Runkoja 70°-71° istuintolpan kulmalla (seat tube angle)

Onko jollain tiedossa runkoa (cyclo, gravel, maantie), jossa istuintolpan kulma olisi jotain väliltä 70°-71°?

Koluttu ja googlattu on. Tällä hetkellä mennään Pompetaminella (STA 72°) ja reilulla setback-tolpalla, satula tapissaan taka-asennossa. Ongelma on lähinnä roippakoivet, pituus/sisäsauma on 180/91.

pistä 2cm korkeampi etuhaarukka?

Pistä brooksin satula?

EDIT äh, olipa paska vinkki. Ei nyt kyllä tuu ihan heti mielee.

Pidempi haarukka (vähän isommalla rakella?) kuulostais järkevältä.

Ei kuvaa tosta Pompetaminen nykykokoonpanosta saisi? Näkemättä vähän epäilen että ohjaamon pidentäminen voisi auttaa. Haarukan pidentäminen ei muuta kehon ja fillarin kontaktipisteiden suhteita (joka on OP:n ongelma) toisiinsa mitenkään, tuottaa vain takapainoisemman ajoasennon.

onko 180 / 91 sitte niin super hankala? Itellä muistaakseni 181/87 ja ajelen vagabondia (72,5°) suoralla tolpalla penkki aika lailla keskellä

onko kyse KOPS jutuista vai polvikivusta via ITB vai kuis?

rostfrid - 14:20, 18.2.2020 » Ei kuvaa tosta Pompetaminen nykykokoonpanosta saisi? Näkemättä vähän epäilen että ohjaamon pidentäminen voisi auttaa. Haarukan pidentäminen ei muuta kehon ja fillarin kontaktipisteiden suhteita (joka on OP:n ongelma) toisiinsa mitenkään, tuottaa vain takapainoisemman ajoasennon.
Ei haarukan pidentäminen pelkästään, mut äkkiseltään järkeiltynä haarukkaa pidentämällä tulisi loivempi STA (toki myös HTA samalla) ja sit vois kompensoida sitä takapainoisuutta laskemalla ohjaamoa alas. Toki siinä muuttuu pyörän ohjattavuuskin samalla, mutta sais ainakin sen satulan tarpeeks kauas keskiöstä. Ja sit jos lähtee tosissaan speksailemaan, niin voisi metsästää sellaisen pyörän, jossa on jyrkähkö HTA ja normaali tai loiva STA (onko näitä ees?), ja sit tehdä siitä pitemmällä haarukalla itselleen jotakuinkin sopivan ja jokseenkin järkevästi ohjattavan pyörän. Mut tässä on jo niin monta muuttujaa mukana että lopputulos selviää vain kokeilemalla. Äkkigooglauksella Pompetaminessa on semiloiva keula jo valmiiksi, ja haarukkaa pidentämällä voi mennä jo liian loivaksi.

/mutu

Jos on vielä jotenkin poikkeukselliset mittasuhteet jaloissa? Pitkät reidet ja lyhyet sääret lisäisi setbackin tarvetta.

Mut minkälainen satulatolppa on nykyään? Onhan niitä jotain erikoistolppia huomattavasti 30mm pidemmällä setbackilla. Varmaan sellainen on helpompi löytää kuin kysytynkaltainen runko.

Mut jos jalat on suhteellisen normaalit, niin miksi sen satulaputken pitäisi olla edes loivempi. Eikö tossa ratkaisu olis lähinä korkeampi ja lyhyempi runko? Miten se eroaa, jos jalat on suhteessa pitkät vs yhtä pitkät jalat mutta kokonaisuudessaan pidempi henkilö.

bike_futurist - 14:22, 18.2.2020 » onko 180 / 91 sitte niin super hankala? Itellä muistaakseni 181/87 ja ajelen vagabondia (72,5°) suoralla tolpalla penkki aika lailla keskellä onko kyse KOPS jutuista vai polvikivusta via ITB vai kuis?
Josta tuli mieleen että jos nimim. tnfbadlands käyttää lukkokenkiä ja -polkimia niin auttaiskohan klossien siirtäminen taaksepäin?

https://www.ergotec.de/files/Produkte/57450001.jpg

Frendillä on myös vastaava ongelma, pitkä reisi, lyhyt sääri. Nykyiset pystyt satulakulmat aiheuttavat polviongelmia vaikka yrittäisi setbackillä ja satulaa taakse viemällä saada asiaa kuntoon.

https://m.tori.fi/vi/66107435.htm

Kiitos. Tuossa Pompessa on keula, jossa on 7 mm alkuperäistä keulaa enemmän korkeutta, off set 45 mm.

Lähinnä se on se kun vähän pidempään satulassa istuessa ranteet eli kädet puutuvat, kun niille tulee liikaa painoa. Täällä oli joskus jossain hyvä käytännön ohje ajoasennon hakemiseen: istutaan satulassa ajoasennossa ja otetaan kädet ylös tangosta tai selän taakse. Jos keskivartalon lihaksia pitää pinnistellä huomattavasti että ajoasento pysyy, niin satulaa siirretään taakse niin, että ajoasento on helpohko pitää.

Kun nykyasetuksissa työntää takapuolta jonkin verran satulan “yli”, niin paino käsille vähenee ja asento tuntuu paremmalta. Siinäpä se olisi.

Ei kyllä raaski oikein mitään mittatilausrunkoa, kun ne taitavat kustantaa sen tonnin halvimmillaankin. Singular Peregrinessähän on sama STA kuin Pompessa, mutta lisäksi se sellainen EBB-keskiö (mikä lie suomeksi?), jolla saisi kiepsautettua keskiön eteenpäin, ja virtuaalinen STA saattaisi olla lähempänä 71°.

Jos joku haluaa Peregrinestä eroon, niin ostan. Kiitos näistä muista fillarivinkeistä, levyjarrut kuitenkin pitäisi saada alle.

Olisi ehkä ihan hyvä että postaisit selkeän sivukuvan pyörästä, niin kaikki ekspertit voi spekuloida ajoasentoa.

Jos kaipaa tollasta yksinkertasta alurunkoa ja keula löytyy valmiina niin mieleciltä taitaa saada joillakin satasilla edullisimmillaan suomeen pelkän runkosetin custom geometrialla.

Ensiapuna kääntäisin satulan nokkaa muutaman millin ylöspäin. Varsinkin jos satulan nokka on alaspäin, paino tulee käsille ja aiheuttaa puutumista.