Satulat in general

Hakusessa olisi satula mahdollisimman matalalla profiililla, koska runko mukavuusalueen ylärajalla ja käyttäjä persjalkainen. Lisäksi aerotolppaa ei alemmas pysty laskemaan. Netistä löytyi vinkkinä Selle Italia SLR TT ja Toupe S.
Löytyykö keneltäkään ja paljonko nuo olisi matalampia kuin kuvan Selle Italia Flow X1

http://i.imgur.com/c5NQykK.jpg?

Istuinluitten etäisyyden saa testattua ihan ominkin alapäin: Suora aaltopahvin pala keittiön tuolille, istut sille. Kallistat persettä vasemmalle kunnes kuuluu vieno naksaus. Toista sama oikealle. Ja katso, pahvissa on kaksi kuoppaa. Mittaat kuoppien keskikohtien etäisyyden. Done.

^toimii, jos osaa pitää lantion oikeassa asennossa: mitä enemmän etunojaa, sitä kapeampi tulos. Itse mittautuin kahdessa liikkeessä, eikä tulos ollut niissäkään sama, vaikka oli ulkopuolinen silmäpari tarkkailemassa asentoa.

Eli pyrkisin käymään asiantuntevassa liikkeessä, jos ei luotto omaan proprioseptioon asentoaistiin ole tosi vahva. Varsinkin kun mittaus ei mitään maksa.

Tottakai on hyvä käydä asiantuntijan? mitattavana. Mutta aika lähelle pääsee itsekin kun laittaa tuolin kulman sojottamaan polvien väliin, jolloin asentoa voi muutella aika etunojaankin. Pahvia saa kaupan tädiltä. Voi sitten vertailla omia ja spesialistin mittauksia.

Kun asiaa lisää mietin, niin loppujenlopuksi hakisin kyllä spessua myyvästä liikkeestä testisatulavalikoimaa ja hakisin sopivan satulanleveyden mittauksen sijaan perstuntumalla. Itse tein juurikin näin, kun mittaustulos jäi kokojen väliin. Satulan profiili sekä pituus- että poikkisuunnassa sekin vaikuttaa vähän “efektiiviseen leveyteen”.

on se vaan niin että kun sopivan penkin löytää niin kyllä siitä ajamisesta nauttii täysiimmin rinnoin kuin ennen.

kannattaa testailla useita, ei se mittaaminen ole kuin puoli ruokaa…

referenssinä toki hyvä pitää epäsopivampia satuloita kuten kännärin keventelypenkki(SLR Ti) ja kauppapyörän muovilipare (aivan vitun hirveä penkki toi nitrox) jotta osaa sitten taas arvostaa sitä mukavuutta…

Mites Vertu, googlasin mut en oikein löytänyt mitään tyhjentävää vastausta, ehkä en osannut.

Kestääkö rymistelyä ja onko niin mukava kuin joku jossain väittää? Pitääkö olla vaipat ettei perse repee ja pukamat sekä pallit räjähdä vai onks tollasella meno leppoista niinkuin riippumatossa/korituolissa loikoilu?

kaukomieli - 17:30, 9.3.2015 » Mites Vertu, googlasin mut en oikein löytänyt mitään tyhjentävää vastausta, ehkä en osannut. Kestääkö rymistelyä ja onko niin mukava kuin joku jossain väittää? Pitääkö olla vaipat ettei perse repee ja pukamat sekä pallit räjähdä vai onks tollasella meno leppoista niinkuin riippumatossa/korituolissa loikoilu?
En ostaisi rymistelyyn mutta kaupunkibiitteriin oikein kustannus/grammatietoinen valinta. Itse pystyn ajamaan ilman bibsejäkin. Paljon mukavampi kuin mitä pastasiivilämäinen ulkonäkö antaa ymmärtää.

Ok, ehkä ei siis 29riin. Katotaan, voi olla et tippuu koriin jos tulee tarve tilata jotain muita äärimmäisyyksiä.

Valkonen superturbo, mitä käsittelyainetta pinnan sellaseen pikkuhalkeiluun?

About mukavuustasoltaan cambiumin kaltaista jakkaraa vigorelliin etsisin, mutta vähän moternimpaa ulkonäöltään. Mielellään vakosatulamalli.

Spessulla taisi olla jotain näihin raameihin mahtuvia ratkaisuja?

pieni merenneito - 13:53, 24.3.2015 » About mukavuustasoltaan cambiumin kaltaista jakkaraa vigorelliin etsisin, mutta vähän moternimpaa ulkonäöltään. Mielellään vakosatulamalli. Spessulla taisi olla jotain näihin raameihin mahtuvia ratkaisuja?
minkäslevynen cambium sulla oli?

vakosatuloita ainakin romin, toupe, phenom… varmaankin comp/expert-taso vois olla ihan hyvä, vähän enemmän päddinkiä kuin pro-penkeissä. ja vähemmän hintaa.

FF - 13:56, 24.3.2015 »
pieni merenneito - 13:53, 24.3.2015 » About mukavuustasoltaan cambiumin kaltaista jakkaraa vigorelliin etsisin, mutta vähän moternimpaa ulkonäöltään. Mielellään vakosatulamalli. Spessulla taisi olla jotain näihin raameihin mahtuvia ratkaisuja?
minkäslevynen cambium sulla oli?
Ei taida tota perusmallia ainakaan olla kuin 162mm leveänä, elikkäs vastaan: 162mm
vakosatuloita ainakin romin, toupe, phenom.. varmaankin comp/expert-taso vois olla ihan hyvä, vähän enemmän päddinkiä kuin pro-penkeissä. ja vähemmän hintaa.
Toupe Sport kiinnostaa jo hintansa puolesta ja Roubaix kuulemma aivan mukava sekin. Epäilyttää liekö toi Sport sitten liian pehmeä jo?

Kun ajan niin sellaiset 30km päivässä kertyis, luulis ettei tommosilla matkoilla vielä pääse paljon vaivaamaan jos on mukavuus yhtään edes sinne päin.

Voisi toisaalta lokittaa testijakkaraa sellon pyörästä joku päivä kun se kerran tossa vieressä on.

on niitä c17 ja c15 mut vähän veikkasinkin että se leveämpi malli löytyy.

168mm leveä romin evo comp gel löytyy myös. ajatkos tuota matkaa bibsuleilla? jos, niin ottaisin mahdollisimman vähän päddinkiä ettei ala paikat puutumaan. jos taas et niin ehkä joku toi geeli-mallisto vois olla jees.

entäs cambiumin lovimallit?

No siis ajan bibseillä todella, todella harvoin joten mun ei oikeastaan kannata asiaa siitä vinkkelistä miettiä.

Harkitsen itse asiassa testaisko jotain chargen jakkaraa. Muistaakseni makko kehui kovasti spoonia tjsp?

Mullon kaks 143mm Romin Evo Comp Geliä. Parhaita. Vois toimii Janillaki ku samankaltainen habi

Mulla on pari vanhempaa Toupé Gel:iä, mitä hän uutta versiota tuo nyt sit vastaa? Joka tapauksessa, tuolla polkee ihan ok vähintään 30-50km ilman pehmuisteita, vaikkei toppausta satulassa niin paljoa ookkaan. Toupéssa kun rungon jousto antaa vähän lisämukavuutta.

vanttera - 14:40, 24.3.2015 » Mullon kaks 143mm Romin Evo Comp Geliä. Parhaita.
tämmöinen herättää itsessäni myös mielenkiinnon ajatuksia, pitäis vaan tietää että 143 vai 155, ja tämä ehkä selvinnee myymälässä tai en tiiä?

Ainakin Turussa Spessu-myymälästä eli Foxcompista saa lainaan noita satuloitam testimielessä. Ota 155 kuitenki, “liian” leveestä ei oo mitn haittaa kuitenkaan

Jos oot spessua myymälästä ostamassa, niin ota paria eri mallia ja paria mittauksen perusteella valittua eri leveyttä testerit lainaan ja varmistu asiasta. Mikään ei kumminkaan kerro satulan sopivuutta niin hyvin kuin ajo.