Skiddaus ja miksi se ei onnistu??

Päivää.
Olen tässä kasaillut itselle 28" fiksin vanhasta tunturin rungosta. Runko on kooltaa 53, välityksenä on kokeiltu 47/16, 44/16 ja 42/16(60cm rungolla). Ja onhan mulla sellanen flip/flop-vanne… Tuolla viimeisellä välityksellä onnistui skiddaus jotenkin, mutta runko tuntui liian isolta…

Olen lueskellut kaikenlaisia foorumeja enkä tunnu löytävän oikein vastausta… Onko kaikki kiinni tuosta välityksestä? Vai onko rungon koolla väliä? Ja mites nuo GEAR INCHES liittyy tähän? Ja mikä on hyvä välitys/gear inch opetella tuo skiddaus?

Treenaile jossain hiekalla yms. Toki jalat pitäisi olla sidottuna polkimiin jollain konstilla ja uskoa onnistumiseen pitää olla kans.
Ei kai sillä välityksellä oo niin merkitystä.
Käytetty rengas vaikuttaa eli jotkut renkaat on pehmeämpää seosta ja puree “liian” hyvin alustaan.

https://www.yksivaihde.net/old/1507

Lues tuo eka, kokeile temput läpi ja sitten jatka keskustelua tuolla.

Ööh paino eteen ja tykit lukkoon = boomstyle?

pari kertaa kun maistaa puskuria alkaa skidauskin onnistumaan

siis vaikuttaahan tohon aika moni asia välitys, kumit, se missä paino piste on(edessä kun on niin skidaa helpommin), polkimet ja kengät( lukkiksilla ja jäykkäphjaisilla kengillä on paljo helpompi skidaa ku sträpeil ja tennareilla). Niin ja tietysti se ruuti jaloissa, kovan tempoilun tai pitkän lenkin tms. jäljiltä jos jalat alkaa olee muusia ni ei se skidauskaan onnistu yhtä helposti.

Eihän tämä tänne kuulu, mutta Nykissä olessani seisoin jossain 7-avenuen kohdalla liikennevaloissa kun biljoona autoa ja taksia oli eräänlaisessa muodostelmassa pysähtyneenä valoihin. Paikalle saapuu paikallinemn hipsterfillarilähettityppinen jamppa. Vauhtia aivan perkeleesti ja ei jarruja. Kaveri vetää tyylikkäästi sellaisen 20-metrisen skidausjarrutuksen liikennevaloihin ja kun valot vaihtuu jatkaa matkaa. Eli kundi noudatti liikennesääntöjä ja veteli maailman siisteimmät skidit. Priceless!

Vanha retkirunko, häkit ja pitkä välitys ei aina ole se paras kombo skidailun opetteluun. Mutta jos niillä oppii, niin sitten sen osaa kaikilla. Tärkeimmät pointit tulikin jo, mutta tässä ne vielä kerran:

  • Paino eteen
  • Käytä molempia jalkoja. Takajalka työntää alas, etujalka vetää ylös
  • Lyhyt välitys auttaa (esim. 42/17 tai 47/19)
  • Ratarunko auttaa, koska tiukempien kulmien ansiosta painon siirto eturenkaalle on helpompaa
  • Lukkopolkimet auttavat, koska eivät skidatessa anna myöten yhtä paljon kuin häkit

Karkeasti voidaan sanoa, että skidaustapoja on kaksi. Ensimmäinen on pitkä skidaus, jossa paino siirretään selkeästi eteen ja skidaus on pitkä tasainen lukkojarrutus (treenaa tätä KoF:iin). Toinen on ns. skid-hop, jossa painoa ei niinkään sirretä eteen, vaan pienellä painon kevennyksellä (‘hopilla’) saadaan rengas lukittua ja pysähtyminen tapahtuu monella pienellä ‘hopilla’.

Loppujen lopuksi vain harjoittelulla oppii, eli kuten yllä oli neuvottu, hiekkatielle tai nurmikolle ensin opettelemaan ja siitä se lähtee. Jos haluaa muodikkaasti hieman helpotusta, niin bullhorn voi olla tähän tarkoitukseen sopiva apuväline.

Itsellä ongelmana oli se että ekassa pyörässä oli huonot häkit ja remmit sekä raskas välitys. Etujalka aina työntyi melkein ulos häkistä. Eli oikeankokoiset häkit ainakin itse suosisin niin saa hyvän tuntuman sekä remmit, ei mallia hilipatihippaa (MKS tai Toshit alle vaan). Olisi myös hyvä tietää mitä siinä skidauksessa tapahtuu miksi se ei onnistu, voi olla vaikka että jalat on väärässä asennossa alkuasetelmassa jolloin jos ei voimaa saa aikaan tarpeeksi nopeesti poljin työntää jalan “yli” jolloin on jo myöhäistä. Ja tosiaankin ei se katu ole paras paikka testailla, nurmella jos ei onnistu ollenkaan niin tekniikassa jotain pahasti vialla. Treeniä vaan

katharsis saavutetaan yleensä kun kokeilet olla vetämättä polvia lukkoon aktin aikana.

Kokeile myös painaa polvia kohti toptubea, auttaa kai jollain tapaa lukitsemaan polkimet. Hiekalla ja sadekelillä on hyvä harjoitella, onnistuu paljon asfalttia helpommin.

Itsellä oli todella hankalaa skidaus, ennen kun eräänä märkänä yönä menin ajelemaan ja koin ahaa-elämyksen.
Lisätään nyt vielä, että ongelma voi myös olla jaloissa(too little muscle).

Itellä ei ainakaan onnistu, jos yritän pistää polvet lukkoon. Jos taas ajattelen että kevennän takarengasta vetämällä etujalkaa ylöspäin, homma toimii (toimisi, jos kiinnostaisi, yleensä käytän pappamaisesti jarruja).

RTZ - 13:07, 20.7.2012 » Itellä ei ainakaan onnistu, jos yritän pistää polvet lukkoon. Jos taas ajattelen että kevennän takarengasta vetämällä etujalkaa ylöspäin, homma toimii (toimisi, jos kiinnostaisi, yleensä käytän pappamaisesti jarruja).
Joo en siis ite missään tapauksessa lukkoon vedä itekkään vaan pientä eestaas liikettä niin pysähtyy parhaiten. Takajalkaa painaa aktiivisesti alas ja etujalkaa nostaa kuten aiemmin jo mainittiin. 42/17 välitys tuntus olevan passeli skidailun harjotteluun.

Laita vaan kevyempi välitys näin alkuun. Itse pystyin kevyemmällä 46/19 välityksellä skidailen aika helposti penkiltä ilman mitään painon siirtoa, 46/17 välityksellä ei meinaa enää onnistua.

Suosittelen opettelemaan skidauksen saman tien molemmilta puolilta, skidailen ehkä helpommin vasemmalla vaikka olenkin oikeakätinen/-jalkainen. Noita “hoppeja” on kiva tehdä muutaman sarjoissa puolen kampikierroksen välein ja kovemmissa nopeuksissa hidastava hoppi saattaa helpottaa myös pidemmän skidauksen aloittamista.

Renkaat vaikuttaa myös. Mulla oli joku ihmeen Kendan takarengas, jonka kanssa meinasi jo usko loppua, kun ei tahdo millään onnistua. Tänään laitoin Gatorskinin taakse niin johan lähti luistamaan.

joku tosi paska ja kova rengas taakse niin skidaa eikä ees vauhti pysähdy.

Toisessa pörässä takana rando ja vittu sillä saa runnoa et menee lukkoon. Toisessa on jokku focalet ja ei oo läheskään niin raskasta skidata vaikka välit onkin. 48/18 ja randopörässä 45/18

itelläni 28 4season takana ja ajettuna pari tonnia. En oo ikinä ollut mitenkään rad-skiddailija, mutta nyt toi rengas rupee luistamaan siihen malliin, että rupeaa löytymään senkin homman hauskuus

^^ Mun mielestä rando on suht lepposa skidailtava, kuluu vaan aika nopeesti. Ei tosin oo kovin montaa rengasta mihkä verrata, ajanu randoilla, durano s:llä ja rubinoilla.