Rungo-valinta?

En pysy enää kehityksen perässä, joten muut valveutuneet auttavat. Pitäisi saada lyhyt jalkaiselle ja -kätiselle naisihmiselle 120mm -perällä runko ympärivuotiseen käyttöön. Kokeilemma vanhaa kunnon steamrolleria kokona 49 (vaakaputken pituus 52,8mm saattaa olla pituuden rajoilla, mutta Santtu kokeiluttaa runkoaan)… mutta mitä muita vaihtoehtoja maailmalta löytyy talviuskottaksi rungoksi. Pompino talosta löytyy ja todettu juuri inan verran liian pitkäksi. Kesäpyörä jolla rakas on ajellut on taannoinen Fixie Peacemaker koko s (vaakaputki 50,5ish c-c muistaakseni ja todettu hyväksi 9cm temmillä).

Mahtuuko traitoriin 120 perällä milleesti talvirenkaita?
…niin mitä muita nykyään löytyy markkinoilta vai pitääkö vaivata kustom-pajoja ja laittaa eurot pinoon?

Laita eurot pinoon, tulee kerralla oikein.

All-Cityn BigBlock olisi koossa 46 vaakaputkella juuri tuon 520mm. 32mm renkaita mainostavat mahtuvan alle, mutta tiedä näistä aina sitten.
Plugit on sitten kyllä lyhkäsiä, mutta jokseenkin korkeita. Ne ainakin menisi kaikkina vuodenaikoina ja niitä saa halvalla.

Jos marika on yhtään mua lyhyempi niin tuo Plug on kyllä iso. ite oon 168 pitkä ja pyörä on XS, se on pitkä (mullahan on siinä se vauvastemmi) ja millin liian korkea, tottunut on tämä tyttö vaan. ainakin santun lolleri oli aika kiva mun kokosen ajaa.

Eihän se tosiaan ole 120-perällä, mutta cross-checkiä saa niinkin pienenä kuin 42cm. Vaakaputki tosin siinäkin 522mm.

traitorin ringleaderiin mennee 32mm taakse ja 28mm eteen.

Mercier Kilo TT:tä on tosi lyhyenä (44cm/503mm, 47cm/513mm), mutta siihen ei mene kuin ~25mm kumit.

Tosi lyhyiden runkojen, jos niitä löytyykin, ongelmiksi tulevat omituiset kulmat ja täten ajotuntuma. Paitsi että laittaisin eurot pinoon, harkitsisin vakavasti 26"/559-kiekkoja. Muuten 650x mutta kun niille taas saa kumeja ja kehiä huonommin.

Mercier Kilosta on myös WT-malli, johon mahtuu 45-milliset renkaat. Pienin koko on 49/526,5 mm eikä ole tietoa saisiko pyörää Euroopasta.

http://www.bikesdirect.com/products/mercier/kilott_wt.htm#geometry

49cm Traitorin Luggernautti ois kans sen 52 pitkä ja vähän reilumpaa kumiakin näkyis mahtuvan.

Laskuri antoi vaimolle vaakaputkeksi 50 cm, piti saada nastat, sinkula ja lokarit joten pienin Pompino tuli ostettua (525 mm vaakaputki). Toe-overlappia ja nopeaa ohjausta valittelee. Ohjaukseen auttoi leveän maasto-riseri, mutta toe-overlapista ei pääse yli eikä ympäri. Aloin miettimään 559-kokoisille kiekoille tarkoitettua runkoa, mutta ei niitäkään perkele alle 520 mm vaakaputkella tahdo saada!

Soma Road Sport SS ja Rush löytyy 46 cm/51 cm ja 49 cm/51,5 cm koossa. 120 mm takahaarukka, mutta ei mene leveät renkaat. Muutenkin Somalta löytyy pieniä runkoja.

astro - 20:14, 25.10.2010 » Laskuri antoi vaimolle vaakaputkeksi 50 cm, piti saada nastat, sinkula ja lokarit joten pienin Pompino tuli ostettua (525 mm vaakaputki). Toe-overlappia ja nopeaa ohjausta valittelee. Ohjaukseen auttoi leveän maasto-riseri, mutta toe-overlapista ei pääse yli eikä ympäri. Aloin miettimään 559-kokoisille kiekoille tarkoitettua runkoa, mutta ei niitäkään perkele alle 520 mm vaakaputkella tahdo saada!
Tsekkaa [tämä.](http://www.islabikes.co.uk/bike_pages/luath700lrg.html) Tuollainen tuli juuri lähipiiriin, ja käyttäjä pitää siitä kuulemma kovasti. En ole itse vielä päässyt testaamaan, mutta lähipäivinä pääsen. Varvasylitystä tuossa estetään lyhyemmillä kammilla. Mm. Miche tekee junnukampia.