Rungon maalaus

asiaa

K-raudasta löytyy myös ainakin mastonin dipsua

pieni merenneito - 8:01, 22.1.2015 » mistä plastidipiä muuten paukkupullossa?
"aidon" plastidipin kanssa taitaa riippua täysin sävystä, neonvihreää jostain syystä piti tilata jostain autotuningkaupasta mutta musta/valkoinen -akselilla ois ollut jyväskylässä ainakin yhdessä paikassa hyllyssä.
Odie - 8:04, 22.1.2015 » [B-marketista.](http://www.biltema.fi/fi/Autonhoito/Maalit-ja-lakat/Kumimaali-3654/)
Onko joku kokeillut tota väritöntä? Tuleeko kuinka siisti jälki. Kiveniskuteipinkorvike kiinnosta.

Olin tosta rungon maalauspalvelun hinnasta eka sillai HUH, koska olin kuullu, että joku tekee jossain kaatopaikan lähellä satkulla jotain. Mutta jos taitoa vaativasta ammattipuuhasta puhutaan, tuo on mun mielestäni vasta työn hinta ja materiaalit tulisi päälle. Elikkäs jos jälki on hyvää - kuten kuulemma on - on hinta suorastaan edullinen. Pieni rahahan se ei ole. Sillä vaan saa hyvää.

Verotusta ja yhteiskuntaa koskevaan ulottuvuuteen pitää todeta, että mielestäni veroja sopisi keventää, mutta leikkaukset kohdistaa muualle kuin vaikkapa noihin Kelan korvaamiin syöpälääkkeisiin.

Rosen dad core biekin musta sävy on black anodized. En tiedä onko oikeasti anodisoitu. Miksei alurunkoja anodisoida vrt. maalaus?

Rungon maalaus alkoi kahden tunnin hionnalla.

Ja siihen se jäi tänään jäi. Vien rungon paikalliselle automaalarille, joka laittaa vielä salaisen värin pintaan ilman lakkausta. Sitten teen vielä salaisella tekniikalla pinnan, jollainen on ehkä nähty lähiaikoina tällä foorumilla. Sitten vien rungon lakattavaksi. Katotaan mitä tästä tulee.

Ettei vaan ois roiskeita tulossa? Raporttia ootellessa! :slight_smile:

Top Dog - 14:04, 25.1.2015 » Rosen dad core biekin musta sävy on black anodized. En tiedä onko oikeasti anodisoitu. Miksei alurunkoja anodisoida vrt. maalaus?
se pinnote on mikrometrien paksuinen vrt. pulverimaali joka on paljon paksumpi elikkäs ei myöskään ihan niin herkkä naarmuille. kaipa se on myös kustannuskysymys ja tietääkseni paljaaseen alumiinin ei kai tartu maali tai tarrat niin hyvin sitten, evt.

Tulee ehkä vähän väärään topikkiin, mutta en parempaakaan löytynyt. Kokeilen eka saada vastauksen täältä. Olin hommaamassa projektiksi kuvan runkoa ja tarkemmassa tarkastelussa selvisi, että toinen vaakaputki on hieman muhvistaan rakosellaan. Vaatiiko mimmosia toimenpiteitä? Tarkoitus olisi hioa vain maalit veke ja paukkupulloilla uusi pintaan. Voi olla, että tarvii vielä jatkaa rungon metsästämistä…

^Ei toi vaadi varmaan mitään jos et halua tehdä. Tossa tapauksessa suosittelisin sitruunahappo+perunajauho+vesi kiisseliä, jota sipaset tonne ruosteeseen, annat vaikuttaa ja peset pois, ja ruoste on tiessään. Sitruunahapolle hintaa apteekissa pari euroa sellaselle muutaman sadan gramman pussille.

Josbanse, jos lukisit mitä kysyttiin. Kaverilla irvistää putki muhvista, ei kysytty ruosteen kanssa pelaamisesta.

Mä pistäisin tuon roskiin, ja etsisin ehjän. Oiskohan mällätty runko?

konkeli - 21:33, 26.1.2015 » Josbanse, jos lukisit mitä kysyttiin
Ei voi kaikkee keretä kun on niin kiire neuvomaan muita?

Sen voi vielä korjata. Hinkkaat muhvin ja putken pään kirkkaaksi ja viet paikalliselle halpis metallimiehellehenkilölle. Toholla kuumaksi ja tökkäys messinkiä. Menee 5 minsaa.
Helsingissä pieniä metallitöitä tekee ainakin U6-verstas. Jos asut muualla. Ehkä joku muu osaa neuvoa paikan.

juu ja irrotus kannattaa tehdä esim rautakangella

saattaa huomata siinä homman tuiskeessa että uutta runkoa putkeen (sic)

Tohon fiberfix? Noei kainy.

Nyt voisin alkaa maalaa kiltasta samsonii tos paukkupullol yömyöhään johonki enemmän alkuperä sqwad väriin.Punasta on kaks ja hopeaa on ykks ja sinistä on ja ruosteen väriä on.

Väriehdotuksia?

bhang for nyck onse millä pitkään jo olen rullannut, ei siis mitään kalliita värejä myös rungon oikaisijan asiantuntemuksen tietäjien mielipeiteitä kuulisin kannattaako hyvin littanaa teräsrunkoa lähteä elvyttämään takaisin käyttöön.

e.Tulin hyvin iloiseksi mannise punaisesta pikkubussista.Jos ikin vielä.

Ääh en taida jaksaa.Olkoon oginellina tossa hyllyllä :slight_smile: :frowning:

Feeek. Kävin maalarilla ja se veti esiin Standoxin perusvärit ja helmiäiset. Lähin menemään ja yritin muka himassa mietiskellä että mitähän väriä sitä valitsis. Jahkaamisesta ei tuu loppua, joten päätin, että lähden rungon kanssa maalarille ja valitsen siellä ekan hyvän. Pitää kattoa josko hylkään DIY-idean kokonaan ja keskityn fiilistelemään bullittia ja ajamaan maalatulla pyörällä säätämisen sijaan. Vaikka toisaalta maalailusta on pitkä aika ja tuoreen maalin hajusta tulee aina hyvä mieli.

Jatkan yksinpuheluani ja itseni vakuuttelua: nyt ei oo aikaa säätää joten maalari saa hoitaa. Matkalla maalaamoon keksin, että maalarihan se on ammattilainen ja osaa tehdä mulle feidit. Runkkasin värejä puol tuntia maalarin kohteliaasti odotellessa ja lopulta päädyin vitivalkoiseen runkoon, johon feidataan kirkasta merenvihreää takahaarukan ja keulan puoliväliin. Maalarilla ei ollut mitään kivoja superkirkkaita värejä valikoimissa enkä halunnut ottaa oranssia kun ei parta kasva. Nyt ootellaan soittoa.

En nyt tiiä kun ei liity maalaamiseen, mut pintakäsittelyyn kuitenkin. Oon tässä miettiny pystyiskö tollasen vanhan ruosteisen rungon käsitellä jotenkin niin, että vanhat malit ja rusteet säilyis, mutta ruoste ei pääsis pahenemaan ja leviämään. Tykkään lookista, mutta käyttöikä kiinnostaa.

Eikös noita tuossa kohtaa yleensä lakata?