Sinkuloitu Kulkuri

Sinkuloin Kulkurin mahdollisimman halvalla ja tässä lopputulos. Osat on oikeasti kierrätetty kolmesta eri raadosta (Kulkuri, Kaunotar ja Retki 5), kammet Fauberia jne. Uusia osia ovat vain renkaat, sisurit ja sinkulakitti. Rahaa meni noin 40 €, aikaa sitäkin enemmän. Kiekot ovat vanhaa 630 kokoa, takakiekon kokosin kokeeksi ite vanhoista osista. Lokarit tulee ensimmäisten sateiden myötä ja tankonauha kunhan jarrukahvat löytävät lopullisen paikkansa.

Kulkee ihan kivasti ja teräsrunko tuntuu pehmeeltä alumiinin jälkeen.

e. Näkyykö kuva?
linkkinä

http://desmond.yfrog.com/Himg6/scaled.php?tn=0&server=6&filename=kulkuri.jpg&xsize=640&ysize=640

en tiä johtuuko kuvasta mutta ainaki omaa silmää miellyttäs.

Mistä tollaset fauber-kierteiset polkimet joihin menee häkit? Suurinpiirtein samanlainen projekti kohta työn alla.

^ varmaan Kulkurin alkuperäiset. Vanhoihin kokoteräksisiin retkipyöräpolkimiin saa varvaskoukut kiinni. Tarkistaa vaan kiinnitysreikien etäisyyden, saattaa olla vanhemmissa polkimissa leveämpi.

^ juu, mulla on yhdet metalliset fauberpolkimet joihin häkit menis pienellä viilauksella/porauksella, mutta koska niiden laakerit on erittäin huonossa kunnossa, ja en oo keksiny miten ne sais avattua, ne on kayttökelvottomat.

Kauppoja en hirveän aktiivisesti oo vielä kierrelly (Oulussa), mutta tähän mennessä ainaki törmänny vaan muovisiin 1/2¨ kierteisiin.

ps. Hieno pyörä tulossa tosta.

^ Ei lähikaupoista varmaan uusia löydykään, paitsi noita muovisia. Maailmalta tilaamalla (Harris, cruiseri-/bmx-osia myyvät kaupat) tai kierrätyskeskukset, pyöräverstaat jne. Itselle löytyi yhdet käyttämättömät paikallisen takahuoneesta.

Mutta joo, tykkään tuosta Kulkurista, perusasiat hallussa ja vanha kromi kiiltää : )

BMX-puolelta voisi löytyä jotkut juniorikoon miniflätit tuolla 1/2" kierteellä. Sattumalta tiedän sellaisia olevan ainakin olemassa, kun pikkuveljen entisestä bemaksista meinasin korjata ne miniflätit talteen, mutta muutaman tunnin putsaamisen ja hinkkaamisen jälkeen niistä saikin vain pelkkää työn iloa, kun poljinkierre olikin yllättäen 1/2". Tämän jälkeen opin mittaamaan ensin.

Kiitos! Joo, polkimet on alkuperäiset ja häkit on Biltsun häkit, joista vain toinen mutteri on kiinni ja toisessa reijässä nipparilla kiinni. Ei varmaan kestä kovaa runttaamista, mutta toimii ainakin vielä.

Nätti ja simppeli, mitkä renkaat tossa on alla?

Renkaat on Biltemasta kanssa. 630-32 lukee kyljessä, mutta mittasin renkaan leveydeksi todellisuudessa ~29 mm.

Tämähän on nätti!

Kiinnostava projekti, mutta suorastaan ärsyttävä kuva. :slight_smile:
Saisiko sivusta päin ja ilman ylimääräisiä jälkikäsittelyjä?

Teräsvanteet näyttäisi olevan. Paljon lie kokonaispaino? Ajo-ominaisuuksista olisi hauska kuulla. Minkälainen stemmi? Kuvasta katsomalla ei saa käsitystä, alkaa päätä särkeä…

Voin laittaa sivukuvan huomenna, kuhan pääsen kotikoneelle. Kokonaispaino oli aika tarkalleen 13 kg henkilöpuntarilla mitattuna, eli ei kovin kevyt. Ajossa tuntuu aika letkeeltä ja laiskalta käännöksissä retkigeometrian takia. Pitäs tota välitystä muuttaa nykyisestä 47-16 → 47-18. Stemmi on vanha mutkamallinen, samanlainen kuin tässä.

http://img20.imageshack.us/img20/3910/dsc01414o.jpg

Tässä tää sivukuva. Nyttemmin pyörä on saanut tankonauhan ja lokarit.