Sörnäistentunneli vastaan 24.11 senaatintori 1430-16:00. oli 8.11, 14.11, 15.11, 18.11

Huomenna kaupunginhalituksen äänestyksessä

Tiedot
Stop tunnelivisio -fillarimielenosoitus

Aika: 14.11.2021 klo 14
Reitti: Teurastamo/Tukkutori - Sörnäisten rantatie - Hakaniemen silta - Pohjoisranta - Pohjoisesplanadi - Unioninkatu - Senaatintori.

Tule mukaan polkemaan loppu Sörnäistentunnelille! Kehitetään kestävää liikennettä — ei autoilua.

Helsingin kaupunginhallitus kokoontuu 15.11. päättämään Sörnäistentunnelista. Näytetään sunnuntaina, miltä kestävä liikkuminen Helsingissä voisi näyttää!

Isänpäivä on mitä parhain päivä pyöräillä kestävän tulevaisuuden puolesta. Kannetaan aikuisina vastuu kaupunkimme toimista, jotka vaikuttavat pitkälle tulevaisuuteen. Lapset ovat toki tervetulleita fillarimielenosoitukseen mukaan! Mielenosoitus ja reitti ovat poliisin hyväksymät.

Vähintään 180 miljoonaa euroa maksava tunneli lisäisi yksityisautoilua ja vähentäisi julkista liikennettä, kävelyä ja pyöräilyä. Sörnäistentunnelin sijaan voisimme samalla summalla rakentaa koko kaupungin kattavan laadukkaiden pyöräteiden verkoston. Yksityisautoilun lisääminen on vastoin ilmastohätätilan julistaneen Helsingin 2030-hiilineutraalisuustavoitetta.

Autotunnelin rakentaminen ilmastokriisissä on vastuutonta!

13 Likes

7 Likes

Pajablokissa. Kaikki ovat siellä.

5 Likes

voi vitu ei vapaata

Ai saatana, jotenkin onnistuin unohtamaan tämän, vaikka paristakin osoitteesta tuli muistutusta. Hemmetti sentään. Kiitos kaikille osallistujille.

3 Likes

ole hyvä

aika smoothi letka tätä yhtä mersusankaria lukuunottamatta, joka yritti ryntäyttää kolmion takaa keskelle letkaa ja jyrätä liikenteenohjaajan.

17 Likes

Tänään #täysii uusiksi klo 14.30 #torillatavataan.

6 Likes

kauan työ rullaatte? vasta huomasin. tekis mieli tulla mestoille mutta ei ainoastaan pyörähtää.

oli kiva huutaa tuhannen kahveissa ja tulipahan viimeisteltyä nastojen sisäänajo vaikka kulkuetta ei ollutkaan, mitä hiukka pelkäsinkin. Kiitos.

1 Like
4 Likes

Hyvä me - olihan tänäänkin paikalla…monta!

2 Likes

Taas mennään. Hallituksen aamukoulu alkaa 8:00 torstaina kokoontuminen 7:30

"

Tiedot
Ei Sörnäistentunnelille!

Aika: to 18.11.2021 klo 7.30-8.15
Paikka: Kaupungintalo, Kauppatorin puoli

Kansalaistoiminta kannattaa: kaupunginhallitus päätti 15.11 toistaiseksi pöydätä Sörnäistentunnelin. Kiitos kaikkien teidän jotka olette olleet mukana osoittamassa mieltä, jakamassa tietoa ja pitämässä meteliä, hanke ei vielä mennyt läpi!

Nasima Razmyar:n mukaan “SDP:n valtuustoryhmä tulee jatkossa vaatimaan selvityksen siitä, miten alueen liikenne järjestyisi jos tunnelia ei rakennettaisi”.

Vaikkakin on hienoa, että asiaa nyt selvitetään, selvitys pitää tietenkin tehdä kunnolla ja ennen päätöstä. Huolestuttavaa on että vaikka hanke pöydättiin tänään ja peräänkuulutettiin lisäselvityksiä, se palaa käsittelyyn jo torstaina kaupunginhallituksen aamukokouksessa. Kahdessa päivässä mitään oikeita selvityksiä ei tietenkään voida tehdä.

Sörnäistentunnelin vastainen toiminta jatkuu siis ainakin toistaiseksi. Varmistetaan, että kestävämpää liikennettä tukevat ratkaisut selvitetään perin pohjin ja tunnelihanke hylätään.

Nähdään taas torstaina Kaupungintalolla

"

7 Likes

otsikko sanoo 17.11. , mutta postaus 18.11.

Korjattu

Upeeta, ohimenevä Soma-kuski!

No milloin critical mass?

6 Likes

Tänään valtuustossa

Keskusta ja Timo Harakka ovat luvanneet äänestää vastaan. Harakka vasta eilen illasta.

https://timoharakka.fi/sornaisten-tunneli-on-turha/

Tiedot
Ei tunnelia Sörnäisiin!

Aika: 24.11.21 klo 14.30-16
Paikka: Senaatintori

Kaupunginvaltuusto kokoontuu käsittelemään Sörnäistentunnelin rakentamista Helsingin kaupungintalolle
keskiviikkona 24. marraskuuta klo 16:00. Tule vaatimaan valtuutetuilta tunnelihankkeen vastustamista. Tule luomaan painetta valtuutettuja kohtaan.

Helsingin päästöjä merkittävästi lisäävän Sörnäistentunnelin rakentaminen olisi ilmastohätätilan julistaneelta ja hiilineutraaliutta 2030 tavoittelevalta Helsingin kaupungilta surkea epäonnistuminen. Vähintään 180 miljoonaa euroa maksava tunneli lisäisi toteutuessaan yksityisautoilua ja vähentäisi julkista liikennettä sekä kävelyä ja pyöräilyä.

Yksityisautoilun lisääminen on vastoin ilmastohätätilan julistaneen Helsingin omaa tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Autoilua edistävän ja vuosikymmeniä kestävän autotunnelin rakentaminen ilmastokriisin keskellä on yksinkertaisesti vastuutonta. Se on väärin.

Tule mukaan vaatimaan loppua Sörnäistentunnelille! Meidän on kehitettävä kestävää liikennettä, ei autoilua.

Nähdään huomenna Senaatintorilla!

#tunnelivisio
#sörnäistentunneli

2 Likes