Shimano Selecta

Tässä ajellut vanhalla helkaman “retkipyörällä”, oisko ollut kulkurikymppi.

Nyt vasen kampi alkanut heilua, näyttää siltä että että kampi on päässyt sisältä hieman pyöristymään, että tarvisi uuden kammen ja ehkä keskiön? Minkä mallisia keskiöitä voin etsiä tähän? Kammessa lukee siis Shimano Selecta.

Keskiö näyttää ulkoisesti tältä:

http://imageshack.us/a/img109/8241/19052013132.jpg

Mielessäni on ollut muuttaa pyörä jalkajarrulliseksi sinkulaksi. Joten tuo keskiö olisi lienee hyvä ketjulinjan säädön kannalta?

Edit: Tälläiset osat löysin ebaysta, oisko muita hyviä kanavia etsiä tietoa?

http://www.ebay.com/itm/VINTAGE-SHIMANO-SELECTA-SERIES-BOTTOM-BRACKET-AXLE-LATE-70-S-EARLY-80-S-NOS-/181138490030?pt=UK_sportsleisure_cycling_bikeparts_SR&hash=item2a2cb202ae

http://www.ebay.com/itm/VINTAGE-SHIMANO-SELECTA-3-PIECE-CRANK-ARM-NOS-ROAD-BIKE-/350797945185?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item51ad2fd961

Kampivalikoima on kohtalaisen suppea, kuten arvata saattaa, mutta tuohan taisi olla fauberkeskiön kanssa yhteensopiva, joten ainakin fauberadapterilla ja rahaa latomalla saisi vielä ihan toimivan pelin. Nää on vähän harmaata aluetta, että mitä näille pitää tehdä, koska noiden kanssa yhteensopivat kammetkin tuppaa olemaan heikkolaatusia ja ratasvalikoima on mitä on.

En ihan hiffaa, miten tuo voisi itsestään alkaa heilumaan, jos se on jo hyvän aikaa toiminut, oisko laakeri kenties löystyny? Vai liikkuuko kampi akseliin nähden?

Mutta mulla on stääshini kätköissä yksi vastaava setti sis. kammet, 52/42 rattaat, akselin, laakerit ja muut tilpehöörit, kierteettömään fauberiin muistaakseni. Lähetä yksityisviestiä jos kiinnostaa.

Minkälaista fauber-adapteria tarkoitat?

Osaako joku neuvoa minkälaisia keskiöitä tuohon voisi etsiä.
Yritän tänään vaikka avata tuon keskiön niin helpottanee osien etsintää.

Walto puhunnee pyörätohtorin fauber adapterista, joka löytyy saitilta kasettikeskiöt kategoriasta. Muuttaa siis fauberin brittikierteiseksi, eli voit heittää tilalle brittikeskiön ja jotkut peruskammet.