Rungon maalaus

Sen voi vielä korjata. Hinkkaat muhvin ja putken pään kirkkaaksi ja viet paikalliselle halpis metallimiehellehenkilölle. Toholla kuumaksi ja tökkäys messinkiä. Menee 5 minsaa.
Helsingissä pieniä metallitöitä tekee ainakin U6-verstas. Jos asut muualla. Ehkä joku muu osaa neuvoa paikan.

juu ja irrotus kannattaa tehdä esim rautakangella

saattaa huomata siinä homman tuiskeessa että uutta runkoa putkeen (sic)

Tohon fiberfix? Noei kainy.

Nyt voisin alkaa maalaa kiltasta samsonii tos paukkupullol yömyöhään johonki enemmän alkuperä sqwad väriin.Punasta on kaks ja hopeaa on ykks ja sinistä on ja ruosteen väriä on.

Väriehdotuksia?

bhang for nyck onse millä pitkään jo olen rullannut, ei siis mitään kalliita värejä myös rungon oikaisijan asiantuntemuksen tietäjien mielipeiteitä kuulisin kannattaako hyvin littanaa teräsrunkoa lähteä elvyttämään takaisin käyttöön.

e.Tulin hyvin iloiseksi mannise punaisesta pikkubussista.Jos ikin vielä.

Ääh en taida jaksaa.Olkoon oginellina tossa hyllyllä :slight_smile: :frowning:

Feeek. Kävin maalarilla ja se veti esiin Standoxin perusvärit ja helmiäiset. Lähin menemään ja yritin muka himassa mietiskellä että mitähän väriä sitä valitsis. Jahkaamisesta ei tuu loppua, joten päätin, että lähden rungon kanssa maalarille ja valitsen siellä ekan hyvän. Pitää kattoa josko hylkään DIY-idean kokonaan ja keskityn fiilistelemään bullittia ja ajamaan maalatulla pyörällä säätämisen sijaan. Vaikka toisaalta maalailusta on pitkä aika ja tuoreen maalin hajusta tulee aina hyvä mieli.

Jatkan yksinpuheluani ja itseni vakuuttelua: nyt ei oo aikaa säätää joten maalari saa hoitaa. Matkalla maalaamoon keksin, että maalarihan se on ammattilainen ja osaa tehdä mulle feidit. Runkkasin värejä puol tuntia maalarin kohteliaasti odotellessa ja lopulta päädyin vitivalkoiseen runkoon, johon feidataan kirkasta merenvihreää takahaarukan ja keulan puoliväliin. Maalarilla ei ollut mitään kivoja superkirkkaita värejä valikoimissa enkä halunnut ottaa oranssia kun ei parta kasva. Nyt ootellaan soittoa.

En nyt tiiä kun ei liity maalaamiseen, mut pintakäsittelyyn kuitenkin. Oon tässä miettiny pystyiskö tollasen vanhan ruosteisen rungon käsitellä jotenkin niin, että vanhat malit ja rusteet säilyis, mutta ruoste ei pääsis pahenemaan ja leviämään. Tykkään lookista, mutta käyttöikä kiinnostaa.

Eikös noita tuossa kohtaa yleensä lakata?

IhanaTaina - 12:42, 4.2.2015 » En nyt tiiä kun ei liity maalaamiseen, mut pintakäsittelyyn kuitenkin. Oon tässä miettiny pystyiskö tollasen vanhan ruosteisen rungon käsitellä jotenkin niin, että vanhat malit ja rusteet säilyis, mutta ruoste ei pääsis pahenemaan ja leviämään. Tykkään lookista, mutta käyttöikä kiinnostaa.
Luukutat sen kuitenkin parin vuoden päästä, joten turha heittäytyä romanttiseksi. Isä teki siskon taloon portaikon teräksestä ja sisko vaati ruosteiden säilyttämistä, joten vedin ruiskulla polyuretaanilakan osien päälle, aika näyttää miltä se näyttää. Voithan ostaa maalikaupasta 2k spraytölkin ja ruiskia runkoon, mutta se muuttaa koko rungon yhtä kiiltäväksi eikä dingit ja ruosteet enää erotu samalla tapaa.

Kelasin vaan totamiten lakka pysyy kiinni. Noh täytynee vaan kokeilla, jos menee reisille niin parempi vaan hioa koko roska. Ei ois paha homma kun yksi veto hioma sienellä toi paljaan teräksen esille ja vei kaikki maalit mukanaan.

Hain rungon maalaamosta, tämmönen minttupuffetti:

Pari valumaa mutta muuten hyvä pinta. 80€ maksoin.

mikäs?

raikas!

Merida Cyclocross 4 Sibbon keulalla. Mun vaihdemaantiepyörä lokareilla.

Mikäs maalaamo? Hinta tuntuis olevan aika halpa.

Aika Arrowspeed, eli hyvä

EI saatana nyt tiedän mistä tää on tuttu. Arrowspeed! Hyvä on.

Maalaamo on Hangossa. Täällä syrjäkylillä vuokrat ei maksa mitään joten hintakin on jotain muuta kuin pk-seudulla. Eikä toi jälki ole mitään huippua. Pari kertaa automaalaamoja käyttäneenä olen huomannut, että tommosen pienen pyöreän putken maalaaminen ei ole taitona itsestäänselvyys isoon, sileään pintaan tottuneelle.

näyttää ihan hyvältä, mitä nyt kuvasta voi päätellä. 80e parilla pikkuvalumalla vai viisinkertainen hinta virheettömästä - en kauaa miettisi.

Plastidippikokeilu suunnitteilla. Mitä tulisi ottaa huomioon maalausprosesssissa? Aineeseen olen lukemalla tutustunut, joten olen tietoinen sen ominaisuuksista ja repeilyvaarasta jne.

Lähinnä mietin, että riittääkö yksi spraykannu runkoon, vai tarvitsenko enemmän kelvollisen pinnan aikaansaamiseksi? Myöskin ajatuksia herättää rajaus. Leikkaanko ei-toivottuihin paikkoihin joutuneen maalin mattoveitsellä tai vastaavalla pois, vai toimiiko teippaaminen pintojen eristämiseen?

Useampia ohuita kerroksia vaan riittävän etäältä suihkit, tulee kestävämpi ja tasaisempi pinta. Riippuen tekniikasta ja kärsivällisyydestä yks kannu saattaa riittää. Teipillä maskatessa lähtee teippejä irti repiessä dippi helposti mukana eli itse oon ainakin suihkinu kokonaan ja vetäny veitsellä rajat.

riippuu sävyeroista, musta dippi peittänee paljon paremmin kuin vaaleammat värit. 2 pönttöä vihreää ei riittänyt runkoon ja haarukkaan alkuunkaan tasaiseen peittävään väriin. 3 purkkia ois voinut jo riittää.

vetelin keskiön suojaksi vaseliinit, muuten annoin vaan palaa. sit tosiaan puukolla leikkaa reunat ja repii niin lähtee vääristä pailoista siististi irti kunhan on tarpeeksi maalia eikä vaan pieniä roiskeita. ohjainlaakerin kupit oli paljaana paikoillaan maalauksen ajan. ja jos pakko suojata ympäristö takertuvalta kumipölyltä niin mieti suojausten koko yläkanttiin ja sen jälkeen tuplaa suojausalue.

tossa oma pari senttiä, pysynyt maalit kiinni paljon paremmin kuin odottanut, dipit pistin maalien suojaksi että kestää maalipinnat mahdollisimman pitkään ehjänä ilman että tarttee pätkääkään miettiä ajaessa moisia.