Rungon ruostesuojaus

Huh. Pelkäsin, että muistin aivan väärin ja sitten pitäisi taas hävetä ja tehdä itsemurha.

Pelastit minut pinteestä!

Anteeksi kun en huomannu vanhaa tobakkia heti…

Eli kannattaako vanhaa runkoa putsailla ensin jollain liuottimella lotraamalla, vai ruikkiiko suoraan sisään suoja-aineet? Juurikaan ruostetta ei näyttäis olevan vielä.

välillä liuotan välillä en riippuen miltä sisäpuolet näyttää ja kauan on aikaa tai kärsivällisyyttä odotella rungon kuivumista ennen tectyliä

suutinsarja eli pitkä letku kannattaa kyl vetästä liukkarin nokkaan lopuks ja töräyttää sen läpi vähän ettei mee vahasta tukkoon

Motonetistä ei letku- & suutinsarjaa taida enää saada.

Muistaakseni jossainpäin foorumia on Tuuren (?) kattavat ohjeet tentulla, sinkkihapolla ja ties millä lutraamisesta, mutta kai se tunkeutuva ML-etuliitteinen litku suojaa tarpeeksi muutenkin, jos ei ole pahasti ruosteinen runko.

Muistaakseni sikojen ripulilääkkeellä? piti rassata putket kylpyammeessa pulloharjan kanssa. Mut en tiedä koskiko se vain yli 63-senttisiä Cressuja. Tuurella oli kyllä muitakin hyviä käytännön neuvoja.

Tässä se vanhempi ketju aiheesta.
Tectyl ML ja Dinitrol ML lupaavat pysäyttää alkaneen ruostumisen. En ole putsannut vanhaakaan runkoa ite mitenkään, vaikka ei kai joku sitruunahappohuuhtelu haittaiskaan. Uutena käsittelemäni rolleri ei ekan sadan tonnin aikana nähdäkseni ole ruostunut.

Kiitoksia vinkeistä :slight_smile:
Taidan hakea jompaakumpaa ML:ää ja suihkutella sellaisenaan sinne. Tossa rungossa on onneksi muhviliitokset ja isot reiät keskiön ja emäputken kautta suihkutella, ja alaputkessa on muovisten kuoripidikkeiden jäljiltä kolme muutaman millin reikää mistä saa oivasti tuhautettua, eli pitäs onnistua lyhkäsemmälläkin putkella suihkutella. On tuolla kans jotain ohkasta kutistemuovisukkaa mitä voinee käyttää letkuna.

Tectyl ML

Käry on intensiivinen eli käsittely tuuletetussa tilassa mielellään P2 -maskin kanssa. Kokeile ensin johonkin paljon suuttimesta sitä kamaa tulee niin syntyy käsitys ja vetele letkulla reippaasti ainakin pari vetoa per kohta putkien sisälle, mut älä liikaa ja sit pyörittelyä todella hitaasti loogisiin suuntiin kätösissä hyvin pitkältä tuntuvia aikoja ja valuta lopulta ylimääräiset pois joka tuutista. Aine ei jämähdä mitenkään kiireellä kiinni. Anna kuivuu vuorokauden ja pyyhi ohuella öljyllä tahmeet vahatahrat ulkopinnoista pois. Pieniltä kertymiltä putkien nurkkiin ei voi välttyä ellei vedä todella ohuita suihkasuja jolloin korroosionkesto väistämättä kärsii. Runko kannattaa jättää just sellaiseen asentoon kuivumaan, että kertymät valuu sinne minne vesikin kerääntyy käytössä eli oikeinpäin niinku olis kiekot kiinni.

Kierteiden puhdisteluun en näe syytä.

Tällanen kuva löyty kovalevyn uumenista.

https://lh3.googleusercontent.com/X2HjDKqNr6DauwYxU_6C7fkvN0nQ3QkpMlJFsYdiBgI_8UfjPQYLd5Vv7mdrwB_TN0EuvN0Wg4ajOvjT30fAL5jJOVTuQwwS__-WHg2bOwWxyyXQKpY2h3RCgvi0qR3K0GP9PwDw1RbHq-xlinZI_G2WKado0KGv7FWRjqjDQa7yhFGeN2bLPybUFAjEijwkfmcU9woC3IIcMqgfv20I9al7LuU93Y_3Y4PLiClnTUrn1TBuYjJH2LIHR6Hbq8mttpgqbYRuN0IuFDK-R-L_hOZVE0xDFJLZdZ2exw-Ygfh6FoQ4jsZ2GIg4T5rAepXvG8Ujb5OMSf4QsUmLj_8EF1ORSmRBZlBoGLsqXWzG7kNVxr1hamseKgzvhlfAF-CBFM7PsDHe_6I10HYBIcZN4wjhXq6Vl55p3sKhAIYR0lHH6K26Oth08K_ZwsMk7XShCe_Meb18yAo4iDo2Rgg2fmd7sSmZhQIeE9Bvf-XB_7n-qU8vYatj-ZfdDTXLy8CXXtGfmt7DBGT7sBRRwB-yOxOpQHQk3VNGXMLB9tNmlqbiwtT9LzPQUBGa3vr5Y_K3CLkZvPgY8aC1hTBOY90C6ctZZJxfByJeNOxbYFBw_IbjSVJXBfmbWw_vAy32FsnY5L3OOHfRdKMZG7frk_zYBGfszmQIUvnCaHQ=w948-h711-no

Kuvassa alle 2v laakeri. Kannattaa porata se viemäri mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Ei toi viä rikki ollu mut jäi asentamatta takas.

Häh. Tuossahan on kaikki kurja pysähtynyt uloimpaan kuoreen.

Jos keskiö ei pyörinyt smuutisti, laakereiden hajoamisen syy on päässyt muualta sisään, kuin runkoputkien ja keskiömuhvin kautta.

just meinasin tulla tota postaamaan.

Lumikko - 22:40, 28.11.2017 » Häh. Tuossahan on kaikki kurja pysähtynyt uloimpaan kuoreen. Jos keskiö ei pyörinyt smuutisti, laakereiden hajoamisen syy on päässyt muualta sisään, kuin runkoputkien ja keskiömuhvin kautta.
Ei toi siis viä pilalla ollu mut ei huvittanut laittaa tota takas kun oli uus pöydällä vieressä. Kuva ei ehkä kerro kaikkee, yllätyin et oli niinkin ruvella. Saattaa olla viä tallessa, oishan siinä viä kilsoja mut saas nähdä.

Vähän luottoa erikoiskeskiöön hei!

Pointti on sinänsä hyvä ja selvä, että viemäröinti kannattaa porata jos reikää ei jo ole.

Kuvassa ei ole mun nähdäkseni kuin ulkopuolelta likainen keskiö, jonka sisälle on voinut joutua ryönää muualta. Tuolla kupin pohjalla näkyy kirkas rengas, eli siihen rungon sisällä vellonut pahuus on pysähtynyt. Itse keskiöhän on kierteidensä puolella noilta kohdin täysin tiivis.

Eli ymmärsit pointin mut jaksat silti vääntää jonkun perunalla otetun kuvan äärellä.

Jep, likahan siinä vaan kuplii ja kukkii ruosteen eri sävyissä.

Ja taisinkin sanoa jo pari kertaa että keskiö ei ollut menetetty tapaus, oli varmaan ihan riittävän smootti eikä sen sisälle ollut siis joutunut mitään ryönää.

TM testaa (vuodelta 2007)

k23435 - 13:50, 31.10.2018 » [TM testaa](http://www.hulifer.net/paku/kuvat/TeknariRuosteenEsto.pdf) (vuodelta 2007)
hmm törmäsin tähän kanssa tutkimuksissani hmm

mp? tectyl ml manttelin puolesta kyselen.

Dinitrol ML. Sillä olen aina mennyt. Autoissa ja pyörien rungoissa.

:lock: :point_right: Rungon suojaus