Saariston rengastie - Telttailu, vinkit sun muut hässäkät

Purjehtijat kyl piruksee mukavaa sakkia.

www.lautta.net tarjoaa reittioppaan tapaan toimivan näppärän haun noille lauttayhteyksille.

ite kans lähös juhannusviikon maanantaina kiertää tän, tips appreciated

Ei ny ihan varsinaisesti rengastiellä, mut jos on aikaa ni Ahvensaari eli Åvensor ehdottomasti poikkeamisen arvoinen. Pääsee päivittäin Nauvosta yhteysaluksella eli ilmaiseksi. Ite varmaan menisin yhdeksi yöksi. Siä on kaikkia jänniä luolia (Kirmon suntin länsipuolella) ja sit Uddnäsin kalkkikivilaitos järvineen. Vahva suositus.

Niin sanottua vapaata rantaahan tuolla reitillä on aika vähän. Täynnä mökkejä kaikki rannat. Ja punkkirokotus kannattaa tosiaan hoitaa kuntoon. Täällä päin saa punkkibussista, en tiä pk-seudun tarjonnasta.

Paljonko on aikaa käytössä?

E: Semmonen vielä, et ite varmaan ajaisin eteläistä reittiä Brandöön kautta Affenanmaalle ja sieltä sit laivalla takas Helsinkiin. Pohjoispuoli aika pliiplääplöö

Cafe Alppila Tää on se Iniön leirintäalue/mökkikylä.

Siisteimmät jutut saaristossa on kyllä ottaa lautta ulkosaariin. Aspö on mun suosikki - tosi siistiä luontoa ihmeteltäväksi 50% pienestä saaresta ja 50% varsin idyllistä pientä kalastajakylää - olikohan täällä 4 vakituista asukasta. Suosittelen ehkä buukkaamaan jonkun yöpaikan, jossa pääsee saunaan. Jurmossa on kivaa telttailla itsekseen, kunhan pahin sesonki on ohi. Heinäkuussa on Jurmon pienenpieni leirintäalue varmaan ihan tukossa.

Vastikään Eivorista Balduriksi nimensä muuttanut rempattu alus kuljettaa A-oikeuksin. Yhdensuuntainen matka on tosin suht pitkä, vaikka matkalla saattaa tuurilla bongata hylkeitä! (en ole bongannut)

Kaasivuorelta (kasberget) todella nätit näkymät. Finbyn jatulintarhalla voi käydä uhraamassa.

Mennyt vain vastapäivään ja oli kiva.

^^^kiitos! Tuolla saaristolla internet näyttää jääneen 90-luvulle… Hankala löytää yhtään mitään ajankohtaista infoa

grotto - 12:55, 8.6.2020 » Suosittelen ehkä buukkaamaan jonkun yöpaikan, jossa pääsee saunaan. Jurmossa on kivaa telttailla itsekseen, kunhan pahin sesonki on ohi. Heinäkuussa on Jurmon pienenpieni leirintäalue varmaan ihan tukossa.
Porukka täällä on varmaan kesälomasuunnitelmissa ottanu jo huomioon sen, että kaikkien ulkomaanmatkat on peruttu?

Losseista lähtiessä kannattaa aina antaa autojen mennä ensin, ja polkea sit saarivälit rauhassa. Mitään muuta liikennettä tuolla ei käytännössä ole. Ahvenanmaasta kyllä itsellä huonot kokemukset. Saariston rengastie ihan hemmetisti parempi ja mielenkiintoisempi. Yöpymisrantaa kyllä löytyy kun vähän jaksaa katsoa kartasta.

TJAAAH pakko erillisessä viestissä laittaa, että Saaristolääkärien punkkibussi just tällä viikolla ainakin Helsingissä ja siäpäi https://saaristolaakarit.fi/aikataulut/

voi se tietty aina olla emt

On se. Vakiopäivät eri kohteissa koko kesän.
Punkkirokotus kannattaa hoitaa jos pk-seudulta länteen ulkoilee.
Lohjanjärven ympäristö ainakin on jo aivokuumealuetta.
Myös siellä täällä pitkin rannikkoa aina Espooseen asti on yksittäisempiä ongelma-alueita.

Borrelioosin voi onnistua välttämään nyppimällä kaikki punkit pois riittävän ajoissa, mutta aivokuume tarttuu jos sitä kantava punkki pääsee kiinni asti.
Kaikkien punkkien huomaaminenkin on melko epätodennäköistä.

Rengastiellä ollut viimeksi ehkä 2005, eikä silloinkaan noudatettu annettua reittiä, joten kovin ajankohtaisia vinkkejä ei ole antaa.

Vähän ehkä myöhäistä sen rokotteen kanssa juhannusta ajatellen, mutta olisihan se 1. rokotekin varmaan parempi kuin ei mitään.

Itse lähdössä 23. päivä ajamaan Helsingistä (Midnight Sun Gravel) jos ei lomat pala. Kattoo nyt sitten paljonko on aikaa ja virtaa jäljellä kun pääsen saaristoon asti–jospa siellä ehtisi jotain muutakin kuin ravata lautalta lautalle. Tuskin silti enempää kuin yksi yö siellä kuitenkaan.

Onks kellään kokemusta semmosesta, että heittäis hitaamman osan porukkaa autolla johonkin ja sitten takaisin tullessa ajelis tylsimmät pätkät (esim. Parainen-Taivassalo n.80km) ite noukkimaan auto? Siinäkin jäis lopuille kuitenkin tommonen 140km retkeilyä pariksi kolmeksi päiväksi. Tietty ne joutuis muutaman tunnin venaamaan, mut jos vielä olis joku kliffa kohde päätepisteessä.

Eikö punkeilta välty jos käyttää pitkiä housuja? Semmoiset kevyet ja nopeasti kuivuvat toimii hyvin jos pitää heinikoiden läpi ajella.

Sun kannattaa tuo nimenomainen neuvo käydä kesällä todentamassa Saariston rengastiellä. Yövy maastossa. Älä tee punkkisyynejä.

Lautta-aikataulut kannattaa olla hollilla, kun tuola pyöräilee.

Kannattaa ajaa vastapäivään, kun ne pitkät lautat ei kulje kovin myöhään. Helpompi ajoittaa niin päin IMO. Muut lautat ja lossit menee paremmin.

Ja se ajomatka kustaviin on koko reissun ainoa paska osuus, niin kannattaa hoitaa heti alta pois.

Mossala Island resort on hieno, itelle vähän liiankin. Siellä on myös aika hyvä fribarata.

Kannattaa tutkiskella taukopaikkojen aukioloajat huolella sillä niissä on luultavasti aukkoja koronan takia.