SanPietro - ex.Romuläjä Rossin, joka ei ollutkaan Rossin

Hei kaikki Fixerit, löysin tämän palstan viikonloppuna, kun yritin etsiä tietoa Rossin polkupyöristä. Pelastin näet sellaisen romuläjästä lauantaina, tarkoituksenani tehdä siitä jonkinmoinen CycloCrossari. Googlehaku Rossin polkupyöristä viittasi useampaankin viestiketjuun täällä, niinpä pyydänkin apuanne. Tunnistaako kukaan tämän Italian lipun väreissä olevan Rossinin mallia tai ikää? Runkovaihdevivut viitannee kahdeksankymmentälukuun?

CRC:tä selatessani tulin johtopäätökseen, ettei ei ole kovinkaan taloudellisesti järkevää tehdä tästä CycloCrossaria, joten voisin koittaa käyttöentisöidä tämän. Hakusessa olisi siis ajanhenkeen sopiva etukiekko.

Jos aloitat vaikka tällä: Linkki

Ja fiksihommiin lue tuo saitin yläreunan fiksi-info.

Sulla on niin huono kuva, että on mahdotonta sanoa edes onko toi joku karvalakkimalli vai malliston paremman pään peli. Joka tapauksessa parasta mitä tolle voi tehdä on panna se johonkin kuntoon ja ajaa sillä.

Pistät tänne foorumille rungon myyntiin niin saat hyvät rahat. Kyllä mulle kelpais :slight_smile: älä missään nimes ala mitään cyclocrossaria tuommosesta vääntään.

Pittääpä ottaa iltasella parempia kuvia, josko malli siitä selviäisi. Onko tietäjillä vinkkejä yksityiskodista tai komponenteista, jotka voisivat antaa osviittaa? Tämä kuva oli jo sujahtanut facebookinkautta kännykkään ja sieltä google+ plussan, ni ei saata olla ihan orkkisresoilla. Toiveita äkkirikastumisesta pyörävanhuksen kustannuksella ei tällä hetkellä ole :wink:

Ota kuvia muhveista, takajarrusillasta, tarroista jos on ja jos osat orkkista niin nekin voi antaa suuntaa.

Täällä onpi lisäkuvia, tarkennukset tosin meni vähän persiilleen. Takakiekon napa on Maillardin ja siinä on luku 86, viittaus vuoteen? Kehä on joku belgialainen. Takavaihtaja taitaa ainakin olla tuoreempaa tavaraa, kun on Shimanon STX?

Täältä voi myös kysyä monivaihde jutista.

tästä saat muuten komeen fillarin! tyylikäs runko! vaihteet mäkeen ja ajoon…

Kämäisten osien, geon ja lokarikiinnikkeiden perusteella näyttäisi joltain aloittelijatason ajokilta. Varmaan ohentamatonta putkea? Kyllähän tuosta asiallisen arkiajokin saa tehtyä ja miksei se taipuisi myös krossikuosiin. Kammet on varmaan syytä laittaa kokonaan uusiksi fiksikäyttöä ajatellen. Ja Cinellin satula kannattaa ehdottomasti päällystää uusiksi!

Monivaihde puolella epäiltiin, että kyseessä olisi vale-Rossin? Rungosta ei kyllä löydy logoja tahi Rossin tekstiä tarroja lukuunottamatta.

-tipi- - 11:09, 1.11.2012 » Monivaihde puolella epäiltiin, että kyseessä olisi vale-Rossin? Rungosta ei kyllä löydy logoja tahi Rossin tekstiä tarroja lukuunottamatta.
usein niissä rungoissa on esim. tämän tyylisiä koristeluita:

http://farm4.static.flickr.com/3451/3911549978_8cbdee9b33.jpg

rossinin tarina suomessa on niin epämääräinen etten rungon “autenttisuudesta” osaa sanoa mitään. voisko olla rossini tarrotettu tunturiks ja sit vielä takas rossiniks?

Mun mielestä toi näyttää aika paljon samalta, kuin mun ja monen muun Rossin Infinity. Tarrat ovat samanhenkiset, eri väriset vain. Pakko silti sanoa, etten ole vastaavaa nähnyt koskaan. Osat ovat joo vähän mitä sattuu, mutta se on näissä ollut vähän tapana…

Dropoutit ja muhvit näyttävät samoilta, kuin mulla mutta näistä en vielä menisi takuuseen, koska ovat aika peruskauraa.

Keskiön seutu
Muhvi

Mä riisuisin tuon pyörän osista ja putsaisin perusteellisesti. Tuossa on osat aika kuraa, mikä ei tarkoita etteikö siihen voisi laittaa parempia osia kiinni.

Jos sulla on työntömitta, niin katopa satulatolpan halkaisija. Noissa Infinityissä se on mun ymmärtääkseni yleensä 26,4mm. Sitten, onko keskiömuhvin yläpuolella satulaputkessa Hand Made by Rossin -tarraa? Sellanen pyörän kuva sateenkaaren sisällä. Onko emäputken muhveissa leimoja? Mulla niissä on jotkut epämääräiset kulmat leimattuna, muistaakseni 72 astetta. Sitten vaan joko entisöimään, konversioksi tai mitä nyt sattuu keksimään. Toihan ei ole mikään arvorunko itsessään, eli jos osaamista löytyy / tuttavapiirissä on taitavia käsistään niin tee tosta crossari juottamalla cantilever-tapit runkoon kiinni. Renkaat mahtuu ja ois aika pähee.

Toi on sellanen runkosetti että kestää kyllä piiskata kesät talvet. Eihän se mitään paperinohutta teräsputkea ole, mutta sitä suuremmalla syyllä.

Terveisin lajitoveri

Väritykseltään toi on samanlainen kuin se 80-luvun alun kilpapyörä, jonka ostin Tampereelta puolisolleni. Tarinan mukaan joku Tampereen seuroista oli ostanut tuon näköisiä vehkeitä Ruotsista vähän enemmänkin, kun Suomesta ei saanut, ainakaan yhtä halvalla. Eli ehkä jotain Crescentin tehtaan tarroittamatonta erää, jonka seura tai jälleenmyyjä sitten tarroittanut miten huvittaa.

Kunnon kuvat muhveista ja dropouteista auttaisivat. Keskiön alapinnassa ja haarukan ruotoputkessa saattaa olla leimoja, jotka auttavat jäljille. Satulatolpan halkaisija, keskiön tyyppi, ohjainlaakerin standardi ym. seikat auttaisivat ainakin määrittämään, onko laitteella sukujuuria Italiassa.

Mutta mitäpä järkeä noita taustoja on pohtia, kun kyse mitä ilmeisimmin on keskitason härvelistä. Laittaa kuntoon ja ajaa, jos on sopiva.

Tässä vielä pari:

http://lh5.ggpht.com/_a0C2XDF_WtY/TBYhPy7HcPI/AAAAAAAAAno/VZf3PlZtx9A/IMG_3765.JPG
http://image.nettix.fi/extra/itemimg/993901_994000/rossin-infinity-993903_b_1ae3094b5c35cd72.jpg

^kaks alinta ei vissiin onfinityjä oo ja muistaakseni columbuksen rööriä.
e. hidas, ninjaeditoit pois :frowning:

Joo, hoksasin sen tossa kanssa. Se oranssi on Aellea, sinivalkea on columbuksen omaa muistaakseni. Infinityn rööristä taas ei oo mitään tietoa :smiley:

Niissä oli kanssa hienommat haarukat joten vaihdoin kuvat.

edit. Sanotaan nyt vielä että vaikkei noi Infinityt oo ehkä seksikkäimpiä italokilpureita niin mun mielestä ne on mukavia ja ketteriä ajaa. Ja niiden puolesta ei tarvii tosiaan pelätä. jos jätät lokarikorvakkeet, saat lokarit kiinni. Näppärää!

http://fc08.deviantart.net/fs71/i/2012/306/2/5/rossari_by_pppunk-d5jpso0.jpg eikös noi kolme kaikki ollu infinityjä? ainakin omaani olen viemäriputki rossinina pitänyt? ja joo 12e maksaa siirtokuvat rossiniin, eli kuka vaan saa maantiepyörästänsä “rossinin” :slight_smile:

Kare_Eskola - 12:07, 1.11.2012 » Väritykseltään toi on samanlainen kuin se 80-luvun alun kilpapyörä, jonka ostin Tampereelta puolisolleni. Tarinan mukaan joku Tampereen seuroista oli ostanut tuon näköisiä vehkeitä Ruotsista vähän enemmänkin, kun Suomesta ei saanut, ainakaan yhtä halvalla. Eli ehkä jotain Crescentin tehtaan tarroittamatonta erää, jonka seura tai jälleenmyyjä sitten tarroittanut miten huvittaa.

Mutta mitäpä järkeä noita taustoja on pohtia, kun kyse mitä ilmeisimmin on keskitason härvelistä. Laittaa kuntoon ja ajaa, jos on sopiva.

Itse epäilisin kanssa cressuksi, koska useita crescentin mixtejä ja harjoituskilpureita olen tavannu oikeastaan täysin vastaavilla osilla MM. http://img859.imageshack.us/img859/9168/kuva589.jpg http://farm3.staticflickr.com/2425/3943004577_8e33e00dc1_z.jpg

Myös kohtuu korkea headtube haiskahtaa cressulle jep!

Käytännössä kyseessä vois olla siis 309 cressu rossinin tarroilla.

Samahan tuo. Tällaiset tutkinnat vain kiinnostaa. Konversioksi vaan ja ajoon!

En löytänyt muita tarroja kuin yleiskuvassa näkyvät runkoputkien Rossin logot. Yhtäläisyydet kyllä intensiivisen Googlen kuvahaun tutkimisen jälkeen lähempänä mainittua Cresent 309:ä, kuin mitään Rossinia.