kiinnosta.

Omniumit ja Stronglightit ei mee normikeskiöillä ja asetuksilla – sen sijaan esim. Sugino 75:et pyörii todistetusti San Sebissä.

Freeflow - 11:14, 7.6.2012 » Omniumit ja Stronglightit ei mee normikeskiöillä ja asetuksilla – sen sijaan esim. Sugino 75:et pyörii todistetusti San Sebissä.
Minkä mittaisella keskiöllä Sugino 75:t pyörii? Oon kokeillut Andel Classic Track kampia 110 mm keskiöllä. Eivät meinannetkaan mahtua. Mites muuten jos laittaa ketjulinjan vaikka 45mm niin mitä mahdollisuuksia on saada 42mm ketjulinjainen takakiekko samaan linjaan? Vai onko tuolla paskan väliä - muutama milli.

^ Eipä juuri ole väliä. Taakse voi heittää avaruudettimen mikäli ei pääkoppa kestä sitä muutaman millin eroa.

^^En osaa sanoa Suginon keskiöstä enkä rattaan koosta mitään – pyörä ei ole mun.

Takanahan tuon 45 mm:sen voi saada joko lykkäämällä rattaan taakse spaceriä (jos rattaan ja lukkorenkaan kierteet riittävät) tai siirtämällä ketjulinjaa oikealle akselin prikoilla (jos säätövaraa on) ja rihtaamalla kehää vastaavasti vasemmalle. Sheldon-setä kertoo keinot.

e: ilmaisu

^ ellen ole aivan väärässä niin kyseessä oli multa lunastetut 75:set ja niiden oheen annoin Campan Centaur-keskiön 111mm akselilla.

^Joo, samasta tapauksesta puhuin.

Freeflow - 11:14, 7.6.2012 » Omniumit ja Stronglightit ei mee normikeskiöillä ja asetuksilla – sen sijaan esim. Sugino 75:et pyörii todistetusti San Sebissä.
No eikös noi seiskavitoset nyt oo sit aika selvä valinta näistä ratakammista, jos tällästä pyörää rupee rakentamaan ja ratakammet on laitettava?
Freeflow - 11:34, 7.6.2012 » ^^En osaa sanoa Suginon keskiöstä enkä rattaan koosta mitään – pyörä ei ole mun. Takanahan tuon 45 mm:sen voi saada joko lykkäämällä rattaan taakse spaceriä (jos rattaan ja lukkorenkaan kierteet riittävät) tai siirtämällä ketjulinjaa oikealle akselin prikoilla (jos säätövaraa on) ja rihtaamalla kehää vastaavasti vasemmalle. Sheldon-setä kertoo keinot. e: ilmaisu
mistähän näitä rattaan taakse meneviä esim. millisiä spacereitä mahtaa saada. Eikös kiekon sivuun rihtaaminen ja akseliprikkojen käyttö tässä yhteydessä siirrä myös renkaan pyörimis kohtaa takahaarukassa jolloin läskimpi kumi ottaisi toiselta puolelta herkemmin kiini? en tiiä, kuhan mututuntumalla mietiskelen.

^ velosolo

snaamari - 12:04, 7.6.2012 » mistähän näitä rattaan taakse meneviä esim. millisiä spacereitä mahtaa saada.
Foxcompista olen täällä Helsingissä omani ostanut, löytyy taatusti muualtakin. Verkkokaupoista esim. [Velosolo](http://velosolo.co.uk/bbspacers.html)

e: hidas

kappas en oo huomannu. kiitosta vaan tästäkin uutisesta.

^^^^jos kiekkoa rihtaa vasemmalle, kehä pyörii keskellä takahaarukkaa. Mulla saattais joutaa noita Velosolon spacereitä ainakin 2,5 mm:sinä. Ei tosin sovi ihan kaikkiin napoihin.

Morkki - 11:11, 7.6.2012 » Meniskö ne 144bcd kammet jos ottaa ketjulinjaksi vaikka 45mm? Runko nimittäin kiinnosta.
Olen juuri tänään ollut yhteydessä Pelagoon, koska siis pitäisi saada Rolleriin ostetut palikat nyt sit ehkä sopimaankin San Sebastianiin (hemmetti kun mieli muuttuu koko ajan näitten kanssa). Pelagosta kertoivat, että nimenomaan 144bcd -kammet eivät mene, paitsi ehkä just leveemmällä keskiöllä ja sit spacer-ketjulinja-kikkailulla takana... Very sad. Mulle tuo on liikaa kikkailua, eli joko kohta tulee Tokenin ratakammet myyntiin, tai sit käännynkin rolleriin.

voit kans kysellä vaihtasko joku 144 -> 130

tämä:

http://img11.imageshack.us/img11/619/seburollercompare.png

pelagon version keulan akselista kruunuun -mitta on ainakin silmämääräisesti tarkasteltuna selkeästi 'rolleria suurempi. kun sepastianit muutenkin ovat järjestään jyriä korkeempia, ei ehkä kannattaisi puhua yhtäläisistä geoista. kuulisin toki mielelläni ihan mitatutkin lukemat, mutta kumpiakin olen livenä äimistellyt - surlyllä myös muutaman huntin ajanut.

kiinteää ratasta en kyllä speissaisi puoltatoista milliä ulommas. monissa navoissa kumpaakin kierrettä varmaankin riittää ihan kohtuullisesti tuota suuremmallakin ulonnuksella, mutta en silti speissaisi. parin millin poikkeamaa ketjulinjassa ei kuitenkaan huomaa ajossa, joten (imo) mieluummin tuo kuin riskejä takanavan kanssa.

btw. miksi pitää olla ratakammet?

e. haarukan mitta lisätty - ubin toimesta siis. olin näemmä silmäni kanssa väärässä.

kid_scientifik - 16:20, 7.6.2012 » btw. miksi pitää olla ratakammet?
mietin samaa, mutta jos ne on jo ostettu niin kai se on ihan hyvä syy. Ei ehkä esteettisessä mielessä san sebastian ole semmone runko et ne ratakammet olis siihen ainoo oikee.