Rungon maalaus

wehola - 22:34, 1.3.2015 »
Odie - 22:30, 1.3.2015 » vitukova toi hydrodipping. Oispa jotain maalattavaa.
kahvikuppi jne.
Pystyn samaistumaan.
Munarkki - 22:34, 1.3.2015 » Hyvä pohjamaali on noissa juduissa melko kova juttu kans. Akryyli- ja vesiohenteiset ei siis toimi myöskään.
Tulin vielä sen vera sössöttää et noi käyttämäni oli alkyyli-maaleja...

ei hemmetti, en voi lakata ajattelemasta nyt semmosta sängynaluslaatikkoa, mahtuiskohan sellaiseen upottamaan fillarin kokonaan…

Tee kehikko puusta ja laita päälle paksu muovi. Tadaa, fvll cvstom allas on valmis.

Menee hiukan ohi aiheen, mut aina kun joku sanoo TADAA, tulee tää mieleen…

Kestävyys tolla menetelmällä knos

mikkes - 10:09, 2.3.2015 » Kestävyys tolla menetelmällä knos
Maali vaikuttaa nyt kovalta. Lakkaan haarukan vielä. Voin testata pinnan kestävyyttä. Paiskin soraa ja hakkaan ketjulla. Kerron tuloksista.

fifty shades of gray

Ja tietty maalin kerrosten määrä veden pinnalla vaikuttaa. Se nyt tais olla sanomattakin selvää…
Ja minkä lainen braimeri siellä on alla. Niinkuin Munarkki tais todeta.

En usko, että kesto eroaa hyvin duunatusta alkydispraymaalilla (mitä siis noikin oli?) vedetystä pinnasta. Omassa colnagossa kesti jonkun verran osumia, mutta terävät osumat kyllä aiheutti chippejä. Primeristä ja pohjahionnasta varmaan eniten kiinni. Jos isket perus alpinan hiomatta ämpäriin tolla tekniikalla niin aika nopeesti varmaan chippailee jos ei muuta duunia tee.

Kitaraan joskus swirliä kokeilin. Onnistui ihan hyvin, enkä muista, että olisi ollut mitään eroa kestävyydessä normaalimpaan itsemaalaukseen verrattuna. Tosin aika lyhyen aikaa pinta oli käytössä ennen kuin hioin pois ja maalasin uusiksi, koska tyylitaju jne.

Onko meillä täällä akryylit, alkyylit ja alkydit sikin-sokin-sekasin :smiley: ?

Ei kun akryyli ei sovi alkydin/alkyylin kanssa. :slight_smile:

Edit:
Nää ois ollu kovia jos ei olis akryylia.
http://imagizer.imageshack.com/img909/8525/bo1Upc.jpg

Ei muuten ollut noi akryylia vaan alkydia…eli metallinhohtolakka päällä.
http://imagizer.imageshack.com/img537/2326/Vooghe.jpg

Kiinnostava maalituote tulossa markkinoille, väritön päivänvalossa mutta hämärässä heijastimena toimiva pinnoite.


Volvo Lifepaint

http://www.volvolifepaint.com/

Laiskottaa ja olis entisöintimaaliduuni hakusessa. Mistä kannattas kysellä? Muutama huntti alkais olla kipuraja, pitäs sisältää muhvit eristävän maalauksen, kestävän maalin ja dekaalihommat lakan alle jne.

josbanse - 13:24, 21.1.2015 » Maalauta mielecillä. Ral ja ilmeisesti customvärivalikoimaakin. Maalauksen hinta oli jokusen kybän. (Ainakin tiattaessa runko). Luulis että noissa maissa käytännössä kaikki duunit joilla voittoa tehdään, kelpaisi.

Piikikästä. Runko on vähän erilaisen käsittelyn toivossa…

http://s4.postimg.org/5g57t4kp9/image.jpg
http://s4.postimg.org/66xxywn2l/image.jpg
http://s4.postimg.org/pel2vi5e5/image.jpg
http://s4.postimg.org/eldkmzo3x/image.jpg
http://s4.postimg.org/cfj9shknh/image.jpg
http://s4.postimg.org/ms5keke6l/image.jpg
http://s4.postimg.org/fsrif7e8d/image.jpg

Päivän kuvatarina.
En oo tästä poolopyöräprojektista jaksanu erikseen topsua laittaa niin laitetaas nyt tänne. Tänään ekaa kertaa tosiaan opettelin hiekkapuhallusta ja ruiskumaalausta.
Ensin siis lähti haarukasta maalit veks. Puhallin oli melko raskas ja aika kauan sai puhallella, jotta maalit lähti kunnolla irtoamaan. Meni kans vähä aikaa, että löysin oikean puhallusetäisyyden ja kulmat. Tuota maalin katoamista oli suorastaan maagista seurata. En katsonu kelloa kuinka kauan tuossa meni. Ajantaju katos. Seuraavaksi kävin haarukan läpi kauttaaltaan hiomapaperilla, jotta maali tarttuis paremmin. Ennen maalausta piti vielä pyyhkiä haarukka sinolilla rasvan irrottamisesksi. Sitten ruisku käteen ja maalaamaan. Tääkin oli mulle ihan uutta. Opin ainaki sen, ettei maalia suihkutella minne sattuu vaan mieluummin yhdensuuntaisia vetoja ja ohuita kerroksia, kuin että yrittäis kerralla saada paksun pinnan. Maali alkaa sillon vaa valumaan. Mietin tän jälkeen, etten enää ikinä käytä kilikolia mihinkään : D niin siistiä jälkeä tuolla sai! Ruiskun putsaamisessa ja kokoamisessa oli vaa sit omat juttunsa, jota en vielä osannu, mutta huomenna jatkan. Tähän tuli nyt siis vain ruostesuoja ja pohjamaali.

Ensin oli suunnitelmissa kannuttaa vain tuo haarukka, mutta nyt kun innostuin tästä näin paljon niin voisin harkita koko rungon maalausta jossain vaiheessa.

Kyllä spraykannullakin ihan hyvän jäljen saa aikaiseksi, mutta pullosta tulevan tavaran laatu ei yllä ruiskun tasolle. Ruiskulla myös suutinten, paineen ym säätö on mahdollista. Mulla on samaa hommaa edessä tässä keväämmällä kun maalailen cinelliä.