sisätreenari

^Hyvinkin saattaa olla sama tilanne ton kokeilemani trainerin kanssa, se ei tosiaan ollu oma, joten en sitä niin tarkkaan tunne. En kokenut sitä niin mielekkääksi tavaksi kuluttaa aikaa, että olisin perehtynyt asiaan tarkemmin.

Mulla on Eliten rullat. Tacxin suurimmat edut Eliteen verrattuna ovat helppo ja nopea akselivälin säätö, joten perheenjäsenet voivat treenata erikokoisilla pyörillä; sileät rullat, jotka pienentävät meteliä ja suurempi rullan koko, joka vähentää hihnasta tulevaa meteliä ja parantaa “rullausta”.

Mä asensin mun maantiepyörään välitykseksi 53/16, jonka jälkeen alkoi löytyä myös sitä vastusta hieman. Oon myös nähnyt internetissä kikkavirityksen, jossa rullien takimmaiseen rullaan oli kiinnitetty ropeli lisäämään vastusta. Rullissa tärkeää on rullien massa ja halkaisija. Mitä suurempi, sen parempi.

Hiki ei tule niinkään rentouden puutteesta (se löytyy parin ajokerran jälkeen), vaan ajoviiman puutteesta. Ite en pysty lainkaan ajamaan sisällä, vaan polkeminen on pakko suorittaa kylmässä ulkovarastossa. -10C ja pitkät trikoot ilman paitaa toimii :). Joutuu tosin laittamaan kahdet villasukat, kun lattiataso on aina vähän kylmempi…

Jonkinlainen treeniohjelma tuohon on pakko kehittää, muuten tylsäpeikko vie sohvalle ja tuo kaljan käteen. Eli vaihtelevia kadensseja, yhdenjalan pyörityksiä, jne.

Rullat pitävät meteliä, mutta eivät kai niin suurta, kuin traineri. Telkun katselu ilman kuulokkeita ei oikein onnistu (ainakaan noilla Eliteillä).

twentyniner - 7:10, 26.2.2010 » Ostit sitten rullat tai trainerin, kumpikin vaihtoehto on henkilökohtaisesti perseestä :) Lumikengät vedän mielummin jalkaan, jos ei oikeasti pääse kelin takia polkemaan.
Lumentulon jälkeen ei tosiaan ole talvella juuri rullia tullut ajettua. Hiihto on hauskempaa. Räntäsateessa syksyllä kyllä tuli huhkittua tuolla kopissa.

Just noilla Antareksilla on tullut tuolla kellarissa poljettua. Nykyinen välitys 48-19 on pikkasen liian kevyt, eli joutuu polkee aika kovalla kadenssilla että saa hien pintaan. Mutta kuten ASB sanoi, niin vähän pidemmällä välityksellä sitä vastusta alkaa löytyä sopivasti. Hyvää noissa Tacxeissa on toi helppo pituuden säätö, eli erilaisilla pyörillä / eri ihmiset voi käyttää samoja rullia.

Mulla on kans vähän lyhyt “pinna”, eli kun se alkuinto siitä pystyssä pysymisestä laantui, niin puolen tunnin kohdalla on kyllä jo niin tylsistynyt lattian, eturenkaan, seinien katseluun että joutuu ainakin tauon pitämään :wink:

Ens kerralla pitää kokeilla musiikin kanssa kun töllöä tuolla ei oo. parasta tossa on siis että pääsee sillä kesäsetupilla polkemaan edes jotenkin.

Antarekset minulla myös. Nopeasti niillä oppii ajamaan - ekat viisi minuuttia oviaukossa, seuraava sessio tukien välissä ja nykyään on vierellä vain pöytä, jolla juomapullo. Kolmannella sessiolla opin jo ajamaan ilman käsiä tai toisella jalalla etc. Ihan mukavaa kikkailua.

Kova ääni niistä lähtee, eivät ole kerrostaloyksiön helpoin sisätreeniväline. Menevät kyllä pieneen tilaan kellarisäilössä.

Välityksellä 44-13 pystyy rullailemaan PK-sykkeillä, ja väliin muutama spurtti paljastamaan karuja totuuksia pyörityksestä. Radion kanssa menee tunti, leffan kanssa voi ajaa parikin tuntia. Kuulokkeet on must.

Joku 53-13 nostaisi sykkeitä mutta sehän ei kai ole rullien perimmäinen tarkoitus. Kun rullilta sitten epähuomiossa putoaa niin suurin vamma lienee säikähdys ja kumijälki lattiassa.

Omilla hieman vanhemmilla Tacxin rullilla ääni vaihtelee aika paljon myös vauhdin mukaan. Jollain vauhdilla ääni on melko hiljainenkin. Nyt kun ois taas rullilla ajoon kelpaava pyörä kasauksessa, niin pitäis varmaan siihen ihan traineri renkaat hommata ja katsoa vaikuttako ne kuinka paljon äänentasoon.
Kellään muuten kokemusta trainerirenkaiden käytöstä?

Ite pitäny makuualustaa rullien alla, jotta se vähentäis hieman rakenteisiin kantautuvaa värinää/ääntä. Tiedä sitten auttaako oikeasti mitään.

Sit kun rakenteluvimma iskee, ni rullat voi nostaa kehikon päälle ja varustaa rullaluistimen renkailla, että koko höskä voi liikkua edestakaisin pyörän mukana: http://www.inewidea.com/2008/10/05/6808.html

Tuon kanssa ei paska pyöritystekniikka tule niin näkyvästi ilmi. :slight_smile:

asb - 9:17, 3.3.2010 » Sit kun rakenteluvimma iskee, ni rullat voi nostaa kehikon päälle ja varustaa rullaluistimen renkailla, että koko höskä voi liikkua edestakaisin pyörän mukana: http://www.inewidea.com/2008/10/05/6808.html Tuon kanssa ei paska pyöritystekniikka tule niin näkyvästi ilmi. :)
Soutajat käyttää vastaavia sellaisten spinning-ergojen alla. Niissä tosin edestakainen liike on vissiin reilun metrina luokkaa. Siinäkin on kai tavoitteena aidomman oloinen tuntuma.

Ei kellään olis myydä rullia halvalla?

Laitetaas vaikkapa tänne.

Onko kukaan polkenut rullia ns. trainerirenkailla? Itselläni on nuo perus-Antarekset ja olen ajellut tähän asti lähinnä kapeilla normislickseillä. Pohdin kuitenkin ensisijaisesti rullatarkoitusta varten valmistettujen renkaiden hankintaa (esim. Contin Ultra Sport Trainerit tai vastaavat Zaffirot). Hintaa noilla on kahdesta neljään kymppiin kappale, joten ei viitsisi semiturhasta kustantaa…

Jaa kokemuksesi!

Trainerikumit on tarkoitettu harjoitusvastusta varten, ei rullia. Eli jatka normaaleilla slikseillä vaan, trainerikumista ei ole rullilla ajaessa mitään ylimääräistä iloa tai hyötyä. Jos hankit harjoitusvastuksen, voit kyllä ajaa rullilla samalla trainerikumilla.

…jotenkin sain sellaisen käsityksen, että nuo on suunniteltu myös rullille - siis vastuksen ohella. Ainakin Conti lupaa gummiensa olevan vähemmän meluisia ja lämpöä kehittäviä myös rullilla.

Mutta voi toki olla, että noiden hyöty on rullakäytössä niin marginaalista, että normislickseillä mennään…

Voit olla oikeassa :slight_smile: Itse käyttämäni trainerikumit ovat olleet niin työläitä nostaa vanteelle, etten ryhtyisi näkemään sitä vaivaa vain rullia varten (saati maksamaan 20-80 euroa kumeista vain rullia varten…)

Jos kokeilet niin kerro mitä seurasi.

Kyllä ei oo mulla vielä renkaat liikaa kuumenneet Antares-käsittelyssä, mutta johtunee tikkujaloista…

…mulla taas lentää liekkiä ja kipinää heti ekasta polkasusta :wink:

Lähinnä tuo melu-kysymys on laittanut pohtimaan noita trainerikumeja kun ei-yksin kerrostalossa asuvana tulee ajeltua sisätiloissa. Toisaalta tuskin nuokaan äänettömät ovat, joten ehkei kannata tuota hintaa panostaa.

Jos nyt kuitenkin nuo rullille hommaan, niin infoilen sitten miten toimivat…

Jotkut laittavat rullien alle eristäviä asioita, solumuovimattoa ja whatnot. Ääni ei oo niin paha jos se ei värise suoraan lattiaa vasten. Tää tais olla aika arvattavissa, ja kenties sullakin jo käytössä.

Ainiin - itellä Antaresin rullan muovipintaan tuli pieni halkeama, ja se rupes pitämään ihan hel-vetillistä meteliä.

…noista rullista ei mitään käsitystä, mutta tätä voin suositella lämpimästi kaikille:

http://www.motivus.fi/lajit-palvelut/indoor+cycling/aikataulu/center

Treeneissä mennään eri vastuksilla, istuen, seisten ja vaikka mitä, takuulla syke nousee ja hiki lentää!!
Juomapullo ja hikipyyhe mukaan!

Rokki soi TÄYSII, joskus parempaa joskus ei niin hyvää musaa.

Tonne mukaan vaan, ei se niin häpeällistä oo ja “matkan varrella” ehtii kyllä katsella “maisemiakin” kun treenajien keski-ikä on siinä parinkympin tietämillä… Toki salissa on melko hämyisää, mutta kumminkin.

Joskus viisi vuotta sitten Motivuksen spinningit oli ok, oli vaihtelua ja meininkiä ja pyöräilynomaista harjoittelua mukavilla mausteilla. Kun vuosi sitten tsekkasin tilanteen, homma oli laimentunut pahasti. Juttelin “Iisee” (jumalauta!) -ohjaajien kanssa jälkikäteen, ja he selittivät, että kadenssit on laskettu kokonaan alle 80, koska porukka ei pysty pyörittämään, ja vaihtelua vähennetty, koska “kukaan ei pysy perässä, eikä tempuista ole hyötyä”.

Hauskempia spinning-tunteja löytyy kuulemma muista kuntokeskuksista ja pyöräilyseurojen järjestäminä.

^kadenssit alle 80…? eeeiivvv

Kare,

joo, en epäile yhtään mutta sellaiselle (lue minulle) joka aloittaa pyörätreenamisen ihan nollasta on tuo sisäpyörälily ollut tosi opettavaista ja tehokasta.

Totta, että tunnilla tekniikoita ei ole montaa mutta ns. “paketin kasassa pitämiseen” eli oikea ajoasennon hallitsemiseen on mennyt yksi vuosi ja vieäkin olen kaukana optimaalisesta. En minä tuota itsekseen pyörätiellä ajamalla olisi oppinut.
Kadenssit ovat ehkä matalia, n. 80-110 arviolta, jotkut pätkät “juostaan” nopeammin mutta vastusta säätämällä saa hitaallakin tempolla niin kovaa treeniä kuin itse haluaa.
Hitaalla kadenssilla voi hyvin keskittyä oikean pyöritystekniikan hiomiseen, mikä minulle oli uutta sekin.
Minulle ainakin ihan riittävän rankkaa ja raskaimmista tunneista en vielä edes selviäisiäkään.

Joku tuossa ylempänä tuskaili rullapyöräilyn tylsyyttä, meluisuutta, tilanpuutetta ja takakumien kulumista eikä halunnut mennä ulos hankeen ajamaan, siispä sisäpyöräily on varteenotettava vaihtoehto.

Totta on, että esim jonkun Espoolaisen pyöräseuran (en muista nimeä mutta löytyy fillarikalenterista) talviviikkotreeneissä Solvallassa kadenssi on jotain 200 mutta jos ei pyöritystekniikka ihan vielä yllä sille tasolle niin realistina täytyy hakea jotain helpompaa ja kyllä tuo sisäpyöräily aina parempi ajokunnon ylläpitäjä on kuin sohvalla makoilu.

Se on selvä, että mikään ei voita pyöräilya aidossa ympäristössa, talvella tai kesällä mutta vaihtoehtojakin on.