Ruskea romu

Morjes! Tää on mun eka viesti tälle foorumille, suhteellisen hukassa ollaan kaiken suhteen. Ei oo esimerkiks mitään hajua että mikä on AMA, ja sanasto on suht hukassa. Pikkuhiljaa on tässä alkanu tulemaan termit tutuksi…

Homma lähti tämän pyörän osalta siitä, et parivuotta sitte löysin raadon jätelavalta. Katoin että runko on ihan sopivan näkönen ja kokonen eikä pahasti ees ruosteessa, et tostahan vois saada itelleen fillarin. Sinkuloista saati fikseistä mulla ei juurikaan kokemusta ole, täällä Rovaniemellä on helpompi törmätä poroon entä sinkulaan. Eli lähdin tekemään vaan kevyen näköstä peruspyörää ympärivuotiseen kaupunkiajoon.

Tarkotus ei ollu tehdä mitään liian fiiniä vaan steampunk-hengessä jotain vähän rosoisempaa. Renkaat, vanteet, satula, ohjaustanko ja ketjusuojus lähti roskiin. Idea oli et kasaan tän fillarin mahollisimman vähällä rahalla ja vaivalla, ja siksi vanteet (eli ns kiekot?), ketjut ja ohjaustanko (jota oon kaventanu) on ostettu biltemasta, gripit on alkuperäset. Satulan oon löytäny lähimetsästä joskus ja ulkokumit on ruskeat Schwalben Fat Frankit, 50mm leveät ellen väärin muista. Tuon tavaratelineen oon tehny ite. Yhteensä joku 120e meni osiin.

Pyöräkärpänen on nyt purassu sillai että enskesäksi on tulossa ihan oikea sinkula käsijarruilla, tässä romussa kun on jalkajarrut. Eikai tästä tän enempää.

Lumikola - 21:26, 13.2.2014 » Mitään kokemusta ei oo, mutta ostin Biltsun riserin tähän.
Hyvin teit.

Sehän on ihan pyörän näköinen. Satula näyttäisi keulivan vähän ja ohjaamo-osasto näyttää jokseenkin oudolta korkean mutta nysän stemmin takia.

Ei muuta kun kovaa ajoa tälle.

WOUUU AJOPYÖRÄ! tää on nätti. onneks olkoon! oikases vielä penkkiä vähän vaakatasoon ja minusta tanko sais olla enemmän mummis. se mitä tää tarvii ni ajoa! pikku vinkkinä et jos alat sitä filoo vääntään ens kesäks ni tee projektilanka jossa kyselet mielipiteitä. ihan vaan siks et tänki ois voinu tehdä 20e. oppirahat on maksettava mut rajansa siinäkin. lisää kuvia tästä! hyvä fiilis…

ohjaamo - pelko
satula - inho
muuten ok
renkaat on parhaat renkaat

120 ee osiin, hyikh! Mutta tunnelmallinen ajopörä, asiallista aloittelua. Kallista satulaa, hommaa parempi stemmi ja heitä tuo tarakka mäelle :smiley:

Upea kuva muuten!

vähän OT, mut mikä on tän ajopyörän määritelmä?

Ihan hauska pappis. Tanko tietty vois olla se biltsun comfortkin, mut sportkin ok. Keulakin näyttää Wound Upilta ja Rovaniemestä pisteet. Asemarinne/Piekkari/Toriskeida/Tivoli 2000-2006 neverforget.

tnts - 22:07, 13.2.2014 » vähän OT, mut mikä on tän [i]ajopyörän[/i] määritelmä?
oletan, että määrittyy ns. negaationsa kautta. eli ei-missikisapyörä. lisäksi sisältää normatiivisen näkemyksen: ajopyörä = hyvä.

tarkentakaa/oikaiskaa toki.

e. ama tarkoittaa tietojeni mukaan yhtä kuin arvostele mun ajopeli.

kid_scientifik - 22:19, 13.2.2014 »

e. ama tarkoittaa tietojeni mukaan yhtä kuin arvostele mun ajopeli.

se on Annetaan Myydään Annetaan

Erittäin kaunis valo tuossa kuvassa. Aloin jo miettiä, että onko se todellistakaan vai jotain photoshoppihommia. Väreistä tulee mieleen joku 1800-luvun hollantilainen maisemamaalaus.

Asiallista! Ja pointsit siitä että on omaan kotikaupunkiin löytynyt viimeinkin sinkula/fiksi-ihmisiä. Ja edelliseen kommenttiin, Rovaniemen talvi ja kevät on aikas hienoja.

Tulin aloittajan nimimerkin ja otsikon perusteella tarkistamaan, ettei joku oo kuvannu meikän Plugia kaupungilla ja vääntänyt kustannuksellani raskasta pilaa.

Stemmiä olis varmaan varaa pudottaa alaspäin ja saattaapa ajoasento muuttua sellaisesta jopa mukavammaksi, kunhan satula nyökkää siinä mukana ihan hiukan.

Rovaniemellä varmaan talvi ei ole kovin loskainen, joten lokareille ei ole tarvetta. Tämmösiä tylsyyksiä mä olen alkanut miettiä kuraperseilyn alettua kyllästyttää.

valokuvaaminen ainakin hanskoissa

b-veli - 0:11, 14.2.2014 » Erittäin kaunis valo tuossa kuvassa. Aloin jo miettiä, että onko se todellistakaan vai jotain photoshoppihommia. Väreistä tulee mieleen joku 1800-luvun hollantilainen maisemamaalaus.
suosittelen reissua pohjoiseen talviaikaan jos tuo valo kiinnostaa. livenä vielä paljon parempaa. itse olen kytännyt katkerana kavereiden kuvasyötteitä laskutouhuista samoilta leveyspiireiltä koko "talven".

kuvaus 10/5, fillari perus käyttöpyörä joten en rupea missikisojen tyyliin pisteyttämään.

Vitsit täähän aiheutti keskustelua, siistiä! Tota stemmiä mietein jo alunperin et alentaisin sitä, mutta se sitten jäi tommoseksi. Lokareita ei tosiaan Lapissa tarvi, talvella ei ole loskaa ja lumi on painautunu kovaksi. Varsinki tommosilla vähä paksummilla renkailla ei oo ongelma, jarrutusmatkat pitää vaan huomioida.

Yks mikä Rovaniemellä on erityisen perseestä, on autoilijoiden asenteet. Täällä on myös surkeassa kunnossa monet tiet ja vähän mäkistä, mutta siitä mäkisyydestä on välillä vaikea nauttia kun ei pysty luottamaan autoilijoihin. Viimetalvena jäin yhdellä toisella pyörällä auton alle, ajelin aamulla töihin Evakkotietä joka viettää loivasti alamäkeen. Tämä Evakkotie risteää parin muun tien kanssa aika pahasti, mm. Rovalan risteyksessä, ja siinä on stop-merkki. Auto tuli stop-merkin takaa mun päälle, en ihan ehtiny alta vaan auton keula osu johonki polkimiin ja takarenkaaseen. Ihmettelen miten itelle ei käyny siinä mitenkään, mut se oli hyvä opetus ettei koskaan pidä luottaa autoilijoihin. Ja oonki nyt alkanu katteleen kypärähommia, varmaan täältäki löytyy joku kypärä-topicci.

Siistiä et täällä on vanhoja Rollolaisia tai jotai taiteiden tiedekunnan vanhoja opiskelijoita. Toi valokuva tuli otettua alkutalvesta huvikseen, enkä sanois sitä 10/5:seksi. Ehkä 8/10, venttiilien kohdat ei täsmää, toi on kuvattu vähän heikolla linssillä liian isolla aukolla ni ei oo tarpeeksi skarppi ja ois muutenki voinu kuvata filmille saman homman. Mut mukava et joku tykkää!

Pari lisäkuvaa vielä. Pyöristä vois ottaa joskus enemmänki kuvia, ois vaan kunnollinen kohde mitä kuvata, heh.
https://imagizer.imageshack.us/v2/1066x708q90/89/kemt.jpg
https://imagizer.imageshack.us/v2/1066x708q90/513/amsx.jpg
https://imagizer.imageshack.us/v2/1066x708q90/197/ej34.jpg

Nykyään ohjaustanko on vielä vähän kapeampi ja oon pitkään miettiny että teen tohon ite mahollisimman rujot lokarit. Katotaan saanko aikaseksi.

tällaisen harmaan talven perusteella ei paljoa vaadita 10/5 -kuvaan kunhan vaan keli on kohdillaan :wink:

Hehe no joo. Kuva on muuten otettu Kemijoen jäältä 24.11. eikä tota oo pahemmin photoshopattu, vähän vaan katottu sävyjä kuntoon. Hyvä vastavalo kajasti kun aurinko oli laskenu. Alkutalvi oli kylmä ja vähäluminen niin luonnonjäät oli luistelukunnossa, ite en silti tota pidemmälle uskaltanu viedä pyörää.

Kevättä odotellessa, ja sitä että pääsee ajamaan asfaltille. :slight_smile:

Siisti pyörä.
Stemmi vaihtoon ja satulan asentoa rukkaksin.
Kuvat on kyl hemmetin hyviä.

Hauska pörä =) Sattumoisin kun viime viikolla kävin Rollossa, oli hemmetin loskasta ja märkää, enkä nähny yhtään poroa, mutta näin yhen fiksin :stuck_out_tongue:

Oho, oot nähny toisen Rollon kahdesta fiksistä. Kummatkin on mun tietääkseni mustia, oliko se käppyräsarvinen vai suoralla tangolla? Sen käppyräsarvisen oon vilaukselta nähny vaan pari kertaa, miettiny mikä ja kenen se on.

Viimeviikolla oli pohjosinta lappia myöten lämmintä, nyt on onneksi taas pakkasta. Vaikka vaan -1,2’C, niin se riittää. Puut on taas lumiset. :slight_smile: