Rullat: Mitä, miksi ja kuinka, kokemuksia ja treenejä

Pistin uuden ketjuun pystyyn kun en löytänyt aiheelle omaa ketjua. Jos sellainen löytyy niin moderaattori voinee hiljaisena hetkenä muuttaa tämän otsikon. Tänne siis kaikkea mikä koskee rullia, niillä treenaamista ja kalustoa.

Itselläni on TACX Antares-rullat ilman mitään vastuksen säätöä ja ratapyörä. Treenisettiin kuuluu myös peili, jeesaa kovasti keskittymisessä sekä smuutin pyörityksen ja asennon hakemisessa. Pyörässä pidän 48/14-16 väliä, riippuen siitä miten on tarkoitus treenata.

Perustreeni on nyt ollut tunti pyörittelyä eri nopeuksilla ja eri otteilla, välillä putkelta ja välillä ilman käsiä. Noilla keinoilla pystyy myös helpottamaan staattisen asennon aiheuttamaa puutumista. Pidän kuitenkin verryttelytauon jos tilanne vaatii. Treenin päälle sitten yläkropan ja tukilihaskorsetin harjoitteita sekä venytyksiä.

Tänä talvena olis rullilla tarkoitus keskittyä tasapainotreeneihin ja -temppuihin. Taaksepäin pyörittäminen vois olla aika hc. Yhdellä jalalla ilman käsiä myös, tai trackstandaaminen rullilla, onkohan moinen edes mahdollista?

Kyllähän se keskustelu löytyy ihan “rullat” hakusanalla, vaikka otsikkona on sisätreenari.
https://www.yksivaihde.net/old/3247

Itseänikin rullat kiinnostaa, ei mitenkään treenausmielessä, vaan että pääsisi polkemaan noita kesäfillareita talvellakin. Surullisina ja pölyisinä seisovat makuuhuoneen seinää vasten. Tekniikan parantaminen toki hieno lisäarvo myös.

Hinkkasin viime talvena about 20 tuntia rullilla. Pääasiassa intervalleja tuli ajettua, mutta on se kyllä viimeisen päälle vammaista hommaa. Melko tavoitteellinen ratakuski tai ulkoilma-allergikko tarvitsee olla, että rullilla tosissaan jaksaa alkaa treenaamaan. Omat rullani myin just pois, koska en ole kumpaakaan edellä mainituista.

Ostin rullat tässä syksyllä. Alkuun pääsyä auttoi kun ladoin parvekelaattoja molemmille puolin niin, että jalat yltää maahan. Omat treenit on jäänyt vähiin kun harjoitustila on niin pölyinen, että seuraava yö menee köhiessä. Pitemmät reenit vaatis melkein jonkun tuulettimen. Hauskinta rullissa on ehdottamasti se kun pakottaa kaverit kokeilemaan. Uskon kyllä, että on tosta jotain hyötyä. Ihan eri tavalla joutuu keskittymään keskivartalon hallintaan ja polkutekniikkaan.

Onko teillä jokin erityinen syy olla käyttämättä alkuperäistä ja kattavampaa lankaa?

https://www.yksivaihde.net/old/3247

Mä oon ainakin kelannut, että foorumit on sellanen elävä media. Se on ihan hyvä, että vanhoihin thredeihin pointataan, mut kun sinne on generoitunut pari sivua tekstiä niin se on vähän sellanen aikansa lapsi. Ja uusia ei toki tarvitse varta vasten aloittaa, jos joku asia on just ollut pinnalla, mut silti thredit ei oo mitään julkaistuja kirjoja. Nää asiat on tietysti ylläpidon päätettävissä foorumin säännöissä. Kiitos ja anteeks.

Kare_Eskola - 14:02, 14.1.2012 » Onko teillä jokin erityinen syy olla käyttämättä alkuperäistä ja kattavampaa lankaa? https://www.yksivaihde.net/old/3247
Koska on viikonloppu, eikä modet ehtinyt lukita tätä. Myös koska laiska ja saamaton paska.

Lyödäänpä lukkoon. Jatkakaa originaalissa.