S.Sebastian voimansiirtovaihtoehdot

Moro,

olen uusimassa sinkula-San Sebastianin voimansiirtoa, mielellään kokonaisuudessaan tai vähintään pelkät rattaat.

Ostoslistalla oli Suginon 75-sarja, mutta kävi ilmi ettei se istukaan ensimmäisen sukupolven Sebuun tosta noin vaan: kampi törmäisi stayhin. Keskiöksi en mielellään ottaisi muuta kuin 75, vaikka homma ratkeaisikin kuulemma suht helposti tietyllä keskiöllä ja oikealle siirrolla.

A. Voiko chainstayta muokkauttaa (missä?) usean millin verran jotta 75-koneisto mahtuisi? Originaalissa Sebussa nykyisellä 45-millisellä ketjulinjalla jo pelkkä ratas on lähimmillään 4mm chainstaystä.

B. Onko vaihtoehtoisia, vastaavanlaisia (erittäin laadukkaita ja kauniita) kampi-ratas-keskiöyhdistelmiä tälle potilaalle?

C. Onko tässä nyt nöyrryttävä uusimaan eturatas ja vapari suht halvalla ja vaihtaa 10k kilsan jälkeen runkoon johon menee parempia osia? Just nyt ei oo varaa ihan siihen.

vastaus

42 millin linja ainakin onnistuu jä jää milli hyvää tilaa väliin. Mulla oli vanhassa maantieteräsrungossa - fleksaavassa sellasessa millin väli eikä runtatessakaan helposti osu.

42 millin linja ainakin onnistuu jä jää milli hyvää tilaa väliin. Mulla oli vanhassa maantieteräsrungossa - fleksaavassa sellasessa millin väli eikä runtatessakaan helposti osu.

75:t saat mahtumaan kun laitat 115mm ISO-standardin keskiön jolloin ketjulinjasta taisi tulla jotain 46mm. Itse laitoin lisäksi takarattaan taakse 2mm spacerin, että sain ketjulinjan tarpeeksi suoraksi. Näin tein itse kun muutama viikko sitten 1st gen Sebuun 75:t halusin laittaa.

Kyllähän teräsrunkoja voi toki krimppaillakin, mutta en tiedä, kannattaako tän hintasissa rungoissa tehdä ainakaan diy menetelmillä.

Mitä noihin toleransseihin tulee niin mulla on 2001 rollerissa 2-3mm kammen päästä chainstayhin ja maalit on hinkkautuneet kesän jälkeen. Eli runtatessa ottaa snadisti osumaa. Spideri ei samalla tavalla flexaa, mutta Launchpadistä lähti maalit koska siihen väliin jää hiekkaa ja muuta roinaa - väliä oli reilu milli. Nuo ratakeskiöt jättäisin hyllyyn, jos aiot vuoden ympäri ajaa. ISO keskiöistä velocea tai centauria.

edit: ja tuota viltsun menetelmää olen käyttänyt monessa pyörässä hyvällä menestyksellä. Parin millin spaceri menee hyvin lähes kaikkiin napoihin ja sillä saa riittävän suoran ketjulinjan.

Joo viittasin siis juurikin rattaan ja chainstayn väliin, kun tässäkin oli tuota väliä pohdittu.

onhan se seiskavitosen keskiö ihQ ja smuutti, mutta ei olisi omakaan valintani ympärivuotiseen ajoon.

sitä tuossa tulin ajatelleeksi, että jo jollain vanha Ellipsen takakiekko niin sehän olisi tuohon Viltsun kertomaan komboon aivan nappiin.

Runko takuupalautuksena myyjäliikkeeseen ja uusi tilalle, eikö tuo ole aika selkeästi virhe tuotteessa? Vispin crimppasin mutta kalliimmassa rungossa vaatisin oikeutta.

^

Runko ei ole uusi ja kyseessä on “ominaisuus”. Nykyisissä rungoissa mahtuu ratakammet pyörimään.

netspider - 9:30, 3.10.2014 » Runko takuupalautuksena myyjäliikkeeseen ja uusi tilalle, eikö tuo ole aika selkeästi virhe tuotteessa? Vispin crimppasin mutta kalliimmassa rungossa vaatisin oikeutta.
Paitsi että ekan geniksen sebun tuotetiedoissakin luki jotain että vaan 130bcd kammet tjsp mahtuu pyörimään. Uudempiin taitaa mahtua jo.

e. myähäs

pidempi akseli ja takakiekkoon fix-g tai pulttinapa tai rotorit kammiksi

fix-g/pulttinapa ^

edit: mein kompfh

Juuh 130 bcd kammilla 45 milliä mahdollinen ja 144 en lähtis kokeileen ees ehkä jos ei pakko. Tämä oman 1st gen yksilön perusteella. Messengereissä ei onneksi mitään vikaa ja speissailut yms kikkailut takana voi unohtaa kun ketjun kireys järkevä.

Tai mitenkäs esimerkiksi neliskanttikeskiöön sopivaa NOS maantie-Shimanoa Ebaysta, kuten Dura Ace 7400/10 tai 600 6207 (joka näyttää muutenkin profiililtaan vähän SG75:lta). Eikös ne oo ihan riittävän hipoa? 130 BCD -fiksirattaita saa kyllä.

vanhat maantiekammet böijjaa

Kiitos kaikille hyvistä pointeista ja ehdotuksista (kiitos huonoistakin, taas vähän maailmaa nähneempi).

Jäljelle jäi

  1. JIS-linjasto Defiant/Gimondi pitkällä White Indin keskiöllä. Näiden saatavuus ei näytä kovin hyvältä. Lisäks en tykkää ajatuksesta että kammet ja ratas on yksi tuote.

  2. 75-setti pitkällä Phil/Centaur/Veloce-keskiöllä. Kattelin myös Ennätyspitsaa kampisarjaksi mutta saatavuus näyttää huonolta ja pitäis vielä oikeet kootkin osua (46-49T / 170 mm).

Näyttäis siltä että seuraavaks etitään keskiökauppaa.

Otat noi https://www.bike-components.de/en/Campagnolo/Record-Pista-170mm-Kurbelgarnitur-p5520/

Yks piikki lisää ei sua tapa.

Onko kukaan kokeillut asentaa uudemman polven sebuun Campagnolo Record Pista -kampia? Viitteellisen q-factorien tutkimisen perusteella ongelmia saattaa tulla.