"Sori OT" - Offtopicoinnin vähennystalkoot

Oisko ok, että aina kun aloittaa viestinsä sanoilla “sori OT”, miettisikin, että mihin ketjuun tämä viesti oikeasti kuuluisikin? Foorumilla on liuta keskusteluita, jotka viedään tietoisesti väärille raitteille ja sen jälkeen on usein vaivalloista palata siihen, mistä oli alunperin puhe. Eli jos tämmöistä tietoista pakan sekoitusta pyrittäis välttämään ja pitämämään ne turinat aina omilla alueillaan, niin kaikilla ois mukavampaa.

Siellä toisessa ketjussa voi aina sit linkittää sinne, mistä se ajatus lähti, joten kontekstikin tulee sit selville.

Vai jatketaanko freestylellä?


ps. ja muistakaa käyttää hakua ennen uusien ketjujen aloitusta.

Asiaa. Liian moni ketju on mennyt väärille raiteille yhdenkin “asiattoman” kommentin takia…

jepp niinhän sen pitäis mennä, mut on vaan niin helppo laittaa se suoraan siihen threadiin mitä lukee…

ai että himottais laittaa tämäkin lanka jonnekin rändöm suuntaan…

http://cabe.fatboylan.net/albums/rnd_forum/ThreadDirection.jpg

sori OT mut miten ne kuvat sai näkymään (tais tulla bänni foorumiin)

edit: typo

Kai ketjun aloittaja lopulta voi ohjata pitkänkin OT-rupeman jälkeen keskustelun takaisin alunperin tarkoittamaansa suuntaan yksinkertaisesti huomauttamalla asiasta ja vaikka toistamalla alkuperäisen kysymyksensä tai asiansa? Yleensä ketjuissa kuitenkin puhutaan useista asiosta, jotka liittyvät ainakin välillisesti otsikkoon tai muuhun alkuperäiseen asiaan, joten missä menee OT:n raja?

IMG-nappula url-nappulan sijaan vois toimia tässä tapauksessa.

Kannattaa myös huomata, että url-nappula kysyy ensin osoitetta ja sen jälkeen kuvausta kys.om. linkille, joten ei tarvitse panikoida ja klikkailla ok:ta suorilta.

ibu - 20:46, 27.10.2010 »

sori OT mut miten ne kuvat sai näkymään (tais tulla bänni foorumiin)
edit: typo

[help](https://www.yksivaihde.net/old/4604)

Minusta OT:t langoissa on kyllä ihan fine.
Kerran keskustelin yhden kerhon foorumilla yömyöhään toisten kerholaisten kanssa, ihan asiaa, muutamaa lipsahdusta lukuun ottamatta, vain huomatakseni että seuraavana päivänä oli kaikki lipsahdukset hävinnyt koko langasta. Tuloksena pelkkää paskaa josta kukaan ei tajunnut mitään.
Selvisi että arvon moderaattori oli käynyt pikkasen siivoamassa kun hän ei kestänyt yhtään ooteeta.
Pointti on se että hyvä ot pitää langan hengissä, ihan kuten keskustellessa livenä. Eihän sitä pyydetä anteeksi jos naamakkain bamlatessa yhtäkkiä keksii jonkun hauskan jutun tai kysyy jotain.
Ei mennä sellaiseen natsimaiseen “pelkkää asiaa tai saat banaania perkele”. Siitä ei tuu mitään. Poliisikouluun kai otetaan vieläkin oppilaita, jonoon vaan niin saadaan lisää järjestäytynyttä vittuilua kaduille. Nih.
Vielä OT. Luurilla on todellakin paska kirjoittaa pitkiä viestejä.

Tämä viesti kirvoitti tämän keskustelun ja kuinkas sitten kävikään. Jos off topic olisi alkanutkin jo omassa säikeessään, niin siellä olisi nyt hedelmällinen dialogi ko. aiheesta, mutta nyt se kaikki löytyy tuolta sivuilta 50-51 myynti-ilmoituslöytöjen joukosta ja ehti jo tyrehtyä, kun tuo oma säie aloitettiin.

äääääh, vapailla tyyleillä mennään, aivan sama mitä ne moderaattorit siellä oikein yrittää.

homma menee muuten liian totiseksi ja tylsäksi: loputtomasti myydään/ostetaan-ilmoja ja keskustelua faubereista, retkipyöräraatojen konvertoinnista ja lähinnä mainosta muistuttavia postauksia toinen toistaan kammottavimmista “uusista fillarijulkaisuista”. ei kiitos.

Minusta lähtökohtaisesti uuden säikeen avaajan tulisi ottaa jonkun sortin ‘vahtikoira Rex’-tyyppinen vastuu ettei keskustelu lähde ihan lapasesta ja ja ohjata sitä haluamaansa suuntaan. Näin ainakin itse pyrin tekemään.

Sittemmin voi kumminkin käydä niin, että säikeen avaaja jossakin vaiheessa matkan varrella on saanut vastauksen alkuperäiseen kysymykseensä ja mielenkiinto säikeen ylläpitoon siinä vaiheessa ymmärrettävästi viilenee.

Jos sitten jengi jatkaa säiettä jonnekin ihan muualle cyberavaruuteen, niin ei siitä säikeen avaajaa oikein voi syyttää.

Toinen juttu on tietty nää ns. ‘viralliset’ säikeet kuten esim. ‘muualla myynnissä’ ja mitä kaikkea niitä onkaan, jokainen tietää mitä säikeitä tarkoitan.
Näihin jo lähes instituution asemaan nousseiden säikeiden tukkiminen kaiken maailman off-topiceilla voitaneen jo luokitella jonnekin nettiterrosismin seutuville…

Tota mieltä minä olen.

Niin tai näin, ne off-topicit (ja asiayhteys jossa ne kirjoitetaan), ovat usein niitä kaikkein hauskimpia oivalluksia ja luettavia ja keskustelua pitää olla!!

http://img188.imageshack.us/img188/1364/offtopiciq.jpg

Vitun imbesillit unohti heti startista, että kukaan ei ollut kieltämässä OT:tä, vaan suosittelemassa uuden topicin perustamista siinä vaiheessa, kun viestiin tulee sanat “sori OT, mutta”

Sori OT, mut mä olen niin vitun laiska ja itsekäs, ettei mua kiinnosta tän yhteisön foorumin käyttökelpoisuus.

sori ot, mut asb on kyllä ehdottomasti kärkikahinoissa forumin mulkuimman henkilön tittelistä taisteltaessa!

Viestini tuolla oli katsottu tarpeelliseksi torpedoida peräti kahdelta suunnalta. Pointti meni toki perille, mutta jäin miettimään hyötysuhdetta keskustelun kanssa – harvemmin kai se OT:sta huomauttelukaan alkuperäiseen aiheeseen liittyy. Elikkä (sic), halusin sanoa “kohtuus kaikessa”.

Mielivaltaisesti asiayhteydestään irroitettu lainaus:

asb - 7:41, 28.10.2010 » Vitun imbesillit
Melkein jätin kirjoittamatta, mutta menköön. OT rivien välissä: uuden tulokkaan alkuinnostus normalisoituu terveeksi kyynisyydeksi.

Minusta tämä asia saa nyt liikaa huomiota.
Ei OT ole yleensä mikään ongelma. Se konkelin siivoama ketju oli täysin älyvapaa ja keskustelu siinä lähti hyvinkin häiritsevään suuntaan (itsekin jossain määrin osallisena, myönnetään). Minusta ketjun lukkoon laitto moden päätöksellä olisi riittänyt.
Tuo troutmaskin yllämainitsema keskustelu sai jo huvittavia piirteitä.

“Vapaus, Freedom ja Liberté!” - Neumann

Mites lievä-ot, hyväksytäänkö? Eli ot, joka liittyy jollain tavalla aiheeseen, ns. “aasinsilta”.

MrHat - 9:22, 28.10.2010 » Minusta tämä asia saa nyt liikaa huomiota.<br / .
+1
troutmask - 9:22, 28.10.2010 » Mielivaltaisesti asiayhteydestään irroitettu lainaus:
asb - 7:41, 28.10.2010 » Vitun imbesillit
Melkein jätin kirjoittamatta, mutta menköön. OT rivien välissä: uuden tulokkaan alkuinnostus normalisoituu terveeksi kyynisyydeksi.
ASBin on kuitenkin oikeassa sen suhteen, että avausviestissä vain kehoitetaan ja kysytään. Ei käsketä tai kuumoteta. Eikä asbista tarvitse niin pahastua, se on itse asiassa muuttunut paljon lungimaksi kun se laittoi fiksiinsä seitsemän vaihdetta.
MrHat - 9:33, 28.10.2010 » Minusta tämä asia saa nyt liikaa huomiota. Ei OT ole yleensä mikään ongelma.
+1

edit. Toistaisin vielä, että ketjun aloittajalla on se vastuu paukauttaa sitä pj:n nuijaansa tarpeen vaatiessa. reiskaw:n esimerkki näiden yleishyödyllisten ketjujen häiritsemisestä aiheen vierestä puhumisella on sitten eri juttu, mutta Hattua lainatakseni ei tämäkään mikään valtava ongelma ole. Aikuisiahan tässä lopulta ollaan.

Näen myös uuden ketjun luomisen aina aiheen vierestä puhuttaessa huonona ratkaisuna. Heti aloitusviestin jälkeen joku aina livauttaa oman “käytä hakua, urpo” -panoksensa keskusteluun ja ketjun aloittajalle korkean kynnyksen jatkaa. Tämä on tietääkseni keskustelufoorumi, eikä ensyklopedia, ja keskustelussa usein on toistoa ja samojen aiheiden vatvomista.

Kaiken off topicoinnin kokoaminen yhteen ketjuun puolestaan tekee hommasta täysin dadaa (Muusikoiden.nettiä lukeneet varmasti tietävät).