Rottapompino talveksi

M-kokoinen runko (ainakin pitäis olla, en ole mitannut). Tosi kompaktin tuntonen, selvästi mun Fujia takapainosempi, varsinkin nykyisellä lyhyellä stemmillä.

Kysele siitä barspinni-systeemistä SanttuT:ltä. Mies järkkäsi omaan pyöräänsä sellaisen. Siihen kuului normaalia isompi, ontto kävyn pultti ja jonkin sortin vaijerinohjuri-levy haarukan puoleisessa päässä ruotoputkea.

Levyjarru on pop.

http://www.chainreactioncycles.com/Images/Models/Full/15994.jpg

Mulla oli tuollainen käpy. Vaijerille oli valmiiksi ohjuri keulassa.

SanttuT - 9:15, 14.10.2009 » [http://www.chainreactioncycles.com/Images/Models/Full/15994.jpg](http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=15994) Mulla oli tuollainen käpy. Vaijerille oli valmiiksi ohjuri keulassa.
Jepjep. Fillarissa oli just tollanen ontto pultti valmiina. Oispa ollut siisti kun ois saanut vaijerin kulkeen jarrulle saakka haarukan putkessa, päätin nyt kuitenkin yksinkertaisesti laittaa migillä kiinni pari lenkkiä vaijerille, ettei mene renkaaseen.

Tässäpä koko kuva fillarista ja sitten vähän esimerkkiä, miten sovittelin jarrukaapelia. Maalasin haarukankin sen jälkeen kun napsasin jarrutapit irti ja kiinnitin jarruvaijerin lenkit. Haarukastahan tuli vähän liian siistin näköinen, mutta olen varma että sekin kuluu pian rottalookkiin. Pitäis saada ihan vähän leveämpi tanko, johon saisin lukkotupet kiinni.

http://www.normaali.net/temp/pompino/keula_01.JPG

http://www.normaali.net/temp/pompino/keula_02.JPG

http://www.normaali.net/temp/pompino/keula_03.JPG

http://www.normaali.net/temp/pompino/keula_04.JPG

Mikä (ja mistä) tuo etuhaarukka on? Oon ite miettiny levyjarrun laittamista 'rolleriin talveksi…

SaBer - 23:25, 16.10.2009 » Mikä (ja mistä) tuo etuhaarukka on? Oon ite miettiny levyjarrun laittamista 'rolleriin talveksi...
Ei harmainta hajua, tuli käytetyn pyörän mukana. Se oli alunperin musta, jarrutapeilla ja painaa syntisen paljon.

Pompino teki taas pitkän kesätyön poolojuhtana, mutta nyt on aika laittaa talviviritykset kasaan. Viime talvi meni aika pitkälle samoilla kamoilla kun kesän pelasin pooloa, eli riserilla ja ebayn alumiinihaarukalla, mutta nyt ajattelin kokeilla jotain muodikasta cyclocrossihenkistä:

Runko: On-One Il Pompino, koko M
Haarukka: alumiini-Mosso ebaysta
Kammet: BlB
Vanteet: Velocity Chukker
Navat: Fix/Fix Formula 36h, NS Roller
Renkaat: Specialized Hoffalize CX
Tolppa: Planet X superlight
Satula: Specialized Romin
Tanko ja kahvat: Suoraan Tricrossista
Levyjarru: PX:n miljoonalaarista

Vähän olen tuolla poluilla pyörinyt ja kyllä se vaikuttaa toimivan. Tusinalukkopolkimet aukeaa jokatoisella yrityksellä, mutta satula on tosi mukava. Eli mukava pyörä kunhan ei yritä nousta satulasta.

Hyvä + jämäkkä cx-meininki. Kovaan talviajoon tehty setuppi, mutta samalla ihanan muodikas.

Pomppis on kyllä yksi niitä todellisia järkipyöriä ympärivuotiseen käyttöön tässä - tai siinä vielä pohjoisemmassa - ilmanalassa.

Mun tekee kanssa mieli Pompinoa. (Runkokin kelpaa, mutta jos myös palvelus, niin ännu bättre.)

Hieno! Ensi viikolla pitäis saada oma Pompino näytille.

Omakin Pomppis on matkalla, kyllä mä vaan jotenkin tykkään aina niistä. Toki hinta vaikutti tässä hankinnassa pirusti.

Edit: En mä kuitenkaan kompliittia pystynyt tilaamaan, vaikka se onkin kaikista järkevin/halvin.

Tervetuloa kerhoon :slight_smile:
Oon kyllä omastani tykännyt vallan paljon.

Ai perkele. Unohdin mainita, että runkohan on Hattara-signature spesiaali. Pitäis vetää joku lakka tuohon päälle, ettei arvo laskis.

Kyllä Pomppis vaan on mukava peli ja kyseisessä fillarissa on sopivasti järkipyörään sopivaa rottaisuutta.

Omallani olen nyt muutamat ensipuraisut ottanut ja hyvältä vaikuttaa. Tällä hetkellä pyörä on ns. talvisetupissa, eli varustettu leveällä raiserilla, mutta taidan myös vaihtaa siihen droppitangon ja tehdä siitä muodikkaamman CX-vehkeen, niin ehkä siitä kehtaa sen jälkeen postailla kuvankin.

Miinuspuolena tähän mennessä on tullut vastaan On-One :n susipaska Smoothie ohjainlaakeri, joka todennäköisesti on pakko laittaa kokonaisuudessaan vaihtoon, kun ei hienosäätö erilaisilla vaihtolaakereillakaan auta. Aina liian kireällä, eli kinnaa jostain vastaan, tai sitten klappaa. Toinen CX pyörälle ominainen vika on tuo etucantijarrun aiheuttama todella ärsyttävä vapina, joka pakottaa laittamaan takajarrun kiinni, kun etujarrulla pelkästään ei voi hidastaa. En tiedä sitten onko toi vaan pakko hyväksyä, kun jarru on canti ja roikottjaa ei saa haarukkaan kiinni, vai onko kyseessä nyt tuo Halpinan kokokarboniitti cx-haarukan joustavuus.

Joutuu kyllä tosissaan miettimään uuden haarukan ja etulevyn hommaamista talveksi. Tsekkailin nopsaan lelumiinikarboniittimössöja ebaysta ja noitahan saa ihan kivaan hintaan. Onko sulla kyseessä siis tuo 26" Mosso?

EDIT: Joo, ja itsekään en pystynyt sitten sitä överihalpaa kompliittia hankkimaan, vaan piti speksailla pyörä itse ja maksaa siitä siten tuplat. No, tuli tohon ehkä vähän parempaa osaa laitettua ja kasa painoa pois.

joona931 - 10:30, 28.10.2011 » Onko sulla kyseessä siis tuo 26" Mosso?
Taisipa olla. Katoin vaan akseli-kruunu-mitan perusteella, että rengas mahtuu pyörimään. Ei haittais vaikka haarukka ois pari senttiä lyhempi, mutta hinta oli murto-osa "oikeista" 700c levyjarruhaarukoista eikä painokaan ole paha.

^^ Toi “vapina” etu-cantilla jarruttaessa ei kyllä johdu jarrun tyypistä vaan ohjainlaakerista, joka ilmeisesti on liian löysällä.
Mulla on rungossa kiinni FSA:n laakeri ja Tektron jarrut ja etujarru toimii oikein mallikkasti.

^its as löysä (as in “ei jäykkä”) keula aiheuttaa myös “vapinaa”

joona931 - 10:30, 28.10.2011 » Miinuspuolena tähän mennessä on tullut vastaan On-One :n susipaska Smoothie ohjainlaakeri, joka todennäköisesti on pakko laittaa kokonaisuudessaan vaihtoon, kun ei hienosäätö erilaisilla vaihtolaakereillakaan auta. Aina liian kireällä, eli kinnaa jostain vastaan, tai sitten klappaa.
Tokihan olet feissannut laakeripesät? Ja asentanut ammattitason työkaluilla? On-Onen runkojen viimeistely ei aina ole tehtaan jäljiltä täydellisissä toleransseissa.

Ja tieteilijälle tiedoksi että vapina etu-cantilla jarrutettaessa johtuu nimenomaan jarrun tyypistä. KVG cantilever brake judder.

mini-v tekee samaa suoralla keulalla