Runkokoon laskeminen - Mixte & muut naistenrungot?

Mistä löytyy hyvä laskuri naistenpyörän runkokoon laskua varten?

Hakusessa n. 160-senttiselle, lyhytjalkaiselle tyttölapselle runko sinkulaprojektiksi.

Laskureihin syötetään yleensä iso joukko tietoja ja sitten mietitään että minkälaisessa asennossa aikoo maantiepyörällään ajaa. Hyvä sitä asentoa tässäkin on miettiä. Jos asennon täytyy olla pysty eikä käsiin saa kohdistua painetta, tulee toimeen isommallakin rungolla (pituus luokkaa 520-540mm). Lyhyellä ja korkealla stemmillä ylös nostettu, taaksepäin taivutettu tanko.

Jos ajoasennosta halutaankin matalampi, on syytä pyrkiä mahdollisimman lähelle lukemaa 500mm.

Mixtet tuntuvat useimmiten olevan alkujaan 700c-kiekoille tehtyjä. Oletko harkinnut pienempiä vannekokoja? Mitoiltaan vastaavanlaiselle ajajalle pohdin alustavasti 559-konversiota. Voi kyllä tulla aika ihmeellisen näköinen, sillä paksuja renkaita ei ole tarkoitus käyttää. Kammiksi tietty 160 milliset tai jopa lyhyemmät.

Tsekkaa myös uudet Createn mixtet. Muistaakseni niitä saa melko pienessäkin koossa.

Onko pakko olla mixte? Ostettiin viime kesänä vaimokkeelle Fuji classic track, 49cm rungolla. Kompliitilla hintaa n. 400e kotiin kannettuna Velodromeshopista.
Löin riserin, vapaarattaan ja flättipolkimet kiinni ja mimmi on todella tyytyväisenä sillä ajellu.
Tostahan on saatavissa myös kids-versio 650c kiekoilla, satulaputki 43cm ja vaakaputki 50cm. Velodromeshopista kohtuuhintaan. Suosittelen, hinta-laatusuhde mielestäni ihan kohdillaan.

Mull Dundane - 4:16, 14.2.2012 » Mixtet tuntuvat useimmiten olevan alkujaan 700c-kiekoille tehtyjä. Oletko harkinnut pienempiä vannekokoja? Mitoiltaan vastaavanlaiselle ajajalle pohdin alustavasti 559-konversiota. Voi kyllä tulla aika ihmeellisen näköinen, sillä paksuja renkaita ei ole tarkoitus käyttää. Kammiksi tietty 160 milliset tai jopa lyhyemmät. Tsekkaa myös uudet Createn mixtet. Muistaakseni niitä saa melko pienessäkin koossa.
Pienempi rengaskoko ei korjaa mitään muuta kuin standover heightiä, eli rungon pituus on todennäköisesti vielä ongelma. Mixtet joissa vaakamitta on vähäisempi kuin 53 senttiä ovat käsittääkseni varsin harvassa.
konkeli - 9:09, 14.2.2012 » Pienempi rengaskoko ei korjaa mitään muuta kuin standover heightiä
...ja toe overlappia.

Hmm…itsekin pohdin tuota 559-rengaskokoa, mutta isommassa kiekossa on sen verran etuja pienempään, että pitäydyn edelleen 700:ssa. Onhan noita fillareita 28-tuuman kiekolla nykyään paljon myynnissä myös lyhyemmillekin (lue: normaaleille suomalaisille) naisille. Vaakaputken on kuitenkin oltava ns. hamekorkeudella, Mixtenä tai muuten.

Ongelmana tosiaan saattaa olla myös ylettyminen ohjaimiin, ellei nyt ihan hirveää cruiseritankoa haluta laittaa. Muuten pystympi ajoasento on paikallaan.

piti ihan tarkistaa tuo “normaalit suomalaiset”:

wikipedia

RTZ - 9:26, 14.2.2012 »
konkeli - 9:09, 14.2.2012 » Pienempi rengaskoko ei korjaa mitään muuta kuin standover heightiä
...ja toe overlappia.
... ja painopistettä.

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=74578
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=74565
?

Ihme ettei ketään oo tätä vielä tarjonnu

http://leprince.fi/Le_Prince/ladyblack_files/Le%20Prince%20netti%20(1%20of%2022).jpg

Ja löytyy Turusta, paikanpäällä imho hyvännäköinen peli ja saa myös runkosettinä
LePrince

Itse kun vastaavaa ongelmaa olen pohtinut pidempäänkin niin tuli sitten viime viikolla vastaan tämä:

http://www.konaworld.com/asphalt_simplicity.cfm?content=roundabout

Tosin kylläkin vaihteilla mutta sinkulointiystävällisillä dropeilla. 53 koko vaikuttaa aika kompaktilta paketilta myös. Kalliinpuoleinen on kyllä hän.

tnts - 0:39, 15.2.2012 » piti ihan tarkistaa tuo "normaalit suomalaiset":

wikipedia

Korjasin.

Kummityttö olikin kasvanut ja pituus onkin 163 cm, eli oisko se 52-54 cm runko sitten sopiva? Olikos tuo mitta muuten pystyputki eli korkeus vai vaakaputkimitta eli pituus?

PItuus yksinään kertoo loppujen lopuksi aika vähän, ihmiset on erilaisia paitsi pituutensa myös mittasuhteiden osalta. Kannattais ehkä syöttää ne kummitytön mitat johonkin laskuriin niin olis suuntaa-antava tulos, josta lähteä.

Vaakamitta on useimmiten tärkeämpi, satulakorkeutta voi säätää aika paljon verrattuna stemin pituuteen. Eikä mixtessä tuu kovin helposti ongelmia standoverinkaan kanssa.

Nyt on pakko sotkeentua tähän lankaan sen verran että - millaista pyörää tässä nyt ollaan rakentamassa? Ne mitat riippuu ihan siitä laitatko tiukkaa fiksiä, lötköö mixteä vai jotain trickträckkiä.

Monissa mixteissä on mummopyörämäinen pitkä runkokoko, joka lyhyellä stemmillä ja taakse kaartuvalla tangolla sopii pienemmällekin ihmiselle.
http://balticdesign.files.wordpress.com/2008/11/classic_dutch_bicycle.jpg

Jos meinaat laittaa sen oikean fiksin niin ota tytöstä mitat ja hakkaa ne sinne Competitive Cyclistin laskuriin tai kato valmistajan/myyjän suositus. Näissä kannattaa tietenkin pitää jonkinlainen lähdekritiikki mukana, eli Anttilan suositukset kannattaa jättää huomiotta. Fiksissä suositeltu runkokoko on ollut tavallisesti hieman pienempi kuin vastaavassa maantiepyörässä.

Oma tyttöystäväni on 160 senttinen selkävikainen ja hyvin on pärjännyt pienimmällä Bianchi Pistalla, jossa pystyputki on 49cm ja vaaka jotain 52cm. 54cm on mun mielestä jo liian pitkä vaakaputki sille sun asiakkaalle, jollei se ole kasvamassa lisää. Ite olen huomannut (175 senttisenä, joka ei ole Espoon keskimitta, mutta Sodankylässä/Säkylässä oli kyllä keskimitta ihan varmasti koska varusteet oli AINA loppu), että kaikissa omissa fikseissäni on vaakaputken keskeltä-keskelle mitta vakiintunut 53.5 senttiin.

Mixte Rant:
Ja unohtakaa jo tänä tasa-arvon aikana ne mixterungot, mikä ihme niissä kiehtoo? Tytöt polkee niillä hame päällä tasan kaks kertaa keväällä ennen kuin ne huomaa, että alushousujen esittely koko maailmalle ei olekaan niiden juttu. Ettehän te laita niihin mixteihin hameverkkojakaan! Parempi, että ne tytöt polkee pyörällä ilman hametta kuin kulkee bussilla hameessa.

Monipuolinen mixte runko She Devil Bikes – Handsome Cycles

No tässähän ollaan hakemassa/rakentamassa aivan tavallista vapaarattaallista tai vaihtoehtoisesti jalkajarrullista kaupunkipyörää suht’ vähän pyöräilleelle tytölle, joka ei nimenomaan tykkää vaakaputkesta. Sinänsä kyseessä ei välttämättä tartte olla juuri Mixte, vaan muutkin “naistenrungot” käy.

Budjetti on rajallinen, mutta kun ei viitsisi lahjansaajaa ihan markettimummiksellakaan (edes uudelleenmaalatulla ja tuunatullakaan) rankaista. Sitä paitsi valmiina löytyis jo korkeaprofiilinen 28" sinkulakiekkosetti alle heitettäväksi.