Sinkulan jarrupohdintaa

Olen sinkuloimassa varaston perällä makaavaa hybridiäni. Alkuun tarkoitus olisi ripata turhat pois ja vaihtaa kiekot (koska vanteissa on halkeamia ja ne repeää kahtia koska tahansa). En ole mikään järjetön asiantuntija fillareiden kasaamisessa. Kaipaisin vähän sparrausta jarrujen kanssa.

Taakse ajattelin pistää tylsästi jalkajarrun, mutta kaveriksi haluaisin myös käsijarrun.

Fillarissa on nyt rumpujarrut. Miten vaikea tuohon olisi asentaa vannejarru eteen, kun haarukassa ei ole mitään kiinnikkeitä? Entä jos haluaisin eteen levyjarrun, onnistuuko se tuohon haarukkaan? Olisiko järkevintä vain vaihtaa koko haarukka?

Voisin tietty pitää rumpujarrunkin, mutta se on aika tehoton ja haluaisin siitä eroon.

Tässä on kuva rungosta (tuo sininen Tunturi H400):
http://alive.picmeleo.com/raw-photo/jpg/r

Jos etuhaarukassa on reikä niin saat kyllä vannejarrun siihen. Levyjarru et saa ihan yhtä helposti tohon kiinni. Ehkä jopa kaksi vannejarrua olisi paikallaan, ei kai ne jalkajarrutkaan niin tehokkaita ole.

Musta haarukassa ei ole reikiä. Täytyypä käydä tsekkaamassa.

Millä tuo etulokari on kiinni?

On muuten harvinaisen mielenkiintoisen näköinen stemmi rakennelma… Tuosta voisi saada lähikuvaa. Onx toi joku kierteinen jossa on adapteri vai miksi se näyttää noin paksulta…

Olisi muuten tuossa taustalla hyvän näköinen aihio. Söpön keltainen satulakin…

Eiköhän tuo stemmilö ole sellaista säädettävää mallia. En jaksa kaivaa kuvaa. Mut siinä läskissä kohdassa on hammastukset jotka sitten kiristetään haluttuun kulmaan.

happo-orgiat - 4:21, 22.4.2010 » Millä tuo etulokari on kiinni?
Etulokari on näin kiinni. Saako tuhoon jotenkin jarrun askarreltua? http://alive.picmeleo.com/raw-photo/jpg/C http://alive.picmeleo.com/raw-photo/jpg/D

Takana näyttää tältä. Pultit lienevät lukkoa varten?
http://alive.picmeleo.com/raw-photo/jpg/F

Stemmistäkin nappasin kuvan. Se on tosiaan säädettävää mallia. Ruma, aito ja alkuperäinen Tunturin osa.
http://alive.picmeleo.com/raw-photo/jpg/E

äääääh mäshäät vaan räädisti breiklessinä niinku kaikki coolit bemaksi duudit

Toi on se plan B.

Tuohon reikään mitä todennäköisimmin saa ns. maantiejarrun tai keskivedon. Käy kysymässä paikallisesta sopivaa. Taakse ei saa muuta kuin rumpujarrun tai jalkajarrun, jos et halua porata jarrusiltaa tai juottaa tappeja esim. v-jarruille. Sitten tietysti fiksi on myös vaihtoehto.

Onko tuossa muuten jotkut 622-millistä pienemmät kiekot? Jos ei meinaa löytyä sopivan mittaista etujarrua, niin voit huijata vähän ja laittaa halkaisijaltaan isommat kiekot. Näyttäisi tosin siltä, että ainakaan noita lokareita ei saa kiinni enää isommilla kiekoilla, mutta siihen ongelmaan löytynee vastaus Biltemasta.

jaamo - 8:17, 22.4.2010 »
happo-orgiat - 4:21, 22.4.2010 » Millä tuo etulokari on kiinni?
Etulokari on näin kiinni. Saako tuhoon jotenkin jarrun askarreltua? Takana näyttää tältä. Pultit lienevät lukkoa varten? Stemmistäkin nappasin kuvan. Se on tosiaan säädettävää mallia. Ruma, aito ja alkuperäinen Tunturin osa.
Etuhaarukan reikä on juurikin se, mihin saat maantiejarrun kiinni. Löytyy kaikista fillariliikkeistä. Internetsistä voit etsiä center-pull ja caliper- nimikkeillä.

Takahaarukan pultit on tarakan kiinitystä varten. Takahaarukassa ei vaikuta olevan porattuna reikää jarrun kiinnitykselle. Tuohon varmaan joku asiasta paremmin tietävä voi porata reiän.

Stemmi on tutunnäköinen. Tyttökaverilla on samantyyppinen.

happo-orgiat - 8:22, 22.4.2010 » Onko tuossa muuten jotkut 622-millistä pienemmät kiekot? Jos ei meinaa löytyä sopivan mittaista etujarrua, niin voit huijata vähän ja laittaa halkaisijaltaan isommat kiekot. Näyttäisi tosin siltä, että ainakaan noita lokareita ei saa kiinni enää isommilla kiekoilla, mutta siihen ongelmaan löytynee vastaus Biltemasta.
26" kiekot maastokumeilla ei ole kovin paljoa pienemmät ulkohalkaisijaltaan, kuin 622 kapeilla kumeilla. Itse olen käyttänyt vanhassa maasturissa jopa 42-622 kumeja. Maantiejarrukin voi olla helpompi asentaa, kun 622-vanne tulee lähemmäksi haarukan reikää.