Steamroller vs Peacemaker vs Soma Rush vs Hattara vs..

Tuoreen rungon ostoa tässä mietiskelin, mutta tuntuu olevan vähän turhan paljon valinnanvaraa noissa, enkä saa päätettyä. Siinä 500-1000e välillä sais olla hinta, ellei sitten pienellä panostuksella sais jotakin huomattavasti parempaa.

Mielipiteitä ja suosituksia? Steamroller Appreciation -threadista olikin jo kovasti hyötyä.

Niin ja terästä sais olla. Ja kaduilla ajan. Ja pyörän ei tarvis ihan välttämättä sopia talvikäyttöön.

…vai oottelenko että kaveri muuttaa takas Japaniin ;D

Tonnillahan saa jo melkein mitä vaan. Vieläkö Okkalla on Fixie-runkoja? Blackjack kullan värisenä on ainakin komea.

Joku uus italialainen taitaa lähteä jo tuohon hintaan. Cinellin perusratavekotin lähtee varmasti, ehkä joku Casati. Ganwellit pyörii jossain reilussa tonnissa, Cinellin Super Corsa on jotain samoja, 1100 tms.

Tonnilla rakentaa jo pyörän jos niikseen tulee.

Osta Panasonic.

Tai ehkä Bob Jackson Vigorelli.

Ja jää rahaa vielä osiinkin. Ihan kaikella kunnioituksella, mutta itse en lähtisi mihinkään noihin runkoihin mitkä olet listannut otsikossa jos olisin sijoittamassa noin isoja rahoja uuteen pyörään.

Piru, mä en tajunnutkaan että noi BJ:n (hhihihihiih) Vigorellit on noin edullisia. Tilaukseen perkele.

Jos on varaa pistää tonni runkoon, niin mä olen Jussin kanssa ihan samoilla linjoilla noiden otsikkorunkojen kanssa. Ja nyt puhuu Bareknucklea (~475 euroa) kuolannut heppu.

nyt kun tota Vigorellia oikein itsekin katsoo niin sehän näyttää todella herkulliselta, tietty se on aika perinteinen ja old school eli jos haluaa modernimpaa TIG-hitsattua settiä ja suoraan haarukkaa niin ehkä ei sitten mutta mun makuun toi kyllä kävisi.

hyvää putkea, oikea ratageometria korkealla keskiöllä jota itse peräänkuulutan ja värivalikoimakin on melko huikea.

chainthugillahan on tietääkseni tollanen, löytyykö mieheltä kommenttia tänne?

On kai sitä varaa, muttei pakko.

BJ Vigorellia kattelinkin tuossa jo pari päivää sitten. Panasonicia mietin nimenomaan kun kätsysti ois kaveri menossa takaisin Nipponiin asumaan ja sais varmaan halvemmalla ku tuon pistoposeur-blogin kautta… mut toisaalta siitä nyt sitten saattais tulla ihan älytön hipovarustelukierre.

Onko noista mainituista merkeistä nyt sit jotakin hyvää tai pahaa sanottavaa? Ja Gorillaltahan sai muhvikamaa myös.

mulla ei itselläni ole noista mistään tietenkään mitään kokemuksia mutta lähinnä tsekkailen noita speksien ja hinnan perusteella. gorillat etenkin on IMO aika kalliita.

panasonicin saa vielä vähän halvemmalla tuolta.

Mutta jos sun frendi muuttaa japaniin, osaa kieltä ja omistaa pankkitilin siellä niin Yahoo Auctionsistahan irtoaa lähes nauruhintaan ihan mikä vaan Keirin-runko käytettynä jos vähän jaksaa etsiä.

Painiskelen samanlaisen projektin kanssa, tosin muutaman satasen vaatimattomammalla budejetilla. Seuraavassa omia johtopäätöksiä.

Fixien rungothan on älyttömän hienoja, mutta järjettömyyden huippu on se 135mm takahaarukka ja joku ihan käsittämätön ketjulinja. Noihin ei siis saa ratanapoja eikä kampia menemään sitten millään. Yhteensopivuus muiden runkojen kanssa on kuitenkin aika tärkeä pointti. Meikäläisen mielestä.

Steamroller on kai ihan jees, mutta niitä alkaa olemaan liikenteessä aika paljon, joten jotain vähän eksoottisempaa tekee mieli.

Soman Rush on pitkään ollut listan kärkisijoilla, mutta en tiiä kuitenkaan. 1" ahead-kaulaputki vähän hämää. Sais kai tuon kierteelliselläkin…

Hattara on vähän kallis muihin verrattuna ainakin Suomeen toimitettuna. Laadullista eroa tuskin juurikaan on suuntaan tai toiseen.

Bob Jackson on aika kova vaihtoehto. Senhän saa reilulla 500 eurolla kotiovelle.

Teemu - 11 minutes ago » Soman Rush on pitkään ollut listan kärkisijoilla, mutta en tiiä kuitenkaan. 1" ahead-kaulaputki vähän hämää. Sais kai tuon kierteelliselläkin...
Hattarassahan on myös oletuksena 1" kierteetön, mutta kysymällä sai kierteet. Varmaan saa Somaankin, jos ei suoraan niin ainakin pyöräliikkeessä sitten.
Off Topic:

Ai Hattarassa tuumainen? Sitten barskaan on tuokin erona. Kun bareknucklessa on 1-1/8-tuumainen keula.

peacemakerista kokemusta ja tänään tuon omani keskareihin. runko on erittäin, erittäin mukava ajaa pitkiäkin matkoja. kevyt. ylämäkeen nopea.

tuntuu kestävän kolhimistakin. blackjackia olen nähnyt rääkättävän vpcx-poluilla ongelmitta joten luottoa löytyy kestävyyteen. tosin eri etuhaarukalla. jos painat yli 80, saatat huomata vähän löysäksi. fixien oma stemmi ainakin fletku. viimeistely hienoa mutta maalipinta ei älyttömän kestävä. uusien runkojen yleinen yhteensopivuus parantunut kun 1 1/8 ohjainlaakeri.

ketjulinja toimii fixien omilla kammilla ja navalla. suginon vehkeillä vaatii prikkaa ja kikkaa. navat hienot, herkät, laakerit vaihdettavissa.

165 kammilla ok velolla.

saatavuus, mukavuus ja näyttävyys plussaa. okkalta saat kohtuu edukkaasti pakettiin kampea ja kiekkoa ja napaa. miinusta hinta, jossa kuitenkin boutiquelisää, ja 135 takanapa. paitsi että takakiekon voi heittää crosscheckiin sellaisenaan.

konkeli - 2 hours ago » Piru, mä en tajunnutkaan että noi BJ:n (hhihihihiih) Vigorellit on noin edullisia. Tilaukseen perkele. Jos on varaa pistää tonni runkoon, niin mä olen Jussin kanssa ihan samoilla linjoilla noiden otsikkorunkojen kanssa. Ja nyt puhuu Bareknucklea (~475 euroa) kuolannut heppu.
Bareknucklen hinta on noussu 100€ kaiketi, mut [kawa-vihree](http://flickr.com/photos/65567354@N00/1357540173/) tai [lambon-keltanen](http://flickr.com/photos/walleyjm/2616575308/):P:P

Okei, nyt lähtee rahat säästöön. Ei helvetti, mä niiiiiiiiiiiiiiiin haluan tuon vihreän.

Joo aika nätti.

Tsaah, mulla oli aikoinaan suunnilleen saman vihreä santacruz bullit: http://www.mustaninja.org/bike/img/gallery_bullit_03/images/03618010.jpg

konkeli - 1 hour ago » Okei, nyt lähtee rahat säästöön. Ei helvetti, mä niiiiiiiiiiiiiiiin haluan tuon vihreän.
horsgategooris oli vähä aikaa sit se pienin bareknucklen runko alennukses 375€ ja oli muuten [pornon-violetti](http://www.bikecult.com/works/archive/07bicycles/bareknuckleFGF.html) joka on varmaan harvinaisin väri ku sitä ei oo tehty ku limited satsi muistaakseni

edit: en vaan ymmärrä miks toi pyörä on kääritty noihin muoveihin… -_-

48 on kyl mulle auttamattomasti ihan liian pieni :smiley: 54 pitäis olla, sit juoksisin jo.

I like BJ’s.

mun bob on viimeksi ollut ajossa toissa kesänä, mut talven aikana ois tarkoitus rakentaa uuteen loistoon.

tai jos joku haluaa tyylikästä customia brittiterästä niin voin myydä ton rungon asevelihintaan… onpahan sit hyvä syy hommata tilalle hetchins.

minkä kokonen se o